Στην πισίνα ο Χρήστου και το ρεκόρ του Γκολομέεβ

Reading time2 λ

Μεγάλο στοιχημα για τους Έλληνες αθλητές είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Στο παγκοσμιο πρωταθλημα κολύμβησης 2023, τώρα, η ελληνική αποστολή έχει εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες της για διάκριση στον Απόστολο Χρήστου στα 50μ. και 100μ. ύπτιο. Βέβαια, στο εσωτερικό της ελληνικής ομάδας δεν ανεβάζουν και πολύ ψηλά τον πήχη. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει κατακτήσει μόλις δύο μετάλλια στην κολύμβηση σε 19 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (χρυσό ο Άρης Γρηγοριάδης, ασημένιο ο Κριστιάν Γκολομέεβ). Στα 100μ. πεταλούδα, πάλι, η Άννα Ντουντουνάκη, επίσης ελπίζει για το καλύτερο δυνατό.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ

Οπότε a priori, η στόχευση των περισσότερων Ελλήνων κολυμβητών είναι να πιάσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Με αυτή τη λογική θα μπει κι ο Κρίστιαν Γκολομέεβ με στοίχημα ότι θα κάνει τα πάντα για να λάβει μέρος σε 5ο σερί τελικό στα 50μ. ελεύθερο. Χρήστου και Ντουντουνάκη έχουν ήδη κλείσει… εισιτήριο για το Παρίσι. Για τους υπόλοιπους Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες, πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί σε ατομικά ή και πανελλήνια ρεκόρ, αλλά και συμμετοχές σε ημιτελικά και τελικούς.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Η ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ

Για την καλλιτεχνική κολύμβηση, η περσινή διοργάνωση στη Βουδαπέστη υπήρξε σταθμός, καθώς η Ελλάδα κατέκτησε για πρώτη φορά μετάλλιο, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σόλο, και μάλιστα εις διπλούν (ελεύθερο και τεχνικό πρόγραμμα). Η 29χρονη πρωταθλήτρια ετοιμάζεται για την έβδομη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο υγρού στίβου με υψηλές βλέψεις, τόσο στο σόλο, όσο και στο ντουέτο, με παρτενέρ τη Σοφία Μαλκογεώργου, με την οποία κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα, στους πρόσφατους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Η χώρα μας κατεβαίνει με δεκαμελή αποστολή και θα μετάσχει επίσης στο ομαδικό (ελεύθερο και τεχνικό) και το ακροβατικό. Δύο αθλητές και μία αθλήτρια θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, με τον Άλκη Κυνηγάκη να είναι το… μεγάλο όνομα. Τριμελής είναι η ελληνική αποστολή και στις καταδύσεις, όπου οι προσδοκίες περιορίζονται σε μία αξιοπρεπή παρουσία.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |