Αίγυπτος-Τυνησία, μάχη υψηλής κρισιμότητας

Reading time3 λ

Μεγάλες προσφορές για ποντάρισμα υπάρχουν στην καθοριστική αναμέτρηση της Αιγύπτου με την Τυνησία.

Οι προβολείς εξακολουθούν να κατευθύνονται στην προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόνο που σήμερα αλλάζουμε ήπειρο. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές για τις μάχες της αφρικανικής ζώνης, όπου δεσπόζει στις 21:30 το παραδοσιακό ντέρμπι Αίγυπτος-Τυνησία, που μπορεί να κρίνει πολλά στην κούρσα για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.

Στο Μοναστίρ της Τυνησίας διεξάγεται αυτό το «παράθυρο» του έκτου ομίλου, και η σύγκρουση των Αιγύπτιων με τους οικοδεσπότες θα χαράξει το δρόμο για την κατάκτηση τουλάχιστον της δεύτερης θέσης, που χαρίζει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αίγυπτος εισέρχεται στη διαδικασία με ρεκόρ 5-1 κι αν καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο, τότε θα αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα. Με 4-2 ξεκινούν οι Τυνήσιοι, που ξέρουν ότι θα μπουν για τα καλά στην εξίσωση, αν καταφέρουν και κερδίσουν και να «πιάσουν» την Αίγυπτο στη βαθμολογία.

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ

Εξίσου σπουδαία είναι και η αναμέτρηση Σενεγάλη-Νότιο Σουδάν για τον ίδιο όμιλο. Η Σενεγάλη, που δεν τα πήγε καλά στην πρώτη φάση (3-3) παίζει πολλές από τις ελπίδες της για πρόκριση κόντρα στο Νότιο Σουδάν, που βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο των επιτυχιών (6-0). Το μενού συμπληρώνει το Λ.Δ. Κονγκό-Καμερούν. Γερά στη μάχη της πρόκρισης θέλει να μείνει η Λ.Δ. του Κονγκό (4-2), τις τελευταίες ελπίδες του παίζει το Καμερούν (1-5).

Για τον πέμπτο όμιλο, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, στο επίκεντρο θα βρεθεί η αναμέτρηση Ακτή Ελεφαντοστού-Νιγηρία. Ως πρώτη και αήττητη εκκινεί τη δεύτερη φάση η γηπεδούχος (4-0) και αναζητεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τα τελικά. Για τη Νιγηρία, που δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στον πρώτο γύρο (2-2), το παιχνίδι αποτελεί μονόδρομο.

Σημαντική είναι και η μονομαχία Αγκόλα-Ουγκάντα, με τους Αγκολέζους (2-2) να χρειάζονται τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την πρώτη δυάδα, κόντρα στην Ουγκάντα (1-3) που δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι σε  αυτό το γκρουπ. Η ημέρα ξεκινά με το παιχνίδι Γουινέα-Πράσινο Ακρωτήριο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, που έχουν επίδοση 3-1, διατηρούν τον πρώτο λόγο κόντρα στην αδύναμη Γουινέα (0-4).

16:00   Γουινέα-Πράσινο Ακρωτήριο            Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

18:30   Λ.Δ. Κονγκό-Καμερούν                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Αγκόλα-Ουγκάντα                             Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Αίγυπτος-Τυνησία                              Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

22:00   Ακτή Ελεφαντοστού-Νιγηρία            Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

00:30   Σενεγάλη-Νότιο Σουδάν                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου