Κλουζ-Σαλόν Βίλπας, το μυαλό στο Περιστέρι

Reading time3 λ

Το ζευγάρι της Κλουζ με τη Σαλον Βίλπας έχει ελληνικό ενδιαφέρον και πληθώρα ευκαιριών για ποντάρισμα.

Το τζάμπολ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 δίνεται απόψε. Η προκριματική φάση του Basketball Champions League ανοίγει απόψε την αυλαία της και 24 συνολικά ομάδες διεκδικούν τα τέσσερα εισιτήρια για την κανονική περίοδο. Από τους τέσσερις ομίλους της διαδικασίας, ο πρώτος είναι λογικό να κεντρίζει τα βλέμματα, αφού διεξάγεται στο Περιστέρι. Μάλιστα, από την αναμέτρηση Κλουζ-Σαλόν Βίλπας, που αρχίζει στις 20:30 θα προκύψει η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον ημιτελικό της Τετάρτης.

Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Κλουζ, θεωρητικά έχει το πάνω χέρι. Με προπονητή τον σπουδαίο Σέρβο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Παρτιζάν και με παίκτες όπως ο συμπατριώτης του διεθνής φόργουορντ Μπίρσεβιτς, μοιάζει να υπερέχει ποιοτικά των πρωταθλητών Φινλανδίας.

Στο άλλο ματς του γκρουπ που λαμβάνει χώρα επί ελληνικού εδάφους, έχουμε το ματς ΑΕΚ Λάρνακας-Σπλιτ στις 17:30. Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την ελβετική Ολιμπίκ Φριμπούργκ. Η πρωταθλήτρια Κύπρου, που διαθέτει έμπειρους παίκτες όπως ο Αμερικανός σέντερ Σακίλ Γκούντγουιν, που πέρασε από Ρέθυμνο και Λάρισα, θα επιχειρήσει να ανακόψει το δρόμο μιας θρυλικής ομάδας. Η Σπλιτ δεν είναι άλλη από τη θρυλική Γιουγκοπλάστικα, που κατέκτησε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών με θρύλους όπως ο Τόνι Κούκοτς και ο Ντίνο Ράτζα. Έχοντας στον πάγκο τον «δικό μας» Λευτέρη Σούμποτιτς και κυρίως εγχώριο ταλέντο, η κροατική ομάδα ίσως βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στη μάχη της πρόκρισης.

Σήμερα διεξάγονται οι αγώνες σε ακόμα δύο ομίλους. Στον δεύτερο, που γίνεται στο Τρεβίζο της Ιταλίας, έχουμε στις 18:30 το ματς Μονς-Λέιντεν. Η δεύτερη στο Βέλγιο, Μονς, θα προσπαθήσει να θέσει εκτός μάχης την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Λέιντεν, ώστε να συναντήσει την Τσμόκι Μινσκ από τη Λευκορωσία στον επόμενο γύρο. Ακολουθεί στις 21:30 το Λόντον Λάιονς-Τρεβίζο. Δευτεραθλητές στη Μεγάλη Βρετανία οι Λόντον Λάιονς, επιδιώκουν την έκπληξη κόντρα στην οικοδέσποινα Τρεβίζο, που υπό τη νέα της μορφή λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η νικήτρια εδώ, θα συναντήσει την Μπάκεν Μπίαρς από τη Δανία.

Για το τρίτο γκρουπ, που διεξάγεται στο Ταλλίν της Εσθονίας, αναμετρώνται  Κάπφενμπεργκ-Γιουβέντους Ούτενα. Η Γιουβέντους Ούτενα, τέταρτη στο λιθουανικό πρωτάθλημα, έχει το πάνω χέρι έναντι των πρωταθλητών Αυστρίας στην προσπάθεια να ανταμώσει με τη γερμανική Μπάμπεργκ στον επόμενο γύρο. Στις 20:00 μονομαχούν Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Κάλεβ Κράμο. Οι πρωταθλήτριες Πορτογαλίας και Εσθονίας, αντίστοιχα, κυνηγούν το ροζ φύλλο για να βρεθούν αντιμέτωπες με τη Μόρναρ από το Μαυροβούνιο την Τετάρτη.

17:00   Κάπφενμπεργκ-Γιουβέντους Ούτενα          Basketball Champions League

17:30   ΑΕΚ Λάρνακας-Σπλιτ                                 Basketball Champions League

18:30   Μονς-Λέιντεν                                              Basketball Champions League

20:00   Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Κάλεβ Κράμο       Basketball Champions League

20:30   Κλουζ-Σαλόν Βίλπας                                  Basketball Champions League

21:30   Λόντον Λάιονς-Τρεβίζο                              Basketball Champions League