Το game 5 στη Euroleague γίνεται συνήθεια – Ο μαέστρος Ολυμπιακός κι η ελπίδα του Παναθηναϊκού

Reading time4 λ

Τα playoffs της Euroleague κόβουν την ανάσα και προσφέρουν ανεπανάληπτες επιλογές για στοίχημα.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στα playoffs της Euroleague. Οι δύο ελληνικές ομάδες ηττήθηκαν από τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, στα κομβικά game 3 των σειρών τους και βρίσκονται πίσω με 2-1. Πλέον, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού. Η μόνη τους ελπίδα είναι να νικήσουν το game 4 και να ωθήσουν τις σειρές στο καθοριστικό game 5, που ολοένα και περισσότερο γίνεται συνήθεια στο θεσμό. Στην πλατφόρμα της Betsson, στοίχημα και μπάσκετ προσφέρουν συναρπαστικές επιλογές σε μεγάλη γκάμα αγορών με ανεπανάληπτες αποδόσεις.

Τα playoffs της Euroleague διεξάγονται με άκρως ελκυστικές αποδόσεις. Στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα (02/05) η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί με τον άσο να δίνεται στο 1,48** και το διπλό στο 2,65**. Στο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός (02/05) ο άσος φτάνει στο 2,07** και το διπλό στο 1,76** στην πλατφόρμα της Betsson. Σε αμφότερα είναι διαθέσιμο το εργαλείο Bet Builder, που κάνει την εμπειρία πιο διασκεδαστική.

EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Στη Euroleague τις τελευταίες σεζόν τα προγνωστικά μπαίνοντας σε μια σειρά έχουν σαφή φαβορί, αλλά η εξέλιξη των αγώνων αρκετές φορές τα διαψεύδει. Γι’ αυτό και οι πρωταγωνιστές, τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές, συνηθίζουν να υπογραμμίζουν πως πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο σε σύγκριση με την κανονική περίοδο.

Στις τελευταίες πέντε σεζόν που διεξήχθησαν playoffs στη διοργάνωση, ο αριθμός των σειρών που οδηγήθηκαν σε game 5 αυξήθηκε. Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2017-18 δεν υπήρξε ζευγάρι που να έπαιξε πέντε ματς. Την επόμενη ήταν ένα. Τη σεζόν 2019-20 δεν έγιναν playoffs λόγω της πανδημίας της Covid-19 κι έκτοτε στις τρεις χρονιές που ακολούθησαν είχαμε τρεις – δυο – τρεις σειρές να κρίνονται σε πέντε παιχνίδια, σε καθεμία από αυτές.

Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια σε σειρές πέντε αγώνων;

Ο Ολυμπιακός, που χάνει με 2-1 από τη Μπαρτσελόνα, αλλά την υποδέχεται στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» για το Game 4, είναι μαέστρος στα game 5. Στις δύο προηγούμενες σεζόν ξεπέρασε σε 5 παιχνίδια τη Μονακό (2021-22) και τη Φενέρμπαχτσε (2022-23). Μόνο η Μπαρτσελόνα έχει παίξει περισσότερες φορές Game 5 στα τελευταία πέντε playoffs της Euroleague – 3 φορές. Νίκησε σε δύο περιπτώσεις κι έχασε σε μια. Οπότε ο κορμός της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση και ξέρει πως να συμπεριφερθεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, τα τελευταία χρόνια λόγω της πτώσης του, δεν έπαιξε σε σειρά πέντε αγώνων ακόμη κι όταν βρέθηκε στα playoffs. Κι αυτός είναι ένας παράγοντας που ίσως παίξει ρόλο στην εξέλιξη της σειράς του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πρότζεκτ του Εργκίν Αταμάν είναι καινούριο και ναι μεν υπάρχουν παίκτες με τεράστια εμπειρία, αλλά όχι ως μέλη αυτού του γκρουπ που ακόμη προσπαθεί να ωριμάσει μαζί. Βέβαια, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας κι αν οδηγήσει τη σειρά σε Game 5 θα παίξει στο «ΟΑΚΑ», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ; Εκείνη έπαιξε σε Game 5 την περασμένη σεζόν κόντρα στη Μονακό και ηττήθηκε με 3-2 στη σειρά. Σίγουρα δεν θέλει να νιώσει το ίδιο συναίσθημα και πάλι.

Η εξέλιξη των σειρών των δύο ελληνικών ομάδων που έχουν ακόμη πιθανότητες να περάσουν στο Final 4 του Βερολίνου, επηρεάζει και την κατηγορία νικητής της Ευρωλίγκας όπου υπάρχουν σούπερ αποδόσεις. Το να κατακτήσει το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός δίνεται στο 8,00**, ενώ το να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός τοποθετείται στο 10,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Το να πάρουν την πρόκριση και να συνθέσουν το ζευγάρι του τελικού οι δύο «αιώνιοι» πληρώνει στο 38,25**.

EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στη Euroleague το στοίχημα για τις ομάδες με τα παιχνίδια να είναι συνεχόμενα και υψηλών απαιτήσεων  δεν είναι μονάχα το αγωνιστικό, αλλά και το νοητικό. Βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση να αποδώσουν και χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στα δύσκολα, όπως είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τώρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Αν τα καταφέρουν και νικήσουν τις Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι και την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο, αντίστοιχα, θα ωθήσουν τις σειρές στο καταληκτικό Game 5 στις 8 Μαΐου κι εκεί θα χρειαστούν την καλύτερη εκδοχή τους στο παρκέ για να μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο για το Final 4 του Βερολίνου και το δικαίωμα στο όνειρο να προσθέσουν μια ακόμη Euroleague στο παλμαρέ τους.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ