Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού, έπαθλο η κορυφή

Η κόντρα της Νιγηρίας με την Ακτή Ελεφαντοστού έχει έπαθλο την πρωτιά και ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Η αυλαία της φάσης των ομίλων κλείνει σήμερα στο Afrobasket της Ρουάντα με τους αγώνες του τρίτου και του τετάρτου ομίλου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το παιχνίδι Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού, που αρχίζει στις 19:00 και κατά τα φαινόμενα θα κρίνει την πρώτη θέση του τρίτου γκρουπ.

Η Νιγηρία, παρά το γεγονός ότι στερείται όλα τα μεγάλα όπλα της, διπλασίασε τις επιτυχίες της κόντρα στην Κένυα και τώρα κυνηγά το ροζ φύλλο αγώνα που θα την στείλει απευθείας στα προημιτελικά. Βέβαια, η Ακτή Ελεφαντοστού έκαμψε και την αντίσταση του Μάλι κι αν καταφέρει να επικρατήσει, θα είναι αυτή που θα κατακτήσει την πρώτη θέση και θα πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα. Στις 13:00, για τον τρίτο όμιλο, υπάρχει ο τελικός πρόκρισης Κένυα-Μάλι. Οι δύο ομάδες έχουν ηττηθεί από Νιγηρία και Ακτή Ελεφαντοστού και πλέον ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα τερματίσει στην τρίτη θέση και θα μετάσχει στα πλέι-οφ.

Για το τέταρτο γκρουπ, όλα έχουν κριθεί κι απλά μένει να διασαφηνιστεί η κατάταξη. Αυτό θα συμβεί στο ματς Νότιο Σουδάν-Ουγκάντα. Το Νότιο Σουδάν ηττήθηκε από τη Σενεγάλη, αλλά έχει μια νίκη στο σακούλι, αυτή στα χαρτιά επί του Καμερούν κι αν κερδίσει εδώ θα πάρει τη δεύτερη θέση. Ίδιος ο στόχος της Ουγκάντας, που κατάφερε να κερδίσει το Καμερούν και με ενδεχόμενη επικράτηση θα πατήσει στο δεύτερο σκαλοπάτι.

Τυπική διαδικασία αποτελεί ο αγώνας Σενεγάλη-Καμερούν. Η Σενεγάλη σημείωσε με ευκολία τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, κόντρα στο Νότιο Σουδάν κι έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση στα ημιτελικά. Το χτυπημένο από τον κορωνοϊό Καμερούν, ηττήθηκε από την Ουγκάντα έχοντας μόλις επτά παίκτες διαθέσιμους και πλέον έχει αποκλειστεί.

13:00   Κένυα-Μάλι                                         Afrobasket 2021

16:00   Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού               Afrobasket 2021

19:00   Νότιο Σουδάν-Ουγκάντα                      Afrobasket 2021

22:00   Σενεγάλη-Καμερούν                            Afrobasket 2021