Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία, προγνωστικά με το βλέμμα στους «16»

Reading time3 λ

Το Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία είναι κρίσιμο ματς για το Μουντομπάσκετ με εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα σε ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Στο «Mall of Asia Arena» στη Μανίλα των Φιλιππίνων κοντράρονται Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία (30/8) στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου της πρώτης φάσης του τουρνουά. Πρόκειται για ένα κρίσιμο ματς για την Εθνική Ελλάδας και στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρονται σούπερ επιλογές σε πληθώρα αγορών για online στοίχημα σε κορυφαίες αποδόσεις.

Η Εθνική Ελλάδας λόγω της παράδοσής της, της ποιότητάς της και του στάτους της είναι το φαβορί για να φτάσει στη νίκη, αλλά η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη, με τη Νέα Ζηλανδία να έχει παρουσιαστεί ανταγωνιστική και μαχητική ως τώρα στο FIBA WC 2023.

ΕΛΛΑΔΑ – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα άρχισε την πορεία της στο Μουντομπάσκετ με νίκη 92-71 επί της Ιορδανίας. Έπειτα αντιμετώπισε τις ΗΠΑ. Σε αμφότερα τα ματς φάνηκαν ορισμένα από τα καλά και τα κακά στοιχεία της με τις απουσίες σαφώς να την επηρεάζουν και πάνω απ’ όλα εκείνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, μέσα από τα προβλήματα έχει αναδυθεί ένα γκρουπ που δεν τα παρατά, που προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό.

Στο Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, το στοίχημα της Ελλάδας είναι να μείνει πιστή στις αρχές που εφαρμόζει ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης και να… μιλήσει η θεωρητικά ανώτερη ποιότητα των παικτών του ελληνικού συγκροτήματος που έχουν τεράστια εμπειρία από παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων και σε μεγάλη πίεση. Άλλωστε, αυτό το ματς είναι κρίσιμο για την εξασφάλιση της πρόκρισης στη δεύτερη φάση του τουρνουά.

Επιπλέον, ο Ιτούδης και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ περιμένει πως στο 3ο ματς πια, η ομάδα να έχει βρει ρυθμό και να… κερδίσει περισσότερους παίκτες για τον σκοπό της. Να ανεβάσουν, δηλαδή, την απόδοσή τους κι άλλοι αφού μετά τον τραυματισμό του Μήτογλου οι 12 έγιναν 11 και το ροτέισον είναι μικρότερο. Είναι απαραίτητοι όλοι οι παίκτες, αν η Ελλάδα θέλει να πετύχει τον στόχο της που είναι να παλέψει για ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αυτή είναι μια πλευρά που κάνει ακόμη πιο συναρπαστικούς όλους τους αγώνες του θεσμού και εκτοξεύει το ενδιαφέρον για στοίχημα στο FIBA Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Βέβαια, κι ενώ στο Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, οι προβλέψεις είναι ξεκάθαρες, η Ελλάδα δεν μπορεί να υποτιμήσει την αντίπαλό της. Η Νέα Ζηλανδία ναι μεν στην πρεμιέρα της ηττήθηκε με 99-72 από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια έπαιξε με την Ιορδανία σε αμφότερα παιχνίδια έδειξε πως είναι αποφασισμένη, παίζει σκληρή άμυνα και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα αθλητικά προσόντα των παικτών της καθώς και το μακρινό σουτ τους.

ΕΛΛΑΔΑ – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ… ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Στο Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, τα προγνωστικά παρουσιάζουν την Ελλάδα ως το φαβορί και πως έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη νίκη. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο Εθνικές ομάδες θα αναμετρηθούν στο… σκηνικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του μπάσκετ. Την προηγούμενη το 2019, η Ελλάδα είχε επικρατήσει, αλλά είχε δυσκολευτεί πάρα πολύ (103-97) για να πάρει τη νίκη.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |