Τα φώτα στο μπαράζ Κολωνία-Χόλσταϊν Κίελ

Reading time3 λ

Η πρώτη αναμέτρηση της Κολωνίας με τη Χόλσταϊν Κίελ για τα μπαράζ της Bundesliga δεσπόζει στο κουπόνι.

Από τη μια η επιβίωση και από την άλλη η άνοδος κρίνονται στο ζευγάρι Κολωνία-Χόλσταϊν Κιέλ για τα μπαράζ της γερμανικής Bundesliga, το πρώτο παιχνίδι το οποίο αρχίζει στις 19:30. Η Κολωνία, αφού απέφυγε στο φινάλε τον υποβιβασμό, επιδιώκει να κάνει το πρώτο βήμα για την οριστική παραμονή της στα σαλόνια. Στην τελευταία αγωνιστική η Χολστάιν Κίελ αυτοκτόνησε χάνοντας μέσα στο σπίτι της με 3-2 από την αδιάφορη Ντάρμσταντ. Έτσι δεν πήρε το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο και της μένει να προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα, κυνηγώντας το στοίχημα του προβιβασμού μέσω των μπαράζ κόντρα στην έμπειρη Κολωνία.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, έχει και ο πρώτος αγώνας διαβάθμισης της Super League, Ξάνθη-Παναιτωλικός, που είναι προγραμματισμένος για τις 15:30. Η Ξάνθη έχει καλή ψυχολογία, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο συγκλονιστικό φινάλε της Super League 2 και επιδιώκει την άμεση επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας τη θέση του Παναιτωλικού, που θα προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά.

Στο μέτωπο της Football League υπάρχουν σήμερα τρία εξ’ αναβολής ματς. Σε πρώτο πλάνο είναι το Καλλιθέα-Ιάλυσος για τοω νότιο όμιλο, με την Καλλιθέα να ψάχνει τη νίκη ώστε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την κορυφή, ενώ ο Ιάλυσος για να διατηρήσει τις ελπίδες του για την πρωτιά. Σημαντικό είναι και το Επισκοπή-Ένωση Ασπροπύργου, αφού η Επισκοπή θέλει να κλείσει την ψαλίδα από τις πρώτες θέσεις, ενώ η Ένωση Ασπροπύργου δίνει μάχη επιβίωσης. Στο Βορρά παίζουν Θεσπρωτός-Απόλλων Πόντου, που παλεύουν για την παραμονή.

Η πρώτη μονομαχία για τα μπαράζ της αυστριακής Bundesliga, Αούστρια Κλάγκενφουρτ-Σεν Πόλτεν αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις. Η Αούστρια Κλάγενφουρτ έχει κάνει εντυπωσιακό φίνις στη 2.Liga, ενώ η Σεντ Πόλτεν έχει ξεχάσει πότε νίκησε για τελευταία φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Ο τίτλος μπορεί να κριθεί οριστικά στην προτελευταία αγωνιστική της Premier League του Ισραήλ, αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις για ποντάρισμα. Στο  επίκεντρο βρίσκεται το Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα-Μακάμπι Χάιφα, αφού αν η Μακάμπι Χάιφα πάρει τους τρεις βαθμούς θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Στο Ασντόντ-Μακάμπι Τελ Αβίβ, η φιλοξενούμενη προσβλέπει σε νίκη και προσδοκά στραβοπάτημα των πρωτοπόρων για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της κορυφής, αλλά η οικοδέσποινα θέλει να σφραγίσει την ευρωπαϊκή της έξοδο. Την τελευταία ζαριά Ευρώπης παίζουν Χαποέλ Μπεερ Σεβά-Μακάμπι Πετάχ Τίκβα.

Βέβαια, το μεγάλο ματς της ημέρας δεν είναι άλλο από τον τελικό του Europa League το Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αναμένεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα προσφέρει έντονες συγκινήσεις και θα έχει πολλές επιλογές για live στοίχημα.

15:30   Ξάνθη-Παναιτωλικός                                      Super League

15:30   Επισκοπή-Ένωση Ασπροπύργου                     Football League

15:30   Καλλιθέα-Ιάλυσος                                           Football League

17:00   Θεσπρωτός-Απόλλων Πόντου                         Football League

19:00   Αούστρια Κλάγκενφουρτ-Σεντ Πόλτεν           Bundesliga Αυστρίας

19:30   Κολωνία-Χόλσταϊν Κίελ                                 Bundesliga Γερμανίας

20:00   Ασντόντ-Μακάμπι Τελ Αβίβ                           Premier League Ισραήλ

20:00   Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα-Μακάμπι Χάιφα              Premier League Ισραήλ

20:00   Χαποέλ Μπεερ Σεβά-Μακάμπι Πετάχ Τίκβα Premier League Ισραήλ

22:00   Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  Europa League