Σλοβενία-Ελλάδα, πρεμιέρα για την επίσημη αγαπημένη

Reading time3 λ

Συναρπαστικές επιλογές για online στοιχημα στο πρώτο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ

Ο δρόμος της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ αρχίζει με το εκτός έδρας φιλικό κόντρα στη Σλοβενία (2/8, 19:00). Είναι ο πρώτος αγώνας που θα δώσει το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη στη διάρκεια της προετοιμασίας του και στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχει πληθώρα επιλογών για αθλητικο στοιχημα. Η Εθνική Ελλάδας θέλει να «δέσει» γρήγορα και να αναπτύξει χημεία. Σημαντικό παιχνίδι μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν το αλησμόνητο ελλαδα σλοβενια 63-62, στο Μουντομπάσκετ του 2007. Τώρα, το φιλικό με τη Σλοβενία θα είναι ένα καλό τεστ, με τις δύο ομάδες να αναμετριούνται εκ νέου στις 4 Αυγούστου στην Ελλάδα σε ματς όπου θα βραβευθεί ο Νίκος Γκάλης για την προσφορά του στο άθλημα.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Αρχίζουν, λοιπόν, τα φιλικα μπασκετ εθνικη Ελλάδας αλλά με πολλές απουσίες. Δεν υπάρχει στην αποστολή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο, ενώ λείπουν και οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Αντετοκούνμπο. Τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη ούτε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που μετέβη στις ΗΠΑ για να κλείσει το συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς. Τις προηγούμενες ημέρες ο έμπειρος Έλληνας κόουτς ανέφερε πως το πρώτο στοιχημα που πρέπει να κερδίσει η Εθνική Ελλάδας είναι αυτό της… ομάδας. «Πρέπει να γίνουμε γρήγορα ομάδα», είπε ο τεχνικός εννοώντας πως θα πρέπει να μοιραστούν οι ρόλοι και να γίνουν αποδεκτοί. Έπειτα σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν οι ρυθμοί ενόψει του Μουντομπάσκετ (25/8 με 10/9), όπως ανάλογα θα αυξάνεται το ενδιαφέρον και για το στοιχημα μπασκετ. Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο φιλικό θα λειτουργήσει και ως… τεστ για ορισμένους από τους παίκτες που διεκδικούν μια θέση στην τελική 12άδα, αλλά και για εκείνους που αναμένεται να κληθούν για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, αλλά είναι… καινούριοι, όπως για παράδειγμα ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Ουόκαπ, που λογικά θα κάνει ντεμπούτο με τα «γαλανόλευκα». Έπειτα, ο «κορμός» της ομάδας δεν είναι κατά πολύ διαφορετικός σε σύγκριση με το περσινό EuroBasket, όπου άρχισε η όλη διαδικασία για την Εθνική Ελλάδας. Οι πάντες στο εσωτερικό της είναι έτοιμοι για την πρόκληση που απλώνεται μπροστά τους μιας και θέλουν να δουν την Εθνική Ελλάδας να διακρίνεται και πάλι σε ένα κορυφαίο τουρνουά.

ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ Ο ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Μπορεί να λείπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά το σλοβενια ελλαδα θα έχει έναν mega σταρ στο παρκέ. Πρόκειται για τον Λούκα Ντόντσιτς, των Ντάλας Μάβερικς. Ο Σλοβένος έπειτα από μια απογοητευτική σεζόν σε ομαδικό επίπεδο στο NBA (σε προσωπικό ήταν πολύ καλός) είναι αποφασισμένος να ανταγωνιστεί και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να λείπουν οι Γκόραν Ντράγκιτς και Έντο Μούριτς, αλλά η Σλοβενία διαθέτει πολύ καλό σύνολο, ενώ φυσικά ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο ηγέτης της. Ο Σλοβένος αστέρας δήλωσε πως περιμένει πως και πως να αρχίσουν τα φιλικά της Σλοβενίας. «Το ματς είναι sold out, όπως ήταν και όλα τα παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια. Ανυπομονώ για την αναμέτρηση με την Ελλάδα. Δεν μπορώ να περιμένω. Σίγουρα όμως θα μας λείψει ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Έντο Μούριτς. Είμαι σε καλή κατάσταση, νομίζω ότι το βλέπετε κι εσείς, αισθάνομαι καλύτερα. Ο γυμναστής μου με κυνηγούσε συνεχώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |