Βέλγιο-Ελλάδα, τελικός πρόκρισης

Reading time5 λ

Η σπουδαία αναμέτρηση του Βελγίου με την Ελλάδα συνοδεύεται από μεγάλες ευκαιρίες για στοίχημα.

Με έντονο σασπένς στα παρκέ ξεκινά η καινούρια εβδομάδα και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Οι αγώνες της ευρωπαϊκής ζώνης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κλέβουν την παράσταση και ειδικά η μονομαχία Βέλγιο-Ελλάδα του ένατου ομίλου, η οποία αρχίζει στις 21:30 και μοιάζει με τελικό πρόκρισης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα της Παρασκευής από τη Λετονία, είναι μονόδρομος η νίκη για την Ελλάδα στην αναμέτρηση που διεξάγεται στην πόλη Μονς. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη υποχώρησε στην τρίτη θέση του γκρουπ, την τελευταία που δίνει εισιτήριο για την τελική φάση και πλέον δεν έχει άλλα περιθώρια. Αν μάλιστα, επικρατήσει και την ίδια ώρα ηττηθεί η Τουρκία, τότε θα έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βέβαια, «τελικός» είναι το παιχνίδι και για τους Βέλγους, που υπέστησαν βαριά ήττα στην Τουρκία. Για να ελπίζουν, όμως, ότι μπορούν να βρεθούν στην πρώτη τριάδα, θα πρέπει να καλύψουν και τη διαφορά των 17 πόντων, με την οποία έχασαν στην Αθήνα.

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ο δεύτερος «τελικός» του ομίλου, Σερβία-Τουρκία, διεξάγεται στο Βελιγράδι. Μετά την επικράτηση επί της Μεγάλης Βρετανίας, οι Σέρβοι ψάχνουν ακόμα ένα ροζ φύλλο, με το οποίο θα «κλειδώσουν» την πρόκριση από τώρα, ειδικά αν αυτή συνδυαστεί με νίκη της Ελλάδας. Για τους Τούρκους, αυτό είναι το τελευταίο χαρτί κι αν χάσουν, θα βρεθούν με το… ένα πόδι εκτός τελικής φάσης. Το πρόγραμμα συμπληρώνει το παιχνίδι Λετονία-Μεγάλη Βρετανία. Γιορτή για τους Λετονούς, που με τη νίκη επί της Ελλάδας πανηγύρισαν την παρθενική τους πρόκριση σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντίθετα, η Μεγάλη Βρετανία παίζει για το γόητρο, αφού έχει αποκλειστεί.

Κρίσιμα παιχνίδια υπάρχουν και στα υπόλοιπα γκρουπ. Στο δέκατο, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο ματς Σλοβενία-Γερμανία. Απέναντι στους Γερμανούς που πανηγύρισαν την πρόκριση την Παρασκευή, οι Σλοβένοι αναζητούν τη νίκη που θα χαρίσει και σε εκείνους το εισιτήριο. Στον ενδέκατο όμιλο, τα βλέμματα στρέφονται στους αγώνες Μαυροβούνιο-Λιθουανία και Γαλλία-Βοσνία Ερζεγοβίνη, που ενδεχομένως να κρίνουν οριστικά την πρώτη τριάδα. Στον δωδέκατο, μάχη θα γίνει στο παιχνίδι Γεωργία-Ιταλία. Η οικοδέσποινα ψάχνει τη νίκη που θα τη διατηρήσει σε θέση ισχύος για την πρόκριση, την οποία θα «αγκαλιάσουν» οι Ιταλοί αν επικρατήσουν.

Πλούσιο πρόγραμμα, όμως, υπάρχει απόψε και στο NBA. Οι προβολείς κατευθύνοντα στη σπουδαία ανατολική μονομαχία Μιλγουόκι Μπακς-Ατλάντα Χοκς. Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες κοντράρονται, με τις νίκες να έχουν μοιραστεί. Οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν με 123-115 στην έδρα τους στις 29 Οκτωβρίου, ενώ οι Ατλάντα Χοκς απάντησαν με 117-98 στις 7 Νοεμβρίου, υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές του 2021 στην πρώτη τους φετινή ήττα. Τα Ελάφια, βέβαια, δεν ξέρουν αν θα έχουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη διάθεσή τους, αφού αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, αλλά παραμένουν μαχητικά και στην κορυφή της Ανατολής. Τα Γεράκια, όμως, «πετούν» ολοένα και πιο ψηλά και «φλερτάρουν» πλέον με το ρετιρέ της περιφέρειας.

16:00   Ουκρανία-Ισλανδία                              Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

17:00   Γεωργία-Ιταλία                                     Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

18:30   Φινλανδία-Εσθονία                               Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Ουγγαρία-Τσεχία                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Σλοβενία-Γερμανία                               Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:30   Λετονία-Μεγάλη Βρετανία                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:00   Μαυροβούνιο-Λιθουανία                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:35   Σουηδία-Ισραήλ                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:00   Σερβία-Τουρκία                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Βέλγιο-Ελλάδα                                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Γαλλία-Βοσνία Ερζεγοβίνη                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Ισπανία-Ολλανδία                                 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

02:00   Ντιτρόιτ Πίστονς-Τορόντο Ράπτορς                 NBA

02:00   Ορλάντο Μάτζικ-Σάρλοτ Χόρνετς                    NBA

02:30   Μαϊάμι Χιτ-Φοίνιξ Σανς                                    NBA

02:30   Μπόστον Σέλτικς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ       NBA

03:00   Μιλγουόκι Μπακς-Ατλάντα Χοκς                    NBA

03:00   Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς          NBA

05:00   Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Σαν Αντόνιο Σπερς     NBA