Ισπανία-Λιθουανία, πρόωρος τελικός

Reading time3 λ

Η μονομαχία της Ισπανίας με τη Λιθουανία περιλαμβάνει εντυπωσιακές προσφορές για live στοίχημα.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν στο Eurobasket, αφού από σήμερα ξεκινούν στο Βερολίνο οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Το πιο σπουδαίο ματς από το πρώτο πιάτο της φάσης των «16» δεδομένα είναι το Ισπανία-Λιθουανία, που ξεκινά στις 21:45, αφού πρόκειται για ένα ζευγάρι που θα μπορούσε να συναντηθεί στον τελικό.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, έχει συμβεί δύο φορές, με τις ομάδες να κερδίζουν από ένα τρόπαιο. Το 2003 οι Λιθουανοί και το 2015 οι Ισπανοί. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία πρώτευσε στον πρώτο όμιλο που έγινε στην Τιφλίδα, αφού κέρδισε σε ένα δραματικό ματς την Τουρκία και επιδιώκει να συνεχίσει την πορεία προς την ευρωπαϊκή κορυφή. Η Λιθουανία, από την πλευρά της, πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση ως τέταρτη από το δεύτερο γκρουπ που διεξήχθη στην Κολωνία, νικώντας στον «τελικό» πρόκρισης τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αντάμωσαν σε δύο φιλικά τον προηγούμενο μήνα, με τη Λιθουανία να πανηγυρίζει ισάριθμες νίκες επί των Ισπανών.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Τεράστια είναι και η σύγκρουση Τουρκία-Γαλλία. Οι Τούρκοι, που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, έπειτα από την ήττα κόντρα στην Ισπανία, θα επιχειρήσουν να θέσουν εκτός μάχης την αργυρή ολυμπιονίκη Γαλλία, η οποία τερμάτισε τρίτη στο δεύτερο γκρουπ, αφού έχασε από τη Σλοβενία. Οι Τρικολόρ, πάντως, έχουν σύμμαχο την παράδοση, αφού δεν έχουν χάσει από την Τουρκία σε Eurobasket από το 1977.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη Γερμανία-Μαυροβούνιο, η νικήτρια της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα που θα επικρατήσει στο ζευγάρι Ελλάδα-Τσεχία. Δεύτεροι στον δεύτερο όμιλο οι Γερμανοί, μετά από την άνετη νίκη επί της Ουγγαρίας στην τελευταία αγωνιστική, έχουν ως όπλο και την έδρα κόντρα στο Μαυροβούνιο, που απέκλεισε μια από τις οικοδέσποινες της διοργάνωσης, τη Γεωργία, την οποία νίκησε στο τελευταίο ματς του πρώτου ομίλου.

Το «καρέ» των σημερινών παιχνιδιών ολοκληρώνει το Σλοβενία-Βέλγιο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία, κέρδισε τη Γαλλία χάρη σε μια μυθική εμφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σημείωσε 47 πόντους, και τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο. Φιλοδοξεί να παραμείνει στο μονοπάτι υπεράσπισης των κεκτημένων κόντρα στο Βέλγιο, που ήταν τέταρτο στο πρώτο γκρουπ, επικρατώντας της Βουλγαρίας στην κρίσιμη τελευταία αναμέτρηση.

13:00   Τουρκία-Γαλλία                                             Eurobasket

15:45   Σλοβενία-Βέλγιο                                             Eurobasket

19:00   Γερμανία-Μαυροβούνιο                                 Eurobasket

21:45   Ισπανία-Λιθουανία                                         Eurobasket