Ηρακλής-Ακαντέμικ Πλόβντιβ, η πρώτη πρόκληση

Reading time3 λ

Στην πρόκριση στοχεύει ο Ηρακλής κόντρα στην Ακαντέμικ Πλόβντιβ, προσφέροντας ευκαιρίες για στοίχημα.

Η προκριματική διαδικασία του FIBA Europe Cup βρίσκεται στο επίκεντρο και οι αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση επιφυλάσσουν σασπένς, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Φυσικά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αναμέτρηση του δευτέρου ομίλου, Ηρακλής-Ακαντέμικ Πλόβντιβ, που ξεκινά στις 19:00 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο ανανεωμένος Ηρακλής μπορεί να μην πέτυχε την υπέρβαση απέναντι στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, όμως, έχει μεγάλες φιλοδοξίες στη συγκεκριμένη διοργάνωση κι απέκτησε έμπειρους παίκτες όπως οι Ντάγκλας και Λιντς ώστε να μπορέσει να επιτύχει –αρχικά- τον στόχο της πρόκρισης στην κανονική περίοδο του FIBA Europe Cup. Απέναντι του έχει την βουλγάρικη Ακαντέμικ Πλόβντιβ, που είναι πρωτάρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα και από το δυναμικό της ξεχωρίζει ο Λετονός γκαρντ Φρεϊμάνις.

Ο έτερος ημιτελικός αυτού του γκρουπ, Ντνίπρο-Τρεφλ Σόποτ, διεξάγεται στις 16:00 Η ουκρανική Ντνίπρο, με αρκετούς γνωστούς παίκτες, όπως ο Αμερικανός γκαρντ Κούπερ, με θητεία σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και ο έμπειρος σέντερ (άλλοτε NBAερ) Κραβτσόφ έχει θεωρητικά το προβάδισμα. Βέβαια, η Τρεφλ Σόποτ είναι διαρκώς ανερχόμενη στην Πολωνία, με «πυλώνες» τους γνώριμους στο ελληνικό μπάσκετ, τον Αμερικανό Γιανγκ και τον Ολλανδό Φράνκε.

Σήμερα διεξάγονται οι ημιτελικοί και στους υπόλοιπους τρεις ομίλους. Στον πρώτο που γίνεται στο Χρόνινχεν της Ολλανδίας, παίζουν Μπενφίκα-Βολουντάρι και Γκμούντεν Σβανς-Χρόνινχεν. Στο τρίτο γκρουπ που λαμβάνει χώρα στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, αναμετρώνται Μπαϊρόιτ-Σέγκεντ και Ενισέι Κρασνογιάρσκ-Χάποελ Χάιφα. Όσο για τον τέταρτο όμιλο, οι αγώνες του οποίου γίνονται στο Πάρνου της Εσθονίας, έχουμε τους αγώνες Κεραυνός-Πόρτο και Ιρόνι Νες Ζιόνα-Πάρνου Σαντάμ. Οι νικητές των ημιτελικών των εκάστοτε γκρουπ θα αναμετρηθούν στους τέσσερις τελικούς της Παρασκευής με έπαθλο την είσοδο της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup.

13:00   Μπαϊρόιτ-Σέγκεντ                                       FIBA Europe Cup

16:00   Ντνίπρο-Τρεφλ Σόποτ                               FIBA Europe Cup

16:00   Ενισέι Κρασνογιάρσκ-Χάποελ Χάιφα      FIBA Europe Cup

17:00   Κεραυνός-Πόρτο                                       FIBA Europe Cup

18:00   Μπενφίκα-Βολουντάρι                              FIBA Europe Cup

19:00   Ηρακλής-Ακαντέμικ Πλόβντιβ                 FIBA Europe Cup

20:00   Ιρόνι Νες Ζιόνα-Πάρνου Σαντάμ            FIBA Europe Cup

21:00   Γκμούντεν Σβανς-Χρόνινχεν                   FIBA Europe Cup