Με σημαία το πόλο η Ελλάδα κολυμπά για διακρίσεις στη Φουκουόκα

Reading time3 λ

To Πόλο έχει την τιμητική του με την Εθνική Ελλάδας ανδρών και την Εθνική Ελλάδας γυναικών να επιδιώκουν τη διάκριση.

Με μια πολυπληθή ελληνική αποστολή που αποτελείται από 61 αθλητές και αθλήτριες – αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά χρώματα στα χρονικά του θεσμού – και όλα τα μεγάλα ονόματα του υγρού στίβου, η διοργάνωση υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις ως τις 30 Ιουλίου που θα διαρκέσει και πλούσιες ευκαιρίες για online στοιχημα στην πλατφόρμα της Betsson, όπου μπορείτε να βρείτε πληθώρα επιλογών σε μεγάλη γκάμα αγορών και ασυναγώνιστες αποδόσεις. Η… μισή ελληνική αποστολή στο παγκοσμιο πρωταθλημα υγρου στιβου αποτελείται από τους παίκτες και τις παίκτριες του πόλο. Επίσης, συμμετέχουν 15 αθλητές και αθλήτριες στην κλασική κολύμβηση, δέκα αθλήτριες στην καλλιτεχνική, τρεις αθλητές στις καταδύσεις και τρεις (δύο άνδρες και μία γυναίκα) στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΠΟΛΟ

Για τις δύο Εθνικές ομάδες πόλο, πάντως, η αποστολή στη Φουκουόκα έχει δύο σκέλη. Από τη μια τόσο η Εθνική Ελλάδας ανδρών όσο και η Εθνική Ελλάδας γυναικών επιδιώκουν τη διάκριση μιας και πρόκειται για δυνατά συγκροτήματα και από την άλλη θα έχουν μία πρώτη ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, την οποία θα εξασφαλίσουν οι φιναλίστ των δύο τουρνουά. Να σημειώσουμε πως θα έχουν άλλες δύο ευκαιρίες – το Ευρωπαϊκό του επόμενου Ιανουαρίου στο Ισραήλ και το Παγκόσμιο της Ντόχα το Φεβρουάριο.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΒΛΕΠΕΙ ΒΑΘΡΟ

Η Εθνική Ελλάδας ανδρών έχοντας φορέσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, λογαριάζεται ως υποψήφια για το βάθρο. Στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρεται στο 11,00** να νικήσει τη διοργάνωση, που είναι η 5η καλύτερη επίδοση. Μεγάλο φαβορί η Ισπανία με 2,35** και την ακολουθεί η Ιταλία με 2,50**.  Αρχίζει την πορεία της τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου και οι Αποδόσεις του αγώνα Αυστραλία-Ελλάδα δείχνουν ότι έχει το πάνω χέρι για να πάρει τη νίκη. Η Εθνική Ελλάδας ανδρών βρίσκεται στον πρώτο όμιλο και πέραν της Αυστραλίας, θα παίξει με το Καζακστάν (19/7) και τις ΗΠΑ (21/7). Η πρώτη του γκρουπ θα περάσει απευθείας στους «8», ενώ η 2η και 3η θα παίξει στα play-offs. Αυτό σημαίνει πως αν προκριθεί θα την περιμένουν δύσκολα… σταυρώματα με τις δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες, αγώνες για συναρπαστικό λαιβ στοιχημα. Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζει μια σημαντική απουσία αφού ο Άγγελος Βλαχόπουλος δεν ακολούθησε την αποστολή για οικογενειακούς λόγους. Η απώλειά του επηρεάζει κυρίως το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδας ανδρών.

ΜΙΑ ΝΕΑ «ΧΡΥΣΗ» ΣΕΛΙΔΑ

Η Εθνική Ελλάδας γυναικών, στο μεταξύ, θέλει να γράψει μια νέα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού 12 χρόνια μετά το… θαύμα της Σαγκάης. Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό συγκρότημα δεν διεκδικεί διακρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις και το στοιχημα του είναι να το αλλάξει αυτό στην Ιαπωνία μιας και η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου απέκτησε νέα ώθηση μετά το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι, ενώ ενισχύεται με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου και τη Νικόλ Ελευθεριάδου. Το να ανέβει η Εθνική Ελλάδας γυναικών στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Φουκουόκα προσφέρεται στο 19,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Είναι η 6η καλύτερη απόδοση με τις ΗΠΑ να είναι το μεγάλο φαβορί στο 1,80** και την Ολλανδία να ακολουθεί με 3,50**. Η ελληνική ομάδα θα αρχίσει το πρόγραμμα της στον 3ο όμιλο την Κυριακή 16/7 με τη Νότια Αφρική. Θα ακολουθήσουν ματς την Τρίτη 18/7 με την Αργεντινή και το σπουδαίο παιχνίδι με την Ιταλία 20/7. Όπως και στο ανδρικό τουρνουά, η πρώτη του γκρουπ περνάει απευθείας στα προημιτελικά και δεύτερη με την 3η παίζουν στα play-offs.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |