Λαύριο-Ντιζόν, βουτιά στα βαθιά

Reading time3 λ

Το στοίχημα της πρεμιέρας θα επιχειρήσει να κερδίσει το Λαύριο στην αναμέτρηση με την Ντιζόν.

Το Basketball Champions League μπήκε σε τροχιά από χθες, αλλά σήμερα ξεκινούν οι υποχρεώσεις των δύο εκ των τριών εκπροσώπων του ελληνικού μπάσκετ στη διοργάνωση και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι σε πάντα υψηλές αποδόσεις. Την παράσταση κλέβει το παιχνίδι Λαύριο-Ντιζόν για τον τρίτο όμιλο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.

Το Λαύριο κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με μια δύσκολη αποστολή, αφού η Ντιζόν έχει εμπειρία στο Basketball Champions League. Τερμάτισε τρίτη το 2020, ενώ εκκίνησε θετικά στη γαλλική LNB, με εύκολη νίκη επί της Παρί. Βέβαια, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά την εμφατική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Basket League.

Την ίδια ώρα υπάρχει και το ματς Ιγκοκέα-ΠΑΟΚ για το πέμπτο γκρουπ. Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο θεσμό μετά από έναν χρόνο και σε αυτό το ταξίδι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη προσδοκά το ξεκίνημα με το δεξί, ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της βαριάς εντός έδρας ήττας από το Λαύριο στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Βέβαια, η Ιγκοκέα είναι ισχυρή κι ας υπέστη την πρώτη της ήττα από τη Ζέλεζνικ στην Αδριατική Λίγκα.

Από τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια της πρεμιέρας, σίγουρα ξεχωρίζει το Χαποέλ Ιερουσαλήμ-Καρσίγιακα για τον δεύτερο όμιλο. Η φιλόδοξη Χαποέλ Ιερσουσαλήμ, που έχει πλέον στη σύνθεσή της τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, τον Αυστραλό Θον Μέικερ, αλλά και το νούμερο ένα του ντραφτ του 2013, τον Καναδό Άντονι Μπένετ, υποδέχεται τη φιναλίστ της περασμένη σεζόν, Καρσίγιακα. Η φιλοξενούμενη έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην τουρκική BSL, αφού επιβλήθηκε και της Μπαχτσέσεχιρ.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση Τόφας Μπούρσα-Οστάνδη, για το έκτο γκρουπ, στην οποία η τουρκική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου. Για τον έβδομο όμιλο συναντιούνται Κλουζ-Νταρουσάφακα, με τους πρωταθλητές Ρουμανίας να θέλουν να δώσουν συνέχεια στην εκπληκτική πορεία της προκριματικής φάσης. Βέβαια, η έμπειρη Νταρουσάφακα προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στην τουρκική BSL και δείχνει έτοιμη για επιστροφή στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Η αυλαία του πρώτου ομίλου ανοίγει με το ματς Λούντβιγκσμπουργκ-Ντιναμό Σάσαρι. Η Λούντβιγκσμπουργκ, που είχε παίξει στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης του 2018, δεν έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στη γερμανική BBL. Η Σάσαρι, νικήτρια του FIBA Europe Cup το 2019, μπορεί να υπέστη στο Μπρίντιζι την πρώτη της ήττα στην ιταλική Serie A, αλλά έχει βλέψεις στη διοργάνωση. Στο τέταρτο γκρουπ μονομαχούν Τρεβίζο-Ρίγα. Η Τρεβίζο μοιάζει σαν σε… συνέχεια των προκριματικών, αφού έχει το απόλυτο στο ιταλικό πρωτάθλημα ως τώρα, ενώ η πρωταθλήτρια Λετονίας, Ρίγα, κέρδισε την Κάλεβ Κράμο στο ντέρμπι της πρεμιέρας στο μεικτό πρωτάθλημα Λετονίας-Εσθονίας.

19:00   Τόφας Μπούρσα-Οστάνδη                     Basketball Champions League

19:30   Λαύριο-Ντιζόν                                        Basketball Champions League

19:30   Ιγκοκέα-ΠΑΟΚ                                      Basketball Champions League

19:30   Κλουζ-Νταρουσάφακα                           Basketball Champions League

21:00   Λούντβιγκσμπουργκ-Ντιναμό Σάσαρι   Basketball Champions League

21:00   Χαποέλ Ιερουσαλήμ-Καρσίγιακα          Basketball Champions League

21:30   Τρεβίζο-Ρίγα                                           Basketball Champions League