Στόχος η ανατροπή για ΑΕΚ και Άρη

Reading time4 λ

Η ανατροπή και η πρόκριση είναι το στοίχημα της ΑΕΚ και του Άρη κόντρα σε Βελέζ Μόσταρ και Αστάνα.

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου, αλλά οι δύο εκπρόσωποί μας στο UEFA Europa Conference League παίζουν απόψε τελικούς επιβίωσης, όντας με την πλάτη στον τοίχο. Αρχή στις 21:00 με το ΑΕΚ-Βελέζ Μόσταρ, όπου η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει την ήττα με 2-1 που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ώστε να συνεχίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Στις 21:30 ακολουθεί η αναμέτρηση Άρης-Αστάνα, με τον Άρη να έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο, έχοντας χάσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδια στο Καζακστάν.

Υπάρχουν, πάντως, κάμποσοι ακόμα ενδιαφέροντες επαναληπτικοί αγώνες σε αυτή τη δεύτερη προκριματική φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης. Ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή έχει στο Ζίλινα-Απόλλων Λεμεσού που αρχίζει στις 19:45 η κυπριακή ομάδα. Ειδικά από τη στιγμή που η ήττα με 3-1 από τους Σλοβάκους στη Λεμεσό, έχει μειώσει στο ελάχιστο τις ελπίδες πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 16:00 στο ουδέτερο Ερεβάν της Αρμενίας με το Σαχτιόρ Καραγκάντι-Στεάουα, στο οποίοι οι τυπικά γηπεδούχοι Λευκορώσοι κυνηγούν την ανατροπή της ήττας με 1-0 στη Ρουμανία. Στην αρμενική πρωτεύουσα παίζουν και Ντιναμό Μπρεστ-Βικτόρια Πλζεν, με τους φιλοξενούμενους Τσέχους να θέλουν να υπερασπιστούν τη νίκη με 2-1 επί της λευκορώσικης ομάδας.

Έκπληξη ίσως διαμορφωθεί στο ζευγάρι Μπρέινταμπλικ-Αούστρια Βιέννης. Οι Ισλανδοί έφυγαν από την Αυστρία με το ισόπαλο 1-1 και πλέον ελπίζουν να αποκλείσουν στην έδρα τους την πιο έμπειρη αντίπαλό τους. Στο Φέγενορντ-Ντρίτα, το φαβορί παραμένουν οι Ολλανδοί, όμως τα βρήκαν σκούρα στο Κόσοβο πριν επτά βράδια, αφού περιορίστηκαν στη λευκή ισοπαλία. Στο Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα-Λάτσι, οι κυπελλούχοι Ρουμανίας –δίχως πλέον τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο τους- θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν το 0-1 της Αλβανίας.

Ανοιχτοί λογαριασμοί υπάρχουν στο Λιεπάγια-ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αφού οι Λετονοί απέσπασαν ισοπαλία 0-0 στη Βουλγαρία. Το ίδιο ισχύει και στο Χόνκα-Ντομζάλε, αφού πριν μια εβδομάδα οι Φινλανδοί και οι Σλοβένοι έμειναν στο 1-1. Στη ρεβάνς θα κριθεί και το Βόρσκλα Πολτάβα-Κουόπιο, αφού οι Ουκρανοί έφυγαν με το ισόπαλο 2-2 από τη Φινλανδία. Παρόμοια μοιρασιά υπήρξε στο Λεβάντια Ταλλίν-Ντάνταλκ κι έτσι η Ιρλανδοί θα κυνηγήσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση στην εσθονική πρωτεύουσα.

Ζωηρό είναι το Βαντούζ-Ουίπεστ, με τους φιλοξενούμενους Ούγγρους να θέλουν να υπερασπιστούν στο Λιχτενστάιν τη νίκη τους με 2-1 στον πρώτο αγώνα. Ίδια αποστολή έχει στο Ντουνάισκα Στρέντα-Παρτιζάν η σερβική ομάδα, η οποία είχε επικρατήσει με 1-0 των Σλοβάκων στο Βελιγράδι. Στο Μάριμπορ-Χάμαρμπι, οι οικοδεσπότες Σλοβένοι καλούνται να κάνουν μια υπέρβαση, έπειτα από την ήττα τους με 3-1 στη Σουηδία.

16:00   Σαχτιόρ Καραγκάντι-Στεάουα              UEFA Europa Conference League

17:00   Λιεπάγια-ΤΣΣΚΑ Σόφιας                     UEFA Europa Conference League

19:00   Βαντούζ-Ουίπεστ                                 UEFA Europa Conference League

19:00   Βόρσκλα Πολτάβα-Κουόπιο                UEFA Europa Conference League

19:00   Ντιναμό Μπρεστ-Βικτόρια Πλζεν       UEFA Europa Conference League

19:00   Χόνκα-Ντομζάλε                                 UEFA Europa Conference League

19:30   Λεβάντια Ταλλίν-Ντάνταλκ                  UEFA Europa Conference League

19:45   Ζίλινα-Απόλλων Λεμεσού                   UEFA Europa Conference League

20:30   Μπρέινταμπλικ-Αούστρια Βιέννης      UEFA Europa Conference League

21:00   ΑΕΚ-Βελέζ Μόσταρ                            UEFA Europa Conference League

21:00   Φέγενορντ-Ντρίτα                                UEFA Europa Conference League

21:30   Άρης-Αστάνα                                       UEFA Europa Conference League

21:30   Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα-Λάτσι          UEFA Europa Conference League

21:45   Μάριμπορ-Χάμαρμπι                           UEFA Europa Conference League

21:45   Ντουνάισκα Στρέντα-Παρτιζάν            UEFA Europa Conference League