Σλοβενία-Αυστραλία, το βλέμμα στο βάθρο

Reading time2 λ

Κάθε μέρα προσφορές για τα μέλη της betsson.gr. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για στοίχημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Αυτό θα διεκδικήσουν Σλοβενία-Αυστραλία στις 14:00, στον μικρό τελικό που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο σασπένς. Οι Σλοβένοι, βέβαια, κουβαλούν μεγαλύτερη απογοήτευση, αφού ήταν οδυνηρός ο τρόπος με τον οποίο ηττήθηκαν από τη Γαλλία στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Ωστόσο, η πορεία τους στην παρθενική συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη μοιάζει ονειρεμένη. Η άνοδος στο βάθρο θα αποτελέσει ανταμοιβή για τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά –κυρίως- για τον σούπερ σταρ τους, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος έγινε ο μόλις τρίτος παίκτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που σημείωσε tripledouble, μετά από τον Σοβιετικό Αλεξάντερ Μπέλοφ το 1976 και τον Αμερικανό Λεμπρόν Τζέιμς το 2012.

Φυσικά, μεγάλο κίνητρο διαθέτει και η Αυστραλία. Μπορεί να υπέκυψε εύκολα –εν τέλει- στις Ηνωμένες Πολιτείες και να απέτυχε να βρεθεί για πρώτη φορά σε έναν τελικό. Ωστόσο, η παρέα του Πάτι Μιλς θέλει να κρεμάσει στο στήθος της το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας της, στην πέμπτη της παρουσία σε έναν μικρό τελικό, αφού οι τέσσερις προηγούμενοι, το 1998, το 1996, το 2000 και το 2016 δεν είχαν θετική έκβαση.

Στις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών, που φαντάζει ως ο πιο απρόσμενος της ιστορίας. Εκεί μονομαχούν ΗΠΑ-Ιαπωνία. Οι Αμερικανίδες είναι, φυσικά, το ακλόνητο φαβορί για να φτάσουν στο έβδομο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο. Επέκτειναν το σερί τους στις 54 διαδοχικές νίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την άνετη πρόκριση επί της Σερβίας, ενώ είχαν κερδίσει με άνεση την Ιαπωνία και στη φάση των ομίλων.

Η οικοδέσποινα, όμως, είναι η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Γονάτισε τη Γαλλία στον ημιτελικό και προσβλέπει στο παρθενικό χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της. Σήμερα, στις 10:00 το πρωί, υπάρχει ο μικρός τελικός Σερβία-Γαλλία. Οι Σέρβες θέλουν να επαναλάβουν το κατόρθωμα του 2016 όταν βρέθηκαν ξανά στην τρίτη θέση. Ωστόσο οι Γαλλίδες θα αναζητήσουν εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ, ώστε να επιστρέψουν στο βάθρο μετά από εννέα χρόνια και το αργυρό μετάλλιο στο Λονδίνο.

10:00   Σερβία-Γαλλία                        Ολυμπιακοί Αγώνες

14:00   Σλοβενία-Αυστραλία              Ολυμπιακοί Αγώνες

05:30   ΗΠΑ-Ιαπωνία                        Ολυμπιακοί Αγώνες