Game 5 στη Euroleague – Το απίστευτο 18-0 υπέρ των γηπεδούχων!

Reading time3 λ

Τα playoffs της Euroleague κόβουν την ανάσα και προσφέρουν ανεπανάληπτες επιλογές για στοίχημα.

Με το επίπεδο του ανταγωνισμού στη Euroleague να βρίσκεται στα ύψη, είναι ολοένα και πιο σύνηθες οι σειρές των playoffs να κρίνονται σε πέντε παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν, όπως και το 2021, τρία ζευγάρια έλυσαν τις διαφορές τους σε πέντε παιχνίδια, που είναι το μάξιμουμ που έχει βιώσει η διοργάνωση αφότου υιοθέτησε το φορμάτ best – of – five για τα προημιτελικά οι ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα της έδρας καταγράφουν το απόλυτο 18-0! Στην πλατφόρμα της Betsson, στοίχημα και το μπάσκετπροσφέρουν συναρπαστικές επιλογές σε μεγάλη γκάμα αγορών με ανεπανάληπτες αποδόσεις.

EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Στη Euroleague τις τελευταίες σεζόν τα προγνωστικά μπαίνοντας σε μια σειρά έχουν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά η εξέλιξη των αγώνων αρκετές φορές τα διαψεύδει. Γι’ αυτό και οι πρωταγωνιστές, τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές, συνηθίζουν να υπογραμμίζουν πως πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο σε σύγκριση με την κανονική περίοδο.

Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, που διεξήχθησαν playoffs στη διοργάνωση, ο αριθμός των σειρών που οδηγήθηκαν σε game 5 αυξήθηκε. Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2017-18 δεν υπήρξε ζευγάρι που να έπαιξε πέντε ματς. Την επόμενη ήταν ένα. Τη σεζόν 2019-20 δεν έγιναν playoffs λόγω της πανδημίας της Covid-19 κι έκτοτε στις τρεις χρονιές που ακολούθησαν είχαμε τρεις – δυο – τρεις σειρές να κρίνονται στα πέντε παιχνίδια.

Πόσες σειρές πήγαν σε game 5 από το 2009;

  • 0: 2010, 2015, 2018.
  • 1: 2009, 2011, 2012, 2016, 2017, 2019.
  • 2: 2013, 2014, 2022.
  • 3: 2021, 2023.
  • 4: Καμία.

Έπειτα, έρχεται το ερώτημα τι έχει συμβεί στα game 5 της Euroleague κι αν υπάρχει κάποιος κοινός παρονομαστής. Η απάντηση σε αυτό είναι πως υπάρχει κοινό και αυτό βρίσκεται στο πλεονέκτημα της έδρας. Διότι αφότου εδραιώθηκαν οι best – of – five σειρές στα playoffs της Euroleague, οι ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα της έδρας έχουν απόλυτο, με ρεκόρ 18-0! Εξάλλου, η επιτυχία για τις ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs είναι εντυπωσιακή αφού παίρνουν την πρόκριση σε ποσοστό που πλησιάζει το 80%.

Ποια είναι η ανάλυση της κυριαρχίας των γηπεδούχων στα game 5;

  • 5 ματς κρίθηκαν στο διάστημα 1-6 πόντων.
  • 8 ματς κρίθηκαν στο διάστημα 7-12 πόντων.
  • 3 ματς κρίθηκαν στο διάστημα 13-19 πόντων.
  • 2 ματς κρίθηκαν με 20+ πόντους.

Η εξέλιξη των σειρών των δύο ελληνικών ομάδων που έχουν ακόμη πιθανότητες να περάσουν στο Final 4 του Βερολίνου, επηρεάζει και την κατηγορία νικητής της Ευρωλίγκας όπου υπάρχουν σούπερ αποδόσεις. Το να κατακτήσει το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός δίνεται στο 8,00**, ενώ το να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός τοποθετείται στο 10,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Το να πάρουν την πρόκριση και να φτάσουν στον τελικό οι δύο «αιώνιοι» πληρώνει στο 38,25**.

EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στη Euroleague το στοίχημα για τις ομάδες με τα παιχνίδια να είναι συνεχόμενα και υψηλών απαιτήσεων δεν είναι μονάχα το αγωνιστικό, αλλά και το νοητικό. Βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση να αποδώσουν και χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στα δύσκολα. Άλλωστε, όπως φαίνεται και από τα στατιστικά που παραθέσαμε τα πέμπτα παιχνίδια κρίνονται κυρίως μεταξύ ενός και 12 πόντων που σημαίνει πως οι λεπτομέρειες παίζουν μεγάλο ρόλο και συνήθως η ομάδα που έχει την ώθηση του κοινού τείνει να τα πηγαίνει καλύτερα στα μικρά πράγματα που πολλές φορές δεν καταγράφονται στα στατιστικά.

Επίσης από τα αποτελέσματα φαίνεται πως η δύναμη που δίνει ο κόσμος μιας ομάδας και η ενέργεια με την οποία τροφοδοτεί τους παίκτες είναι παράγοντας που κάνει τη διαφορά. Αυτό που πολλές φορές ακούγεται κλισέ, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ειδοποιός διαφορά «το ήθελαν περισσότερο». Έτσι, το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι καθόλου αμελητέο ακόμη και τώρα στη Euroleague που οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι ολοένα και μικρότερες.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ