Μαθαίνοντας τις αποδόσεις της ρουλέτας

Reading time3 λ

Είτε θέλεις να παίξεις διαδικτυακή ρουλέτα είτε να ζήσεις τη συναρπαστική ζωντανή έκδοση του παιχνιδιού, οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι οι ίδιες. Γνωρίζεις, όμως, ποιες είναι αυτές; Αν όχι, μην ανησυχείς, γιατί ετοιμάσαμε έναν οπτικοποιημένο οδηγό για τις αποδόσεις και τις πληρωμές της ρουλέτας, και θα τον βρεις ακριβώς πιο κάτω.

Οι κανόνες της ρουλέτας είναι αρκετά απλοί. Υπάρχει ένας τροχός με κόκκινες και μαύρες εσοχές, σε καθεμία από τις οποίες υπάρχει ένας αριθμός από το 1 έως το 36. Και, ανάλογα με το αν παίζεις ευρωπαϊκή ή αμερικάνικη ρουλέτα, ο τροχός έχει και μία ή δύο πράσινες εσοχές για το μηδέν. Εκτός από τον τροχό, υπάρχει το τραπέζι της ρουλέτας στο οποίο αναγράφονται οι αριθμοί του τροχού αλλά και διάφορες άλλες περιοχές όπου μπορείς να ποντάρεις. Αφού όλοι οι συμμετέχοντες τοποθετήσουν τα πονταρίσματά τους επάνω στο τραπέζι, ο κρουπιέρης θα περιστρέψει τον τροχό και θα πετάξει μέσα του μια μικρή μπάλα. Ο αριθμός στον οποίο θα σταματήσει η μπάλα είναι αυτός που κερδίζει. Αρκετά απλό, σωστά; Και βέβαια είναι απλό, αλλά υπάρχουν και κάποια κόλπα που πρέπει να μάθεις αν θέλεις να απολαύσεις το παιχνίδι για περισσότερο.

Τρόπος υπολογισμού των αποδόσεων της ρουλέτας

Έχεις δει τα βίντεο που ετοιμάσαμε για την εκμάθηση της ρουλέτας; Μάθε τα βασικά, τις επιλογές πονταρίσματος, καθώς και συμβουλές και στρατηγικές για τη ρουλέτα μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, και θα μπορέσεις να λάβεις θέση στο τραπέζι της ρουλέτας σε χρόνο μηδέν.

Ο υπολογισμός των αποδόσεων δεν είναι καθόλου δύσκολος, αρκεί να γνωρίζεις πώς να εφαρμόσεις τα εξής δύο βήματα. Ξεκίνα διαιρώντας τον αριθμό 36 δια τον συνολικό αριθμό τετραγώνων που καλύπτει το ποντάρισμά σου. Μετά, αφαίρεσε το 1 από το αποτέλεσμα και θα έχεις την απόδοση πληρωμής του πονταρίσματος.

Για παράδειγμα, ένα ποντάρισμα straight καλύπτει μόνο έναν αριθμό, άρα πρέπει να διαιρέσεις το 36 με το 1, παίρνοντας ως αποτέλεσμα 36. Μετά αφαιρείς το 1 και παίρνεις αποτέλεσμα 35. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεις ότι η απόδοση πληρωμής για ένα ποντάρισμα straight είναι 35:1. Έτσι, αν ποντάρεις 10 € σε ένα ποντάρισμα straight, τότε το ποσό που θα κερδίσεις θα είναι 350 €.

Πώς να ποντάρεις στη ρουλέτα

Το ποντάρισμα Snake

Τα βασικά πονταρίσματα της ρουλέτας είναι τα εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά υπάρχει και ένας ακόμη τύπος πονταρίσματος που θεωρείται εξωτερικό ποντάρισμα. Πρόκειται για το ποντάρισμα του «φιδιού» (γι’ αυτό και λέγεται «snake») και είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένες παραλλαγές της ρουλέτας. Το ποντάρισμα snake καλύπτει τους κόκκινους αριθμούς 1, 5, 9, 12, 14, 16, 19, 23, 27, 30, 32 και 34, δημιουργώντας το σχήμα ενός φιδιού.

Τοποθετημένα (ή Γαλλικά) πονταρίσματα

Τα πονταρίσματα αυτά είναι ειδικοί συνδυασμοί πονταρισμάτων που απαντώνται συχνότερα στην ευρωπαϊκή ρουλέτα. Οι παίκτες πληροφορούν προφορικά τον κρουπιέρη για τους αριθμούς της προτίμησής τους, τοποθετώντας παράλληλα μάρκες στο τραπέζι. Στα αγγλικά, ονομάζονται «announced bets» (δηλαδή «πονταρίσματα με ανακοίνωση) αλλά δεν πρέπει να συγχέονται με το προφορικό ποντάρισμα. Όταν ένας παίκτης κάνει προφορικό ποντάρισμα, δεν απαιτείται να τοποθετήσει μάρκες στο τραπέζι πονταρίσματος. Η πρακτική αυτή των προφορικών πονταρισμάτων είναι πολύ σπάνια και, σε πολλές χώρες, παράνομη.

Γίνε αριστοτέχνης της ρουλέτας

Τα καλύτερα παιχνίδια ρουλέτας

Αν ψάχνεις για μια ολοκαίνουργια και συναρπαστική παραλλαγή της ρουλέτας, γιατί να μη δοκιμάσεις τη Lightning Roulette; Κάθε γύρος περιλαμβάνει πολλούς κεραυνοβόλους αριθμούς, με τους οποίους μπορείς να κερδίσεις έως και 500 φορές το ποντάρισμά σου.

Αποφάσισες, λοιπόν, σε ποιους αριθμούς θα τοποθετήσεις τις επόμενες μάρκες σου; Το ποντάρισμα straight αναμφίβολα υπόσχεται τις υψηλότερες αποδόσεις, δηλαδή 36 φορές το ποντάρισμά σου, αλλά μην ξεχνάς ότι οι πιθανότητες να σταματήσει η μπάλα σε έναν συγκεκριμένο αριθμό του τροχού είναι πολύ χαμηλότερες. Δοκίμασε διάφορες επιλογές πονταρίσματος και συνδυασμούς εσωτερικών και εξωτερικών πονταρισμάτων, μέχρι να βρεις τη στρατηγική που σου παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στο καζίνο Betsson διαθέτουμε πάνω από 25 παιχνίδια ρουλέτας και ζωντανής ρουλέτας, από τα οποία μπορείς να διαλέξεις. Είτε μόλις ξεκινάς και προτιμάς να παίξεις στον κλασικό τροχό είτε αναζητάς ένα πιο πρωτότυπο παιχνίδι, αποκλειστικές επιλογές πονταρίσματος ή νέες παραλλαγές, θα βρεις όλα αυτά και πολύ περισσότερα μόνο με ένα κλικ.