Η αναγέννηση του Παναθηναϊκού με Εργκίν Αταμάν και Κώστα Σλούκα

Reading time5 λ

Το Final 4 της Euroleague πλησιάζει και υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για στοίχημα σε ασύγκριτες αποδόσεις.

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από 12 χρόνια βρίσκεται και πάλι στο Final 4 της Euroleague. Αυτή θα είναι η 12η συμμετοχή του και στο Βερολίνο θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε (24/05/2024) στον ημιτελικό για να αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στον τελικό (26 Μαΐου) με τη νικήτρια του Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός. Ο στόχος του είναι να ράψει το 7ο αστέρι στη φανέλα του και το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε είναι το πρώτο στοίχημα για τους Πράσινους. Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα στο μπάσκετ σε πληθώρα αγορών με ανεπανάληπτες αποδόσεις.

Ενόψει του Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε οι αποδόσεις καθιστούν την ελληνική ομάδα ως το φαβορί για να πάρει τη νίκη – πρόκριση. Συγκεκριμένα, ο άσος του Παναθηναϊκού προσφέρεται στο 1,58** και το διπλό της Φενέρμπαχτσε το συναντάμε στο 2,38** στην πλατφόρμα της Betsson. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη η επιλογή του Bet Builder που δίνει τη δυνατότητα για πολλαπλές επιλογές σ’ ένα αθλητικό event.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΤΑΜΑΝ

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έπαιξε για τελευταία φορά σε Final 4 της Euroleague την σεζόν 2011-12. Τερμάτισε 4ος κι εκείνο ήταν το τέλος της δυναστείας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον «πράσινο» πάγκο. Από το 2012-13 μέχρι το να βρεθεί στο Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε να έχει το πάνω χέρι στα προγνωστικά πέρασε πολύς καιρός και συνέβησαν πολλά.

Πόσες φορές έχει κατακτήσει την Eurolegue ο Παναθηναϊκός;

  • Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει την Euroleague 6 φορές στην ιστορία του. Τις σεζόν: 1995–96, 1999–00, 2001–02, 2006–07, 2008–09 και 2010–11.

Ο Παναθηναϊκός, μια από τις κορυφαίες ομάδες μπάσκετ της Ευρώπης, περιηγήθηκε για χρόνια στην… έρημο ψάχνοντας να βρει τον εαυτό του. Η αποτυχία του στη σεζόν 2022-23, όμως, αποτέλεσε την αφετηρία για να επιχειρήσει να επιστρέψει στην κορυφή. Η αρχή έγινε με τον Εργκίν Αταμάν. Ο 58χρονος Τούρκος προπονητής κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές το τρόπαιο με την Αναντολού Εφές (2021, 2022). Η ομάδα του παρουσίασε ένα στιλ μπάσκετ το οποίο θαύμασε όλη η Ευρώπη. Το θέαμα που προσέφερε ήταν εντυπωσιακό.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός με το που αντιλήφθηκε πως ο κύκλος του στην τουρκική ομάδα έκλεισε έσπευσε να τον προσλάβει. Παράλληλα, η διοίκηση της ομάδας του έδωσε έναν λευκό καμβά για να αρχίσει το «χτίσιμο» της ομάδας. Κι αυτό που κατάφερε θα μείνει στην ιστορία. Διότι ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ στον θεσμό, αλλά παράλληλα ήταν μια ομάδα καινούρια που την περασμένη σεζόν τερμάτισε 17η στην κανονική περίοδο.

«Στην πραγματικότητα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πίστεψαν σε μένα από την πρώτη μέρα. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά και εκείνες τις μέρες είχαμε πίστη ότι θα πετύχουμε τον στόχο. Η πίστη των οπαδών σε εμάς, και ολόκληρης της ομάδας, μας παρακίνησε ακόμη περισσότερο. Συγκεντρωθήκαμε πιο εύκολα. Εντάξει, ο Παναθηναϊκός είχε να προκριθεί στο Final Four εδώ και 12 χρόνια, αλλά έχει μπασκετική κουλτούρα. Έχει πρωταθλήματα στην ιστορία του. Αυτό έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη», τόνισε ο Αταμάν.

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το κοινό του Παναθηναϊκού είδε στο πρόσωπο του Αταμάν έναν κόουτς που θα μπορούσε να πιστέψει και να στηρίξει ακόμη και στα δύσκολα. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Τούρκου κόουτς και το γεγονός πως δεν χαρίζεται σε κανέναν ακόμη και δημοσίως τον έκαναν αγαπητό από το ξεκίνημα. Έπειτα, το στοίχημα στη Euroleague ήταν αυτή η ενέργεια να μεταφραστεί σε ώθηση προς την ομάδα και στη δημιουργία μιας δυνατής έδρας. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε κατά κράτος. Αναμφίβολα, δε, αυτό έπαιξε και ρόλο και στην Basket League όπου θα μπει στα playoffs ως η καλύτερη ομάδα της λίγκας και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη σεζόν σε όλες τις φάσεις της Euroleague έχει:

  • 26 νίκες – 13 ήττες
  • 16 νίκες – 4 ήττες εντός έδρας
  • 82,4 πόντους /αγώνα
  • 33,6 ριμπάουντ /αγώνα
  • 16,8 ασίστ /αγώνα
  • 6,8 κλεψίματα /αγώνα
  • 2,7 μπλοκ /αγώνα

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – Ο ΑΡΧΗΓΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Κι αν ο Εργκίν Αταμάν είναι ο αρχιτέκτονας ή το μυαλό της ομάδας, αυτή χρειάζεται και μια καρδιά κι αυτός ο ρόλος ανήκει στον Κώστα Σλούκα. Ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ πήρε μια απόφαση που συγκλόνισε το ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς άφησε τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό, σε μια κίνηση που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και θύμισε την αντίστροφη μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη στο παρελθόν.

«Εκτός από τους νεαρούς, κρατήσαμε μόνο τον Γκριγκόνις και αλλάξαμε όλη την ομάδα. Όταν κάναμε πολλές μεταγραφές, όλοι νόμιζαν ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα. Μόνο στον Σλούκα δώσαμε ένα αστρονομικό ποσό. Έπρεπε να το κάνουμε κι αυτό. Χρησιμοποιήσαμε τον υπόλοιπο προϋπολογισμό εξαιρετικά αποτελεσματικά. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος δεν είναι στο μείον. Με την επιτυχία, τα έσοδα αυξήθηκαν», υπογράμμισε ο Αταμάν μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Σλούκας κατάφερε να «δέσει» μια ομάδα με παίκτες μαθημένους σε διαφορετικά στιλ. Είτε επρόκειτο για παίκτες με εμπειρία στο NBA όπως οι Κέντρικ Ναν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, οι ψηλοί Ματίας Λεσόρ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Άλεξ Μπαλτσερόφσκι, οι γκαρντ Τζέριαν Γκραντ και Λούκας Βιλντόσα και οι φόργουορντ Ντίνος Μήτογλου και Ιωάννης Παπαπέτρου που αναζητούσαν μια ευκαιρία να αποδείξουν το ταλέντο τους.

«Όνειρα χωρίς στόχους είναι απλά όνειρα. Συγχαρητήρια στην παναθηναϊκή οικογένεια γι’ αυτές τις ιστορικές στιγμές. Το μεγάλο όνειρο, μπροστά μας», τόνισε ο ίδιος ο Σλούκας. Ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά ως επί το πλείστον τα πήγε πάρα πολύ καλά στον ρόλο του. Οι ηγετικές εμφανίσεις του στη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καθοριστικές για να περάσει ο Παναθηναϊκός στο Final 4.

Τα στατιστικά του Κώστα Σλούκα αυτή τη σεζόν στη Euroleague:

  • 12,6 πόντοι ανά ματς
  • 3,2 ριμπάουντ
  • 5,7 ασίστ

Με μια ομάδα έτοιμη για όλα ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο με διάθεση να υπενθυμίσει στους πάντες πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και είναι ένας σύλλογος με τέτοια ιστορία στην Ευρωλίγκα που του αρμόζει ο υπέρτατος βαθμός σεβασμού. Κι αυτό μάλλον φαίνεται και στην κατηγορία νικητής της Ευρωλίγκας όπου οι αποδόσεις είναι άκρως ελκυστικές. Το ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου από τον Παναθηναϊκό πληρώνει στο 3,50**. Η Ρεάλ Μαδρίτης δίνεται στο 2,20**, τη Φενέρμπαχτσε τη βρίσκουμε στο 5,50** και τον Ολυμπιακό στο 6,00** στην πλατφόρμα της Betsson.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ