Φορτιτούντο Μπολόνια-Βενέτσια, άλλο ένα βήμα

Reading time2 λ

Η αναμέτρηση της Φορτιτούντο Μπολόνια με τη Βενέτσια έχει ξεχωριστή θέση στο κουπόνι του μπάσκετ.

Στο δεύτερο γύρο της μπαίνει η φάση των ομίλων του ιταλικού Supercoppa, που ανοίγει τη σεζόν. Μάλιστα, σε αυτή την τέταρτη αγωνιστική μπορούν να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα στον πρώτο και τον τρίτο όμιλο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί όπου ήδη πάρει θέση οι τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, Βίρτους Μπολόνια, Αρμάνι Μιλάνο, Μπρίντιζι, καθώς και η φιναλίστ του Κυπέλλου, Πέζαρο.

Στο πρώτο γκρουπ, η αναμέτρηση Φορτιτούντο Μπολόνια-Βενέτσια, που αρχίζει στις 20:30 ενδεχομένως να δώσει τέλος στην υπόθεση πρωτιά. Η Βενέτσια, η οποία έχει ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, ειδικά με την του γκαρντ Βιτάλι, του «νατουραλιζέ» φόργουορντ Μπρουκς, του Λιθουανού σέντερ Εχόντας και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, πανηγύρισε ήδη δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Η πρώτη επί της τωρινής της αντιπάλου, με 83-70 στην πρεμιέρα στη Βενετία. Αντίθετα, η Φορτιτούντο Μπολόνια, που απέκτησε μεταξύ άλλων τον διεθνή Γερμανό φόργουορντ Μπένζινγκ, έχει χάσει και τα δύο πρώτα ματς. Μόνο αν πάρει το ροζ φύλλο και καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα θα έχει ελπίδες.

Για τον τρίτο όμιλο, παίζουν Τρεβίζο-Νάπολι στις 22:00. Η Τρεβίζο, που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Basketball Champions League, έχει προσθέσει στο δυναμικό της τον διεθνή Λιθουανό γκαρντ Ντίμσα. Κυνηγά την τρίτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις, που θα σημάνει ουσιαστικά και την πρόκριση στην οκτάδα. Η Νάπολι, που υπό αυτή την έκδοση, κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ, έχει ακόμα δρόμο. Πραγματοποίησε κάποιες ενδιαφέρουσες μεταγραφές, όπως του έμπειρου σέντερ Έλγκαρντ (στο παρελθόν αγωνίστηκε στο Μαρούσι), όμως, μετρά δύο ήττες στα πρώτα της ματς στη διοργάνωση, έχοντας χάσει με 68-58 μέσα στην έδρα της από την Τρεβίζο στην πρώτη αγωνιστική.

20:30   Φορτιτούντο Μπολόνια-Βενέτσια      Supercoppa Ιταλίας

22:00   Τρεβίζο-Νάπολι                                 Supercoppa Ιταλίας