ΝΒΑ Summer League, η μεγάλη κόντρα στο Λας Βέγκας

Reading time3 λ

Μεγάλα παιχνίδια και πολλές συναρπαστικές επιλογές για στοιχημα στο NBA Summer League.

Λίγο καιρό μετά τη διεξαγωγή του NBA ντραφτ για τη σεζόν 2023-24, ουσιαστικά το ξεκίνημα των φιλικών της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι το περιβόητο NBA Summer League. Εκεί που αγωνίζονται κυρίως ρούκις που αναζητούν συμβόλαιο σε κάποιες ομάδες του ΝΒΑ, μαζί με ορισμένους νεαρούς παίκτες που ανήκουν ήδη σε συλλόγους. Δηλαδή, από την Καλοκαιρινή Λίγκα NBA ναι μεν θα λείψουν οι μεγάλοι παίκτες του πρωταθλήματος, όμως στοίχημα ότι θα λάμψουν ορισμένα από τα μελλοντικά «αστέρια» του ΝΒΑ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου αρχίζει το Summer League σε δύο πόλεις, στο Σακραμέντο και στο Σολτ Λέικ Σίτι, εκεί που δεν συμμετέχουν όλες οι ομάδες του ΝΒΑ. Στο Σακραμέντο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Μαϊάμι Χιτ-Λος Άντζελες Λέικερς, Σαν Αντόνιο Σπερς-Σάρλοτ Χόρνετς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς. Οι ίδιες ομάδες θα αγωνιστούν και την Τετάρτη 5 Ιουλίου σε διαφορετικά ζευγάρια. Στο Σολτ Λέικ Σίτι θα συμμετάσχουν τέσσερις ομάδες και θα παίξουν όλες μεταξύ τους, σε τρεις μέρες, ξεκινώντας Δευτέρα 3 Ιουλίου με τους αγώνες Μέμφις Γκρίζλις-Φιλαδέλφεια 76ερς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ, ενώ θα γίνουν άλλες δύο αγωνιστικές, την Τετάρτη 5 Ιουλίου και Πέμπτη 6 Ιουλίου. Δεν υπάρχουν παιχνίδια στις 4 Ιουλίου, ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη γιορτή της χώρας. Και όλα αυτά είναι το πρελούδιο του βασικού τουρνουά Summer League, το οποίο θα διεξαχθεί στην κεντρική σκηνή του Λας Βέγκας, στο χρονικό διάστημα 7-17 Ιουλίου. Εκεί άλλωστε θα παίξουν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΩΝ ΣΠΕΡΣ

Αυτό που περιμένουν όλοι με μεγάλη ανυπομονησία είναι η πρώτη εμφάνιση του Νο1 του προηγούμενου ντραφτ, του Γάλλου Βίκτορ Γουεμπανιάμα, με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς. Άλλωστε το vibe που επικρατεί στο ΝΒΑ με τον συγκεκριμένο καλαθοσφαιριστή έχει να υπάρξει από τότε που έγινε Νο1 στο ντραφτ ο έφηβος τότε, Λεμπρόν Τζέιμς. Σύμφωνα με πηγές από το Σαν Αντόνιο, αυτή θα γίνει στο Λας Βέγκας, παρόλο που οι Σπερς θα αγωνιστούν και στο Σακραμέντο. Ο Τόνι Πόποβιτς, προπονητής των Σπερς, είπε πως θα προσπαθήσουν να μην ζορίσουν τον Γουεμπανιάμα, δεδομένου πως μέχρι πριν ένα μήνα σχεδόν έπαιζε για τους τελικούς του πρωταθλήματος Γαλλίας. Ταυτόχρονα υπήρξε η δήλωση του γουεμπανιαμα πως δεν θα συμμετάσχει με την εθνική Γαλλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ.

ΚΟΝΤΡΑ Νο1 ΜΕ ΤΟ Νο2

Σε «φιλικό» επίπεδο το ντεμπούτο του Γουεμπανιάμα θα γίνει στο παιχνίδι Σαν Αντόνιο Σπερς-Σάρλοτ Χόρνετς, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, εκεί που θα έχει την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με το Νο2 του ντραφτ, τον Μπραντ Μίλερ. Μία κόντρα που πάντα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε Summer League, πόσο μάλλον στο φετινό. Οι Χόρνετς, που είχαν το Νο2, βρέθηκαν στο δίλημμα Μπραντ Μίλερ ή Σκοτ Χέντερσον. Μία απόφαση που είτε μπορεί να δικαιώσει έναν τζένεραλ μάνατζερ ή να τον «στοιχειώνει» για χρόνια. Τελικά οι Χόρνετς επέλεξαν τον Μίλερ, με τον Σκοτ Χέντερσον να καταλήγει στο Πόρτλαντ, εκεί που θα έχει την ευκαιρία να μάθει πάρα πολλά πράγματα από τον Νταμιάν Λίλαρντ. Εκτός κι αν οι Μπλέιζερς αποφασίσουν να τον ανταλλάξουν, ώστε όλη η νέα ομάδα τους να «χτιστεί» γύρω από τον Σκοτ Χέντερσον.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Το αμέσως πιο σημαντικό γεγονός του Summer League θα συμβεί την Κυριακή 9 Ιουλίου, πάλι στο Λας Βέγκας, ο αγώνας Χιούστον Ρόκετς-Ντιτρόιτ Πίστονς, εκεί που θα κοντραριστούν δύο δίδυμα αδέρφια, οι Άμεν Τόμπσον και Οσάρ Τόμπσον! Οι δύο τους έπαιζαν μαζί ως τώρα, αλλά επιλέχθηκαν ο ένας ακριβώς μπροστά από τον άλλο στο τελευταίο ντραφτ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Άμεν που είναι και ένα λεπτό μεγαλύτερος, επιλέχθηκε στο Νο4 του ντραφτ από τους Χιούστον Ρόκετς, ενώ ο Οσάρ επιλέχθηκε στο Νο5 από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |