Eurovision 2023: Το φαβορί της Σουηδίας και τα αουτσάιντερ

Reading time9 λ

Έφτασε, σχεδόν, και πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου όπου οι χώρες όλης της Ευρώπης (μαζί με το Ισραήλ και την Αυστραλία) θα συναντηθούν για να τραγουδήσουν, σε έναν διαγωνισμό που πλέον έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, στη χώρα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον περσινό διαγωνισμό στην Ουκρανία και το Στοίχημα Eurovision 2023.

Αυτός ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι πια ένα πολυαναμενόμενο γεγονός, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να το ζήσουν ακόμη πιο συναρπαστικά κάνοντας προβλέψεις και στοιχηματίζοντας στις διαθέσιμες στοιχηματικές αγορές, για γεγονότα όπως, για παράδειγμα, το ποιος θα στεφθεί νικητής. 

Και όσο πλησιάζει η ώρα του διαγωνισμού, οι παίκτες αυτών των στοιχημάτων θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Έτσι, πολλοί από αυτούς αναζητούν συνεχώς τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσει κανείς σωστά αυτές τις συμβουλές, είναι σημαντικό να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με τη διοργάνωση. Η γνώση είναι δύναμη, ειδικά όταν πρόκειται για έναν τόσο μοναδικό διαγωνισμό που αφορά μια ολόκληρη ήπειρο. 

Εισαγωγικές πληροφορίες για την Eurovision – Τι είναι και πότε διεξάγεται; 

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1956 στην Ελβετία, και από τότε διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Ο διαγωνισμός αναβλήθηκε μόνο μία χρονιά, το 2020. Έτσι, είναι πια η μακροβιότερη διεθνής τηλεοπτική μουσική διοργάνωση της ιστορίας, ενώ είναι και ένα από τα μακροβιότερα τηλεοπτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν ποτέ. 

Η διοργάνωση του 2023 θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Η πόλη αυτή επιλέχθηκε μεταξύ λίγων ακόμη υποψήφιων πόλεων, μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό του 2022 με το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra. Η χώρα αυτή ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχηματικά φαβορί για τον περσινό διαγωνισμό της Eurovision και όντως έλαβε τους περισσότερους ψήφους, όμως φέτος δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το τραγούδι «Space Man» που ερμήνευσε ο Sam Ryder, και έτσι επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση. 

Στη διοργάνωση του 2023, συνολικά 37 χώρες θα συναγωνιστούν μεταξύ τους για μια από τις 20 θέσεις της τελικής κατάταξης, ενώ 31 από αυτές τις χώρες θα αγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς για να προκριθούν στον τελικό, όπου θα συναντήσουν τις έξι που προκρίθηκαν αυτόματα. Οι έξι χώρες που έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό είναι οι λεγόμενες «Μεγάλες Πέντε», δηλαδή οι χώρες Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, συν την Ουκρανία που εξασφάλισε μια θέση ως η περσινή νικήτρια. 

Όταν θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για τους δύο ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν στις 9 και τις 11 Μαΐου, θα προχωρήσουμε στον τελικό της 13ης Μαΐου, όπου θα αγωνιστούν συνολικά 26 χώρες. Αυτός είναι ο μικρότερος αριθμός χωρών από το 2014, καθώς η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία αναγκάστηκαν να αποσυρθούν λόγω οικονομικών πιέσεων. 

Σύστημα βαθμολογίας 

Μετά την ερμηνεία των τραγουδιών, οι χώρες αρχίζουν να ψηφίζουν για τα τραγούδια που τους άρεσαν και να τους απονέμουν πόντους. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η χώρα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στέφεται νικήτρια. Κάθε χώρα απονέμει από 1 έως 8 πόντους για τις 8 χαμηλότερες θέσεις, ενώ η δεύτερη καλύτερη συμμετοχή λαμβάνει 10 πόντους και η καλύτερη 12 πόντους.  

Αν κανείς θέλει να στοιχηματίσει στους πόντους που θα λάβει μια χώρα, μια καλή συμβουλή για στοιχηματισμό στην Eurovision είναι να δίνει προσοχή στη γεωγραφική θέση της χώρας, καθώς η απονομή ευνοϊκής βαθμολογίας μεταξύ γειτονικών χωρών υπήρξε μια αξιοσημείωτη τάση σε προηγούμενες διοργανώσεις. Επιπλέον, πολύ συνηθισμένη ήταν και η απονομή «μηδενικών πόντων» στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια σειρά χωρών, και παρόλο που η χώρα αυτή τα κατάφερε εξαίσια στη διοργάνωση του 2022, το να στοιχηματίσει κανείς σε αυτήν τη μηδενική βαθμολογία ή το να αποφεύγει αυτήν τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερο είναι μια ακόμη καλή συμβουλή για στοιχηματισμό στην Eurovision. 

Πώς να παίξεις στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2023 

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό Betsson συμπληρώνοντας όλα τα σχετικά στοιχεία. Αφού εγγραφείς, πήγαινε στην ενότητα «Μουσική» του μενού Στοιχήματος, όπου μπορείς να βρεις τις διαθέσιμες αγορές στοιχηματισμού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. 

Σε αυτήν τη σελίδα μπορείς να εξερευνήσεις μια ποικιλία από διάφορες αγορές. Θα μπορείς να περιηγηθείς στα διάφορα στοιχήματα που μπορείς να τοποθετήσεις σε καθέναν από τους ημιτελικούς, αλλά και στον ίδιο τον τελικό. Υπάρχουν ήδη αρκετές αγορές για μακροχρόνιο στοίχημα τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις, και οι οποίες προσφέρουν ανταγωνιστικές αποδόσεις. Και επιπλέον, υπάρχουν και αγορές στοιχήματος prop που μπορείς να εξετάσεις αν το μακροχρόνιο στοίχημα δεν σου φαίνεται τόσο ελκυστικό. 

Προτού τοποθετήσεις οποιοδήποτε στοίχημα, συνιστούμε θερμά να συνεχίσεις να διαβάζεις, αλλά και να συμβουλεύεσαι, τις άφθονες συμβουλές για στοιχηματισμό στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που συγκεντρώσαμε εδώ, καθώς μπορούν να σε βοηθήσουν να λάβεις τεκμηριωμένες αποφάσεις και να επινοήσεις δυνητικά επιτυχημένες στρατηγικές στοιχηματισμού. 

Συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision 2023 

Καθώς ο διαγωνισμός απέχει πλέον ελάχιστες ημέρες, οι παίκτες που ασχολούνται με το στοίχημα αναζητούν συνεχώς τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision 2023, ώστε να ζήσουν ακόμη εντονότερα την εμπειρία παρακολούθησης του διαγωνισμού. Αυτές οι συμβουλές στοιχηματισμού περιλαμβάνουν προβλέψεις επιτυχίας, αλλά και δεδομένα για την απόδοση των χωρών σε προηγούμενες διοργανώσεις. 

Προβλέψεις για την Eurovision 2023 

Ίσως μια από τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision αυτήν τη στιγμή έχει να κάνει με τον τελικό νικητή, καθώς σε αυτήν τη διοργάνωση θα λάβει ξανά μέρος μια παλιά πρωταθλήτρια του διαγωνισμού. 

Το 2012, η Σουηδία νίκησε με το τραγούδι «Euphoria» που ερμήνευσε η Loreen. Ήταν ένα τραγούδι που γνώρισε εμπορική επιτυχία, καθώς μπήκε στους καταλόγους επιτυχιών πολλών ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Αυστραλίας. Έχει λάβει τα περισσότερα «12άρια» στην ιστορία του διαγωνισμού, καθώς 18 χώρες τής απένειμαν τη μέγιστη αυτή βαθμολογία! Η Loreen θα επιστρέψει στον διαγωνισμό το 2023 με ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Tattoo», και πολλοί ήδη προβλέπουν ότι η ερμηνεύτρια θα έχει την ίδια επιτυχία που γνώρισε και πριν 11 χρόνια. 

Όλες οι Σκανδιναβικές χώρες αναμένεται να τα πάνε πολύ καλά στον φετινό διαγωνισμό, κάτι που κάνει την αγορά στοιχηματισμού για αυτήν την περιοχή μια από τις πιο ενδιαφέρουσες. Οι χώρες αυτής της περιοχής λαμβάνουν παραδοσιακά υψηλή βαθμολογία, και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να παρακολουθήσεις προσεκτικά. 

Όμοια, όσοι αναζητούν στοιχήματα αξίας, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στοιχηματίσουν στο ποια θα είναι η κορυφαία χώρα από τις «Big 5», γιατί σε περίπτωση σωστής πρόβλεψης αυτό το στοίχημα είναι πιθανό να μοιράσει σημαντικές ανταμοιβές. Προς το παρόν, στην κορυφή των προβλέψεων της συγκεκριμένης αγοράς βρίσκεται η Γαλλία, αλλά μια καλή συμβουλή θα ήταν να έχεις τον νου σου για την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και οι δύο αυτές χώρες κατεβαίνουν στον διαγωνισμό με πολύ δυνατά τραγούδια που μπορούν να λάβουν καλή βαθμολογία από όλες τις χώρες. 

Το να στοιχηματίσει κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι στις 10 κορυφαίες θέσεις ίσως είναι ριψοκίνδυνη κίνηση για φέτος, παρόλο που είναι η χώρα που φιλοξενεί τη διοργάνωση. Η χώρα αυτή συνήθως δεν τερματίζει σε καλή θέση, καθώς πάντα χρειάζεται να παλέψει για να συγκεντρώσει αρκετούς πόντους, και η δεύτερη θέση που κατέλαβε πέρυσι μπορεί να είναι μια εξαίρεση στον κανόνα. Σύμφωνα με τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision, το ποντάρισμα στη συμμετοχή της Mae Muller καλό θα είναι να αποφεύγεται, καθώς κανείς δεν ξέρει τι υποδοχή θα έχει το τραγούδι της «I Wrote A Song» από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Αποτελέσματα προηγούμενων διαγωνισμών Eurovision 

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι να εξετάζεις τους νικητές και τα αποτελέσματα προηγούμενων διαγωνισμών, καθώς έτσι μπορεί να λάβεις πολύτιμες πληροφορίες για το τι μπορεί να συμβεί στην επόμενη διοργάνωση. Παρόλο που κάθε διοργάνωση είναι ανεξάρτητη από τις άλλες, μπορεί να εντοπίσεις μοτίβα και τάσεις, ειδικά στο πώς ψηφίζει η μία χώρα για την άλλη. 

Οι πέντε τελευταίοι νικητές του διαγωνισμού ήταν: 

  • 2022 – Kalush Orchestra, Ουκρανία 
  • 2021 – Måneskin, Ιταλία 
  • 2019 – Duncan Laurence, Ολλανδία 
  • 2018 – Netta, Ισραήλ 
  • 2017 – Salvador Sobral, Πορτογαλία 

Παρά όλες αυτές τις πληροφορίες, το να προβλέψει κανείς ποιος θα κατακτήσει την κορυφή παραμένει δύσκολο, καθώς, όπως αναφέραμε, η Loreen επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά τη νίκη που απέσπασε το 2012, και οι καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision υποστηρίζουν ομόφωνα ότι θα έχει και πάλι μια καλή πορεία. Επίσης, η Σουηδία είναι η χώρα που γέννησε το πιο επιτυχημένο συγκρότημα στην ιστορία του διαγωνισμού, αν και οι ABBA πήραν «μηδέν πόντους» από το Ηνωμένο Βασίλειο στον διαγωνισμό του 1974! 

Αν και οι Σκανδιναβικές χώρες συνήθως καταλαμβάνουν καλές θέσεις, η Νορβηγία είναι η χώρα που έχει καταλάβει την τελευταία θέση περισσότερες φορές στην ιστορία του διαγωνισμού. Έχει τερματίσει στην τελευταία θέση εννέα φορές, όμως η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2001. 

Η Ιρλανδία είναι η χώρα που έχει το ρεκόρ νικών, καθώς έχει κερδίσει τον διαγωνισμό επτά φορές, όμως η τελευταία φορά που κέρδισε ήταν το 1996, όταν η Eimear Quinn απέσπασε την τέταρτη νίκη μέσα σε πέντε χρόνια για το Σμαραγδένιο Νησί.  

Μια από τις κορυφαίες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision, με βάση τα ιστορικά δεδομένα και την προηγούμενη απόδοση των χωρών, είναι να μην ποντάρεις στο ότι θα νικήσει η χώρα που εμφανίζεται δεύτερη. Καμία χώρα που έχει ερμηνεύσει δεύτερη το τραγούδι της στον τελικό δεν έχει κερδίσει τη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς. Καθώς η σειρά εμφάνισης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αξίζει να έχεις τον νου σου όταν θα ανακοινωθεί, καθώς αυτό μπορεί πιθανά να σε βοηθήσει να λάβεις μια τεκμηριωμένη απόφαση για το ποιες χώρες δεν είναι καλές υποψήφιες για τη νίκη και να τις αποφύγεις. 

Τρεις από τους τελευταίους πέντε νικητές ερμήνευσαν τραγούδια των οποίων οι στίχοι δεν ήταν στα Αγγλικά, κι αυτή είναι μια τάση που παρουσιάζει αύξηση στις μέρες μας, καθώς όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τραγούδια γραμμένα στη μητρική τους γλώσσα. Παλιότερα, τα περισσότερα από τα τραγούδια που νικούσαν είχαν στίχους στα Αγγλικά, αλλά μια από τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι να λαμβάνεις υπόψη τα τραγούδια χωρίς στίχους στα Αγγλικά, καθώς πλέον έχουν πολύ καλύτερη πορεία σε σύγκριση με το παρελθόν. 

Eurovision 2023: Ένα τεράστιο γεγονός 

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μοναδικό θέαμα, και η διοργάνωση της κάθε χρονιάς προσφέρει άφθονες συγκινήσεις. Οι παίκτες που ασχολούνται με το στοίχημα μπορούν κι εκείνοι να νιώσουν όλη την ένταση και διασκέδαση που προσφέρει αυτός ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός, αξιοποιώντας τις καλύτερες συμβουλές για στοιχηματισμό στην Eurovision που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό.