Ισπανία-Γαλλία, ο απόλυτος τελικός

Reading time3 λ

Συναρπαστικές επιλογές για ποντάρισμα υπάρχουν στον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Μια άνασα πριν από την στέψη φτάσαμε στο Eurobasket και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Ο μεγάλος τελικός Ισπανία-Γαλλία που διεξάγεται απόψε στις 21:30 στο Βερολίνο θα επαναφέρει μία από τις δύο υπερδυνάμεις στο ευρωπαϊκό θρόνο, έστω κι αν στο ξεκίνημα της διοργάνωσης λίγοι τις περίμεναν στο μεγάλο ραντεβού.

Η Ισπανία έκανε τη μεγάλη υπέρβαση, αφού παρά τα πολλά προβλήματα που είχε στην προετοιμασία, καταφέρνει να επιστρέψει στον τελικό έπειτα από οκτώ χρόνια. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, που το 2015 στη Λιλ είχε ανέβει για τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης, έθεσε εκτός μάχης την οικοδέσποινα Γερμανία, αφού κέρδισε με 96-91 στον δραματικό δεύτερο ημιτελικό. Με μαέστρο τον νατουραλιζέ πλέι-μέικερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν, που έχει 15,4 πόντους και 7,1 ασίστ και πρώτο βιολί τον φόργουορντ των Νιού Όρλεανς Πέλικανς, Γουίλι Ερνάνγκομεθ, ο οποίος προσφέρει 17,6 πόντους και 6,8 ριμπάουντ, οι Ισπανοί θα επιχειρήσουν να φορέσουν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους το ευρωπαϊκό στέμμα.

Στην αντίπερα όχθη, η Γαλλία δικαίωσε τις κρυφές προσδοκίες της και ξαναπαίζει σε τελικό μετά από το 2013, όταν και κέρδισε τον μοναδικό της τίτλο στη Λιουμπλιάνα. Οι αργυροί ολυμπιονίκες μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο τον πρώτο ημιτελικό, αφού συνέτριψαν με 95-54 την Πολωνία. Με στήριγμα τον σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκομπερ, ο οποίος έχει ως τώρα στο τουρνουά 13,6 πόντους και 10,3 ριμπάουντ και ηγέτες στην επίθεση τον φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκέρσον Γιαμπουσέλε (15 πόντους κατά μέσο όρο) και τον γκαρντ των Νιού Γιορκ Νικς, Εβάν Φουρνιέ (14,4 πόντους), οι Γάλλοι θέλουν να δώσουν τέλος σε μια αρνητική παράδοση. Αυτή που τη θέλει να μην έχει κερδίσει εδώ και μια οκταετία την Ισπανία.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΡΟ

Η τελευταία επιτυχία των Τρικολόρ ήταν στο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μαδρίτη το 2014, όταν θριάμβευσαν με 65-52. Από τότε οι Ισπανοί μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Βέβαια οι δύο επιτυχίες τους σε επίσημες διοργανώσεις ήταν σημαντικές. Το 2015 είχαν νικήσει με 80-75 στην παράταση στον ημιτελικό του Eurobasket, ενώ το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο είχαν διαλύσει τους Γάλλους με 92-67 στον προημιτελικό.

Νωρίτερα υπάρχει και ο μικρός τελικός Γερμανία-Πολωνία. Το χάλκινο μετάλλιο θα «χρυσώσει το χάπι» και στις δύο ομάδες. Για τους Γερμανούς, θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία τους που θα βρεθούν στο βάθρο και πρώτη μετά το 2005 όταν είχαν χάσει στον τελικό από την Ελλάδα. Από την πλευρά τους, οι Πολωνοί, που έχουν κατακτήσει τέσσερα μετάλλια, θα προσπαθήσουν να ανέβουν στο πόντιουμ μετά από 55 ολόκληρα χρόνια.

18:15   Γερμανία-Πολωνία                                 Eurobasket

21:30   Ισπανία-Γαλλία                                       Eurobasket