Μάχη πρόκρισης στο Περιστέρι-Κλουζ

Reading time3 λ

Την παρουσία στον τελικό των προκριματικών διεκδικούν Περιστέρι και Κλουζ, δίνοντας χρώμα στο κουπόνι.

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ έρχεται πολύ νωρίς. Ο ημιτελικός του πρώτου προκριματικού ομίλου του Basketball Champions League, Περιστέρι-Κλουζ, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Παπανδρέου του Περιστερίου, θα κρίνει την παρουσία μιας εκ των δύο ομάδων στον τελικό ραντεβού, το οποίοι χαρίζει θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Το Περιστέρι του Σωτήρη Μανωλόπουλου, έχει προχωρήσει σε εντυπωσιακό «λίφτινγκ», αφού έχει εννέα καινούριους παίκτες. Με την παρουσία, όμως, των εμπειρότατων στη διοργάνωση, Λίνου Χρυσικόπουλου και Γιανίκ Μορέιρα, αλλά και με όπλο την έδρα, ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να κάνει το πρώτο βήμα. Ωστόσο, η Κλουζ έδειξε τα δόντια της. Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας κέρδισε με 106-97 τη φινλανδική Σαλόν Βίλπας και βρέθηκε στα ημιτελικά. Με πρωταγωνιστές τον Αμερικανό γκαρντ Ρίτσαρντ και τον Σέρβο φόργουορντ Μπίρτσεβιτς, επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ένα ικανότατο σύνολο.

Νωρίτερα, στις 17:30, διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός αυτού του γκρουπ, Φριμπούργκ-Σπλιτ. Πρωταθλήτρια Ελβετίας η Φριμπούργκ του Πέταρ Άλεξιτς, η οποία άλλαξε αρκετά στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα προσπαθήσει να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2018, όταν βρέθηκε στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League. Ωστόσο, η κροατική Σπλιτ είναι φουριόζα. Νίκησε με 65-50 την ΑΕΚ Λάρνακας στον προημιτελικό, έχοντας σε σπουδαία ημέρα τον φόργουορντ Ζγκάνετς, ενώ κουβαλά μια βαριά ιστορία, την οποία θέλει να δικαιώσει.

Φυσικά, απόψε διεξάγονται οι ημιτελικοί και των άλλων δύο ομίλων. Στον δεύτερο που διεξάγεται στο Τρεβίζο της Ιταλίας, παίζουν στις 18:30 Τσμόκι Μινσκ-Λέιντεν. Οι πρωταθλητές Λευκορωσίας θέλουν να κάμψουν την αντίσταση της ολλανδική Λέιντεν, που απέκλεισε τη βελγική Μονς χάρη σε buzzer-beater γκάρντ Ντε Γιονγκ. Ακολουθεί στις 21:30 το Μπάκεν Μπέαρς-Τρεβίζο. Η πρωταθλήτρια Δανίας Μπάκεν Μπέαρς φιλοδοξεί να επιστρέψει μετά από δύο σεζόν στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, αλλά η οικοδέσποινα Τρεβίζο έδειξε την πυγμή της, νικώντας με 89-62 τους Λόντον Λάιονς.

Στο Ταλλίν της Εσθονίας, για τον τρίτο όμιλο, παίζουν στις 17:00 Μπάμπεργκ-Γιουβέντους Ούτενα. Η γερμανική Μπάμπεργκ, προχώρησε σε ολοκληρωτική… ανακαίνιση και θα προσπαθήσει να βρεθεί για τέταρτη στη σειρά σεζόν στους ομίλους. Βέβαια, η λιθουανική Γιουβέντους Ούτενα κέρδισε εύκολα την αυστριακή Κάπφενμπεργκ με 90-68 και είναι έτοιμη να βάλει δύσκολα στο φαβορί. Στις 20:00 συγκρούονται Μόρναρ-Κάλεβ Κράμο. Η Μόρναρ, που τερμάτισε δεύτερη στο Μαυροβούνιο και πέρυσι έφτασε ως τους 16 του Eurocup, μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο. Οι γηπεδούχοι της Κάλεβ Κράμο, πάντως, πέτυχαν εμφατική νίκη με 86-69 επί της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και αναμένονται ανταγωνιστικοί.

17:00   Μπάμπεργκ-Γιουβέντους Ούτενα             Basketball Champions League

17:30   Φριμπούργκ-Σπλιτ                                    Basketball Champions League

18:30   Τσμόκι Μινσκ-Λέιντεν                             Basketball Champions League

20:00   Μόρναρ-Κάλεβ Κράμο                             Basketball Champions League

20:30   Περιστέρι-Κλουζ                                      Basketball Champions League

21:30   Μπάκεν Μπέαρς-Τρεβίζο                          Basketball Champions League