Formula 1 Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια (17-19/5/2024): Προγνωστικά και αποδόσεις

Reading time4 λ

Το Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια στην Formula 1 υπόσχεται πλούσιο θέαμα και ανεπανάληπτες επιλογές για στοίχημα.

Το Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια (17-19/05/2024) είναι ο 7ος αγώνας στο καλεντάρι της Formula 1 και αναμφίβολα ο πιο αναμενόμενος ως τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η νίκη του Λάντο Νόρις της McLaren στο Γκραν Πρι Μαϊάμι δίνει νέο ενδιαφέρον στη σεζόν, την στιγμή που στην πίστα της Ίμολα πολλές ομάδες θα εισάγουν αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους αναζητώντας βελτίωση. Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε εντυπωσιακές επιλογές για αθλητικό στοίχημα σε τεράστια γκάμα αγορών με ασύγκριτες αποδόσεις.

Στο Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια οι αποδόσεις δεν προκαλούν έκπληξη και δίνουν στον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull τον πρώτο λόγο. Το να κατακτήσει την pole position προσφέρεται στο 1,35** και το να τερματίσει πρώτος στην κούρσα δίνεται στο 1,19** στην πλατφόρμα της Betsson.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Για το Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια τα προγνωστικά έχουν βάση σύμφωνα με τα στατιστικά και την προϊστορία. Έπειτα από ήττες ο Ολλανδός πιλότος και η Red Bull αντιδρούν πάρα πολύ καλά και σίγουρα θα επιδιώξουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα επί ιταλικού εδάφους, την στιγμή που οι ανταγωνίστριές τους ελπίζουν να κλείσουν κι άλλο την «ψαλίδα».

Τι μας δείχνει η προϊστορία ενόψει του Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια;

  • Στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι έχουν αναδειχθεί 16 διαφορετικοί νικητές σε 30 αγώνες.
  • Από το φετινό ρόστερ 3 διαφορετικοί οδηγοί έχουν νικήσει εκεί: Ο Φερνάντο Αλόνσο (2005), ο Λιούις Χάμιλτον (2020) και ο Μαξ Φερστάπεν (2021, 2022).

Γύρω από τη Red Bull, πάντως, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα ερωτηματικά για το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας και το αν η αναταραχή που επικρατεί αποσπά την προσοχή των μελών της από το αγωνιστικό σκέλος. Ένα άλλο σημείο συζήτησης έχει να κάνει με τη Ferrari και το κίνητρο που έχει να τα δώσει όλα στην πίστα Έντσο και Ντίνο Φεράρι προκειμένου να ικανοποιήσει τους τιφόζι. Γι’ αυτό κι έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο qualifying του Σαββάτου (18/5) και θα επιχειρήσουν να βρεθούν στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης με τους Λεκλέρ και Σάινθ.

ΝΙΚΗΤΗΣ POLE POSITION

  • Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) 1,35**
  • Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) 7,00**
  • Λάντο Νόρις (McLaren) 7,00**
  • Κάρλος Σάινθ (Ferrari) 13,00**
  • Σέρχιο Πέρες (Red Bull) 17,00**

Και οι δύο αυτοί παράμετροι, όμως, ακολουθούν την άνοδο της McLaren. Η βρετανική ομάδα «χτύπησε» φλέβα χρυσού με τις ρυθμίσεις της στο Γκραν Πρι Κίνας με τον Νόρις να παίρνει θέση στο βάθρο κι έπειτα νίκησε στο Γκραν Πρι Μαϊάμι για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Νόρις έλαβε πακέτο βελτιώσεων πριν από εκείνον τον αγώνα και τώρα θα λάβει το ίδιο και ο teammate του Όσκαρ Πιάστρι, οπότε στη McLaren αισιοδοξούν για την επιτυχία που μπορεί να έχουν στον αγώνα της Κυριακής.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

  • Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) 1,19**
  • Λάντο Νόρις (McLaren) 8,00**
  • Σέρχιο Πέρες (Red Bull) 15,00**
  • Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) 15,00**
  • Κάρλος Σάινθ (Ferrari) 29,00**

To στοίχημα στη Formula 1 καθηλώνει καθώς αυτή η σεζόν εξελίσσεται πιο απρόβλεπτα από το αναμενόμενο με τις Ferrari και McLaren να αποδεικνύονται πιο ανταγωνιστικές προς τη Red Bull απ’ ό,τι ίσως να περίμεναν ακόμη και οι ίδιες. Γι’ αυτό και αξίζει μια ματιά στην λίστα με τους οδηγούς που μπορεί να βρεθούν στο βάθρο. Ο Λάντο Νόρις προσφέρεται στο 1,60** και ο Σαρλ Λεκλέρ στο 1,80** στην πλατφόρμα της Betsson.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στο Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια το στοίχημα δεν αφορά μονάχα τις τρεις κορυφαίες – ως τώρα – ομάδες. Η Mercedes θα παρουσιάσει πακέτο αναβαθμίσεων προσδοκώντας να πλησιάσει τα προπορευόμενα μονοθέσια. Η Aston Martin επίσης ελπίζει σε βελτίωση, την στιγμή που η RB τα πάει ολοένα και καλύτερα με τον Γιούκι Τσουνόντα να υπογραμμίζει πως μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο top-5 της κατάταξης των κατασκευαστών.

Έπειτα, η Haas στοχεύει να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της, ενώ η Alpine νιώθει πως σιγά σιγά ξεπερνάει την κρίση που πέρασε στην αρχή της σεζόν, με τις Williams και Sauber να στοχεύουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικές.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ – TOP-5

  1. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull)    136
  2. Σέρχιο Πέρες (Red Bull)         103
  3. Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) 98
  4. Λάντο Νόρις (McLaren)         83
  5. Κάρλος Σάινθ (Ferrari)            83

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

  1. Red Bull 239
  2. Ferrari 187
  3. McLaren 124
  4. Mercedes 64
  5. Aston Martin 42
  6. RB 19
  7. Haas 7
  8. Alpine 1
  9. Williams 0
  10. Sauber 0

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ