Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι Έλληνες αθλητές τα τελευταία 5 χρόνια;

Reading time7 λ

Ναι, ξέρουμε ότι θα σας φανεί περίεργη η λίστα που θα σας παρουσιάσουμε. Για να είμαστε όμως πιο ξεκάθαροι για το πως συλλέχθηκαν οι πληροφορίες για το εν λόγω κείμενο, αρκεί να σας πούμε ότι η μεθοδολογία ήταν βάσει του αριθμού των ατομικών βραβείων που έχει κερδίσει στην καριέρα του ο αθλητής, ο αριθμός των βραβείων που έχει κερδίσει ως μέλος μιας ομάδας, οι εκτιμώμενες ετήσιες αποδοχές του, οι ακόλουθοι τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram) κ.α.

Κληρονόμοι των Ολυμπιακών Αγώνων και φημισμένοι για την αθλητική τους κληρονομιά, οι Έλληνες αθλητές έχουν να επιδείξουν αρκετά εντυπωσιακά επιτεύγματα. Είτε πρόκειται για τη κατάκτηση Ολυμπιακών ρεκόρ στον στίβο είτε για τους πιο γνωστούς τενίστες της σύγχρονης εποχής, όταν πρόκειται για αθλητισμό, οι Έλληνες δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούνται.

Φυσικά, ανεξάρτητα από την πατρίδα τους, κάποιοι αθλητές είναι φυσικό να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από άλλους, ιδίως όταν πρόκειται για τα αγαπημένα αθλήματα μιας χώρας – τα οποία για την Ελλάδα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και μετά το τένις και ο στίβος. Για όλα αυτά τα αθλήματα το καλύτερο στοίχημα online θα το βρείτε στην πλατφόρμα της Betsson.

Όπως τονίσαμε στην αρχή του κειμένου μας, προκειμένου μάθουμε ποιοι είναι οι Έλληνες αθλητές που έχουν γνωρίσει τη μεγαλύτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, κατατάξαμε 24 από τις πιο γνωστές αθλητικές προσωπικότητες της Ελλάδας με βάση παράγοντες όπως πόσα τρόπαια ή πρωταθλήματα έχουν κερδίσει, τις ετήσιες απολαβές τους, τον αριθμό των οπαδών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πόσα χρόνια αγωνίζονται.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, δημιουργήσαμε στη συνέχεια μια λίστα κατάταξης με τους πιο επιτυχημένους Έλληνες αθλητές των τελευταίων πέντε ετών. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας παρακάτω για να δείτε αν ο αγαπημένος σας Έλληνας αθλητής μπήκε στη λίστα!

Οι πιο επιτυχημένοι Έλληνες αθλητές

Από γνωστά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το τένις μέχρι κλασικά ολυμπιακά αθλήματα όπως ο στίβος και η γυμναστική, αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές των τελευταίων χρόνων:

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στο νούμερο ένα, και δίχως καμία έκπληξη, έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα που συναρπάζει με τα κατορθώματά του και στο στοίχημα μπάσκετ. Με 12 ατομικά βραβεία και 1 ομαδικό τρόπαιο στο ενεργητικό του, ο Γιάννης έχει καταφέρει να γράψει παγκόσμια ιστορία στο ΝΒΑ, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή το 2021. Για τον Greek Freak ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το ΝΒΑ και το κέρδισε πανηγυρικά.

Και ως ένας από τους μακροβιότερους αθλητές της Ελλάδας, έχοντας παίξει επαγγελματικά για πάνω από 12 χρόνια, δεν θα πρέπει να μας σοκάρει το γεγονός ότι ο Γιάννης έχει πάνω από 16.100.000 followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκτιμώμενες ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 48.787.676 δολάρια! Όλα αυτά τον καθιστούν περισσότερο από ικανό για την πρώτη θέση στην κατάταξή μας.

2. Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Στη συνέχεια, έχουμε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και πρόσφατα κρέμασε τα παπούτσια του μετά από 18 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας. Ναι σίγουρα δεν συμφωνείτε 100% με τη συμμετοχή του, όμως, σε αυτό το διάστημα, στο προσωπικό του στοίχημα παίζοντας ποδόσφαιρο αποδείχθηκε ένας γεννημένος νικητής! Έχει κερδίσει 6 ατομικά βραβεία, αλλά ήταν επίσης καθοριστικός παράγοντας στην κατάκτηση 7 ομαδικών τροπαίων, ο μεγαλύτερος αριθμός στη λίστα μας.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπορεί να μην είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής από τους 10 κορυφαίους αθλητές μας (με τις εκτιμώμενες ετήσιες απολαβές του ύψους €1.508.000 ευρώ να τον τοποθετούν μόλις στη 10η θέση αυτής της κατηγορίας), ούτε έχει τους περισσότερους followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 444.000. Όμως υπήρξε βασικό μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για πάνω από μια δεκαετία και αξίζει με το παραπάνω τη 2η θέση στη κατάταξη.

3. Στέφανος Τσιτσιπάς

Στην τρίτη θέση έχουμε τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και προηγούμενο νούμερο 3 στον κόσμο σύμφωνα με την ATP. Το τένις αυξάνει σταθερά τη δημοτικότητά του σε όλη την Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις επιτυχίες του Στέφανου στο άθλημα, ο οποίος έχει κερδίσει 11 ατομικά βραβεία μέχρι στιγμής στην 6ετή αθλητική του καριέρα. Αλλά δεν είναι μόνο τα βραβεία για τα οποία ο Στέφανος κερδίζει κάθε διαθέσιμο στοίχημα στο τένις και στα έσοδα γύρω από αυτό. Είναι ο δεύτερος αθλητής με τις υψηλότερες αποδοχές στη λίστα μας, αποκομίζοντας εκτιμώμενες  αποδοχές ύψους 30.000.000 δολαρίων. Προσθέστε σε αυτό τους 1.900.000 ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις συνεχείς επιτυχίες του και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Στέφανος να βρεθεί στην κορυφή της λίστας μας τα επόμενα χρόνια.

4. Κωνσταντίνος Τσιμίκας

Άλλο ένα διάσημο πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας, σαρώνει για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση της κατάταξής μας, κατέχοντας πέντε ατομικές νίκες και την κατάκτηση 6 ομαδικών τροπαίων σε μόλις 8 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας. Αυτή την στιγμή παίζει για τους γίγαντες της Premier League, τη Λίβερπουλ, γεγονός που αναμφίβολα συμβάλλει στο ότι τον ακολουθούν 2.400.000 άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος έχει εκτιμώμενες μηνιαίες αποδοχές 3.120.000 δολαρίων, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά στο να τον βοηθήσουν να ανέβει στην τέταρτη θέση της κατάταξής μας.

5. Κατερίνα Στεφανίδη

Τελευταία, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντική, έχουμε την πρώτη γυναίκα αθλήτρια στην κατάταξή μας, τη διάσημη αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη. Με ένα σημαντικό αριθμό 18 ατομικών μεταλλίων στο όνομά της (συμπεριλαμβανομένου του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο), βρίσκεται στην πραγματικότητα στην κορυφή της λίστας μας σε αυτή την κατηγορία με τα περισσότερα ατομικά μετάλλια που έχει κερδίσει. Η Κατερίνα σίγουρα δεν έχει τους περισσότερους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το σύνολό της να ανέρχεται μόλις σε 98.700. Ωστόσο, αποτελεί βασικό στυλοβάτη του ελληνικού στίβου για πάνω από 12 χρόνια και είναι πάντα το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει ένα μετάλλιο όταν πρόκειται για παγκόσμιους αγώνες στίβου. Το μεγάλο της στοίχημα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

Άλλοι κορυφαίοι αθλητές στη λίστα μας

Αυτοί ήταν μόνο οι 5 κορυφαίοι αθλητές στη συνολική κατάταξή μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πολλοί άλλοι ισχυροί ανταγωνιστές εκεί έξω.

Για παράδειγμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ήταν ο μόνος τενίστας που μπήκε στη λίστα μας, με τη Μαρία Σάκκαρη να διεκδικεί την 16η θέση χάρη στις 2 ατομικές νίκες της, τα 12.000.000 δολάρια εκτιμώμενες απολαβές της και τα 8 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας.

Δίπλα της, και εμβαθύνοντας σε πιο εξειδικευμένα αθλήματα, υπήρχαν και οι Γιώργος Καμπόσος Jr. που αποτελεί τακτική παρουσία στην ελληνική σκηνή της πυγμαχίας κι έχει κερδίσει περίπου 10.000.000 δολάρια. Με 10 χρόνια στην καριέρα του, έχει κερδίσει 5 ατομικά βραβεία, τα οποία τον κατατάσσουν στη 14η θέση της γενικής κατάταξης.

Φυσικά, δεν μπορεί να λείψει και οποιαδήποτε αναφορά για τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο αθλητής του άλματος εις μήκος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, έχοντας κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια κι Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε ανοικτό, αλλά και κλειστό στίβο. Συνολικά μετράει 10 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια στη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Τέλος, για τα δεύτερα περισσότερα ατομικά μετάλλια που έχουν κερδηθεί, έχουμε τον Έλληνα γυμναστή Ελευθέριο Πετρούνια, ο οποίος έχει κερδίσει 15 μετάλλια στα 10 χρόνια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και ενός χάλκινου στο Τόκιο 2020.

Έτσι λοιπόν, αυτοί είναι οι πιο επιτυχημένοι Έλληνες αθλητές των τελευταίων 5 ετών. Ο αγαπημένος σας Έλληνας αθλητής μπήκε στη λίστα;  Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αθλητές από άλλα παγκόσμια αθλήματα μπορείτε να βρείτε όλα αυτά και πολλά άλλα στο blog της Betsson.

Από το ποδόσφαιρο μέχρι το NFL και όλα τα ενδιάμεσα, η Betsson είναι η μοναδική σας στάση για ειδήσεις και συμβουλές για να παίζετε γύρω από τις αποδόσεις στα αθλήματα. Επισκεφθείτε την Betsson σήμερα για να δείτε ποιες είναι οι πιθανότητες της αγαπημένης σας ομάδας για το επόμενο παιχνίδι της.

Μεθοδολογία

Προκειμένου να συλλέξουμε αυτά τα δεδομένα, συγκεντρώσαμε στατιστικά στοιχεία γύρω από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Τον αριθμό των ατομικών βραβείων που έχει κερδίσει κάθε αθλητής στην καριέρα του
  • Ο αριθμός των βραβείων που έχει κερδίσει κάθε αθλητής ως μέλος μιας ομάδας
  • Τις εκτιμώμενες ετήσιες αποδοχές τους
  • Οι ακόλουθοι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram)
  • Πόσα χρόνια είναι επαγγελματίες αθλητές

Αφού συλλέξαμε όλα τα επιμέρους σημεία δεδομένων, στη συνέχεια τα αναπροσαρμόσαμε, δίνοντάς μας μια ατομική βαθμολογία επιτυχίας για κάθε αθλητή.