Ο Άλιμος ΝΑΣ BETSSON γράφει ιστορία στην Ευρώπη

Reading time3 λ

Ο Άλιμος ΝΑΣ BETSSON στην πρώτη του συμμετοχή στο LEN Champions League στο πόλο γυναικών συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Ξεπερνώντας την Ντουναουϊβάρος με 12-11 στην Ουγγαρία για την 4η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του θεσμού, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με έξι βαθμούς. Πρώτη είναι η Σαμπαδέλ με 12. Κι ο Άλιμος ΝΑΣ BETSSON θα φιλοξενήσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις 9 Μαρτίου του 2024.

ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟ LEN CHAMPIONS LEAGUE

Αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη της ελληνικής ομάδας που στο ντεμπούτο της στον θεσμό δείχνει την ανταγωνιστικότητά της στο υψηλότερο επίπεδο καθώς και τις φιλοδοξίες της, ενώ παρουσιάζει σε κάθε αγώνα της στην πισίνα την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ και τρία χρόνια – από τη «γέννηση» δηλαδή αυτού του εντυπωσιακού πρότζεκτ. Η πορεία του Άλιμου ΝΑΣ BETSSON στην παρθενική παρουσία του σε ευρωπαϊκά κύπελλα, αποδεικνύει πως μονάχα τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κόντρα στην Ντουναουϊβάρος επέδειξε όλες εκείνες τις αρετές που την καθιστούν μια από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση: είχε θάρρος, υπομονή κι επιμονή, πέραν ενός αποτελεσματικού τακτικού πλάνο και όλα τα κομμάτια του παζλ ενώθηκαν για να αποδώσει σε υψηλά στάνταρ με πρωταγωνίστρια την Τίνα Κοντογιάννη που σημείωσε τέσσερα τέρματα.

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μάλιστα, αυτή ήταν η 3η νίκη της στη φετινή διοργάνωση – όλες εναντίον ουγγρικών ομάδων καθώς έχει άλλη μια επί της Ντουναουϊβάρος (14-10) και είχε προηγηθεί και μια απέναντι στη Φερεντσβάρος. Βέβαια, η πρόκριση στο Final-4 του LEN Champions League γυναικών για την ώρα παραμένει ένα όνειρο, αλλά το ταξίδι μετράει και πολύ μάλιστα καθώς και η αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών.

«Η ομάδα ήταν πολύ πειθαρχημένη και έπαιξε με ψυχή. Νομίζω ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδι που έχουμε δώσει την φετινή σεζόν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια διότι βλέπω καθημερινή πρόοδο και η αλήθεια είναι κερδίζοντας τρίτη φορά ουγγρική ομάδα μας δίνει μια πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής Δημήτρης Βέργος μετά την επιτυχία της ομάδας του.

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

Η εντυπωσιακή παρουσία του Άλιμου ΝΑΣ BETSSON δεν περιορίζεται μονάχα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα επίσης πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία και αποδεικνύει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να διεκδικεί να γίνει ο «τρίτος πόλος» πέραν του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης.

Έπειτα από δέκα αγωνιστικές ο Αλιμος ΝΑΣ BETSSON έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και προπορεύεται της Βουλιαγμένης στην ισοβαθμία. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 169 τέρματα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 76 γκολ κατά, αριθμοί που υπογραμμίζουν πόσο ισορροπημένη ομάδα είναι στην πισίνα, «διαβασμένη» κι έτοιμη για κάθε πρόκληση που εμφανίζεται στον ορίζοντά της.

Επιστρέφει στη δράση την Τετάρτη (29/11) με ίσως το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος γυναικών καθώς παίζει στην έδρα του Εθνικού Πειραιώς που έχει 24 βαθμούς. «Έχουμε μπροστά το παιχνίδι με τον Εθνικό που είναι ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι. Ο Εθνικός είναι μια αξιόλογη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε και πάμε την Τετάρτη να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Βέργος. 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ |