Ένας ολοκληρωμένος οδηγός στοιχήματος μπάσκετ

Reading time7 λ

Το μπάσκετ αποτελεί ένα συναρπαστικό άθλημα, το οποίο αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα, αγαπητό είναι και το στοίχημα στο μπάσκετ, το οποίο προσφέρει μια νέα συναρπαστική διάσταση στο λατρεμένο αυτό άθλημα. Η πρόγνωση των αποτελεσμάτων και των νικών είναι κάτι που κάνουμε οι περισσότεροι καθημερινά για πλάκα ή παίζοντας αθλητικό στοίχημα. Στην Betsson σκοπός μας είναι να περάσεις όμορφα και ο τρόπος για να το εξασφαλίσουμε αυτό είναι να σου προσφέρουμε τον οδηγό για το στοίχημα μπάσκετ που ακολουθεί. Ο οδηγός στοιχήματος μπάσκετ είναι αυτός που θα σου μάθει τα βασικά, αλλά και κάποιες λίγο πιο προχωρημένες πληροφορίες και στρατηγικές που ίσως θελήσεις να εξελίξεις.

Οι κανόνες μπάσκετ

Αρχικά, θα πρέπει να κατανοήσεις κάποια βασικά πράγματα για το άθλημα. Θα ξεκινήσουμε από μια γρήγορη αναφορά στο τι προβλέπουν οι βασικοί κανόνες μπάσκετ. Πρόκειται για ένα γρήγορο άθλημα όπου στόχος των ομάδων είναι να πετύχουν περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους τους. Για να γίνει αυτό, οι παίκτες πραγματοποιούν σουτ και άλλες προσπάθειες σκοραρίσματος όπως τα «καρφώματα». Παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και ο χρόνος τον οποίο έχει κάθε ομάδα στη διάθεσή της για να ολοκληρώσει την επίθεση. Επίθεση και άμυνα πραγματοποιούνται εναλλάξ στη μία και στην άλλη πλευρά του γηπέδου από την ομάδα που έχει αντίστοιχα τον ρόλο του επιτιθέμενου ή του αμυνόμενου.

Στις δύο πλευρές του γηπέδου υπάρχει μία λευκή καμπύλη γραμμή η οποία χωρίζει τα σημεία απ’ όπου τα καλάθια μετρούν για 2 πόντους και αυτά που τα καλάθια μετρούν για 3 πόντους. Τα φάουλ μπορούν να οδηγήσουν υπό προϋποθέσεις σε ελεύθερες βολές που έχουν αξία 1 πόντο. Επιπλέον, οι τοποθετήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο έχουν σημαντικό ρόλο ως προς την έκβαση του αγώνα. Ωστόσο είναι πιο σύνθετες, δεν σχετίζονται άμεσα με τους κανόνες μπάσκετ και χρειάζεται κανείς αρκετό χρόνο προκειμένου να τις μάθει.

Βασικοί κανόνες μπάσκετ για το στοίχημα

Στο στοίχημα στο μπάσκετ υπάρχουν ορισμένες βασικές αγορές τις οποίες χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος και κυρίως οι αρχάριοι παίκτες. Μία από αυτές είναι η πρόγνωση του νικητή. Συνήθως δεν περιλαμβάνει την ισοπαλία, η οποία οδηγεί σε παράταση. Υπολογίζεται η έκβαση στη συνολική διάρκεια του αγώνα. Επειδή πρόκειται για ένα παιχνίδι πόντων, τα στοιχήματα Over και Under έχουν την τιμητική τους στο μπάσκετ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σύνολο των πόντων των δύο ομάδων ή σε κάθε ομάδα ξεχωριστά, ενώ μπορούν να περιλαμβάνουν ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα ή κάποιες περιόδους/ημίχρονα, αλλά και ειδικά στοιχήματα που αφορούν ατομικά τον κάθε παίκτη.

Τα στοιχήματα χάντικαπ χρησιμοποιούνται, επίσης, πολύ συχνά στο μπάσκετ. Δίνουν ένα προβάδισμα στα αουτσάιντερ προκειμένου να εξισορροπηθούν οι στοιχηματικές αποδόσεις, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο οι εκπλήξεις έρχονται πολύ πιο σπάνια, σε σχέση με άλλα αθλήματα.

Οδηγός για το πώς παίζεται το στοίχημα μπάσκετ

Εξηγήσαμε παραπάνω τις βασικές αγορές στο μπάσκετ, όμως πραγματικά υπάρχουν ακόμα χιλιάδες επιλογές σε κάθε αγώνα, αν ρωτάς πώς παίζω στοίχημα μπάσκετ. Όσο γνωρίζεις περισσότερο το άθλημα, σταδιακά, μπορείς να εμβαθύνεις σε αυτές τις αγορές που κατά κύριο λόγο ονομάζονται ειδικά στοιχήματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά ειδικά στοιχήματα που αφορούν πλήθος από στατιστικά του παιχνιδιού, ακόμα και ειδικά συγκεκριμένων παικτών για το πόσους πόντους θα βάλουν, πόσα ριμπάουντ θα πάρουν κ.λπ. Η Betsson σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτές τις αγορές, αλλά και με τη λειτουργία του bet builder σου επιτρέπει να συνδυάσεις πολλά ενδεχόμενα της ίδιας αναμέτρησης. Μπορείς, έτσι, να διαμορφώσεις ένα δελτίο στοιχήματος με επιλογές που ουσιαστικά δεν υπάρχουν από μόνες τους, αλλά να επιλέξεις και τα στοιχήματα στο δελτίο σου βάσει της πρόγνωσή σου για τον κάθε αγώνα.

Τα μακροχρόνια στοιχήματα αποτελούν μια ακόμα ειδική κατηγορία. Δεν αφορούν συγκεκριμένα παιχνίδια και συνεπώς έχουν μεγάλη διάρκεια, γιατί -για παράδειγμα- μπορεί να πάρει από μία βδομάδα έως πολλούς μήνες μέχρι να μάθεις την έκβαση του πονταρίσματός σου εάν έχεις στοιχηματίσει στο νικητή μιας ολόκληρης διοργάνωσης. Κλασικά παραδείγματα μακροχρόνιων στοιχημάτων είναι το ποντάρισμα στο νικητή μιας διοργάνωσης, στις πρώτες ομάδες προκριματικών ομίλων, ποιες ομάδες θα προκριθούν και ποιες όχι κ.λπ. Στην Betsson, έχεις πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις μπάσκετ. Στην πλατφόρμα μας θα βρεις όλες τις ελληνικές διοργανώσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, αλλά και την Ευρωλίγκα, το Eurocup, το Champions League, το Europe Cup, τα εθνικά πρωταθλήματα και Κύπελλα πολλών χωρών, όπως και τους συγκλονιστικούς αγώνες του NBA. Κάθε διοργάνωση μπορεί να έχει λίγο διαφορετικούς κανόνες μπάσκετ και αυτό κάποιες φορές ίσως να έχει σημασία στο στοίχημα.

Τα live στοιχήματα μπάσκετ έχουν τη δική τους ξεχωριστή πλατφόρμα και παρότι σε πολλά σημεία μοιάζουν με τις επιλογές που κάνεις πριν την έναρξη, υπάρχουν αντίστοιχα και πολλές διαφορές. Στο live στοίχημα μπάσκετ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και συνεχείς κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξομείωση των στοιχηματικών αποδόσεων μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις pregame επιλογές. Είναι κάτι το οποίο απαιτεί διαφορετικές ικανότητες από τον παίκτη, που οφείλει να πάρει αποφάσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Για κάποιους αυτό είναι αγχωτικό, αλλά για τους περισσότερους είναι άκρως συναρπαστικό. Επιπλέον, στο live στοίχημα στο μπάσκετ υπάρχουν αγορές που είναι εξειδικευμένες και δεν θα τις βρεις αλλού. Για παράδειγμα, σου δίνεται η δυνατότητα να στοιχηματίσεις ποια ομάδα θα βάλει το επόμενο καλάθι ή ποια ομάδα θα φτάσει σε συγκεκριμένους πόντους π.χ. πρώτη στους 20 κ.λπ.

Στρατηγικές στοιχήματος στο μπάσκετ

Το αθλητικό στοίχημα και κατ’ επέκταση το στοίχημα στο μπάσκετ δεν είναι μία διαδικασία όπου απλά μαντεύεις κάποιο τυχαίο αποτέλεσμα. Μπορείς φυσικά να το κάνεις αυτό, αλλά καλό είναι να μην αφήνεις απόλυτα την τύχη να αποφασίσει όταν περνά από το χέρι σου να κάνεις κάτι. Μια επιτυχημένη στρατηγική στοιχήματος περιλαμβάνει την έρευνα και την ανάλυση στατιστικών δεδομένων. Προτείνεται κανείς να αναζητά στοιχεία για τη φυσική κατάσταση και την απόδοση των ομάδων στο γήπεδο, την παράδοση των αντιπάλων, το κίνητρό τους κ.λπ. Πρόκειται για μια ταυτόχρονη ποιοτική και ποσοτική ανάλυση πολλών παραγόντων που μπορούν να βελτιώσουν τις εκτιμήσεις σου στο στοίχημα. Μην ξεχνάς ποτέ, επίσης, το πλεονέκτημα της έδρας στο μπάσκετ υπέρ των γηπεδούχων.

Συμβουλές για στοιχήματα μπάσκετ

Ενδεχομένως να αναζητάς συμβουλές για να κάνεις καλύτερες επιλογές και εκτιμήσεις στο στοίχημα του μπάσκετ. Αυτό που εμείς μπορούμε να σου πούμε είναι ότι θα πρέπει να δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες. Αναφέραμε ήδη πως η έρευνα και η ανάλυση είναι σημαντικοί παράγοντες. Θα πρέπει εκτός των άλλων να συμπεριλάβεις και την αγωνιστική κατάσταση μεμονωμένα των παικτών, τους τραυματισμούς, ακόμα και την επίδραση που έχουν οι προπονητές και τη σχέση τους με τους παίκτες.

Θα θέλαμε, επίσης, να επιστήσουμε την προσοχή σου στη διαχείριση των επιλογών και των πονταρισμάτων σου. Καλό είναι να ξεκινήσεις με ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και να μην ξεφύγεις από αυτό, ό,τι κι αν συμβεί. Τα χρήματα που σου απομένουν προσδιορίζουν πόση διάρκεια θα έχει το παιχνίδι σου. Μπορείς να θέσεις έναν στόχο αν θες, ο οποίος θα είναι είτε χρηματικός ή αντίστοιχα χρονικός. Εφόσον θες να δώσεις διάρκεια στο παιχνίδι σου, θα πρέπει να κάνεις σχετικά μικρού ύψους πονταρίσματα που θα σε κρατήσουν ενεργό στο παιχνίδι ακόμα και όταν θα έρθουν ενδεχομένως αποτυχίες στη σειρά. Μια τελευταία συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να παρακολουθείς το blog της Betsson, όπου δημοσιεύουμε χρήσιμες πληροφορίες για το στοίχημα στο μπάσκετ, οι οποίες ενδέχεται να σε βοηθήσουν στις προβλέψεις σου στο στοίχημα μπάσκετ.

Συνοψίζοντας για το στοίχημα στο μπάσκετ και τις στρατηγικές του

Ο αναλυτικός οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ που δημιουργήσαμε σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις τα βασικά και να αρχίσεις να αναπτύσσεις τη δική σου στρατηγική στο στοίχημα μπάσκετ. Η γνώση είναι πάντα πολύτιμη και θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο προκειμένου να κάνεις αναλύσεις και να αναπτύξεις αποτελεσματικές στρατηγικές, χρησιμοποιώντας τις πλούσιες στοιχηματικές αγορές που σου προσφέρουμε. Σιγά σιγά θα μάθεις όλο και περισσότερα και θα εμβαθύνεις στο στοίχημα στο μπάσκετ, αξιοποιώντας καλύτερα τα χρήματά σου, αλλά και τις προσφορές που σου δίνουμε κατά καιρούς. Το μπάσκετ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα που σε περιμένει να το εξερευνήσεις σε όλες του τις διαστάσεις και προεκτάσεις του, μία από τις οποίες είναι και το αθλητικό στοίχημα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ |