Μπάγερν-Ντόρτμουντ, η επιστροφή του Τούχελ

Reading time4 λ

Συναρπαστικές επιλογές για ποντάρισμα στο «Der Klassiker» της Bundesliga σε ασυναγώνιστες αποδόσεις

Το Σάββατο (1/4) στην «Allianz Arena» διεξάγεται το Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ, ένα «Der Klassiker»… κορυφής στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν πάντοτε εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα σε μεγάλη γκάμα αγορών και πληθώρα από ειδικά στοιχήματα σε ασυναγώνιστες αποδόσεις. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα και για παιχνίδι στο live.

Η Ντόρτμουντ πηγαίνει στο ματς οδηγώντας την κούρσα του τίτλου με 53 βαθμούς σε 25 αγώνες, ενώ η Μπάγερν Μονάχου έχει συγκεντρώσει 52. Η νίκη της Μπάγερν Μονάχου προσφέρεται στο 1,51* στην πλατφόρμα της Betsson, ενώ εκείνη της Ντόρτμουντ στο 5,37*. Εν μέρει αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει χάσει από τη μεγάλη της αντίπαλο από τον Αύγουστο του 2019 και μετράει οκτώ νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους. Επίσης, να σημειώσουμε πως η Ντόρτμουντ επικράτησε τελευταία φορά στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου το 2017.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΓΚΕΛΣΜΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΧΕΛ

Φυσικά, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο νέο προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, τον Τόμας Τούχελ, που θα κάνει ντεμπούτο. Ο Τούχελ ανέλαβε μετά την ξαφνική και αναπάντεχη απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος έχασε την εμπιστοσύνη της διοίκησης εξαιτίας της προβληματικής του σχέσης με ορισμένους παίκτες, αλλά και γιατί το κλαμπ θεωρούσε πως η ομάδα θα έπρεπε να παίζει καλύτερα και με μεγαλύτερη συνέπεια.

Κι αυτό παρόλο που βρίσκεται εντός όλων των στόχων της αυτή τη σεζόν, τόσο στην Bundesliga, στο DFBPokal όσο και στο UEFA Champions League. Στην Μπάγερν Μονάχου εκτιμούν πως μπορούν να κάνουν το treble με το ρόστερ που διαθέτουν, αλλά η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ καθώς μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μέχρι τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων δεν απέδιδε στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Τούχελ ήταν μια λογική επιλογή. Δεν είχε ομάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και απολύθηκε από την Τσέλσι, ενώ έχει και το πεντιγκρί ενός μεγάλου προπονητή. Άλλωστε, με την Τσέλσι κατέκτησε το UEFA Champions League το 2021. Φυσικά, Γερμανός γαρ, γνωρίζει πολύ καλά την Bundesliga. Όπως ξέρει πολύ καλά και την Ντόρτμουντ, στην οποία εργάστηκε από το 2015 ως το 2017.

H «ΑΛΛΗ» ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η Μπάγερν Μονάχου, αν κι έχει τη φήμη μιας ομάδας που είναι φάρος σταθερότητας, από το καλοκαίρι του 2016 και μετά και παρά τις μεγάλες επιτυχίες που έχει γνωρίσει στον αγωνιστικό χώρο, είναι μια ομάδα που συνεχώς αναζητά την ταυτότητά της. Σε αυτά τα επτά χρόνια έχουν κάτσει στον πάγκο της ισάριθμοι προπονητές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιακών.

Οι τρεις από τους τέσσερις τελευταίους «μόνιμους» έφυγαν με τη σεζόν σε εξέλιξη. Πρόκειται για τους Κάρλο Αντσελότι, Νίκο Κόβατς και Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Οι Βίλι Σανιόλ και Γιούπ Χάινκες αποτέλεσαν προσωρινές λύσεις, ενώ ο Χάνζι Φλικ αποχώρισε εξαιτίας διαφορών με την αθλητική διεύθυνση.

ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΣΕΖΟΝ

Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, ο Τούχελ ξέρει πως δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει η ομάδα του να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα άμεσα και σταδιακά να αποδώσει και καλό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά υπό την πίεση της… ετικέτας του φαβορί. Η Μπάγερν Μονάχου προσφέρεται στο 1,15* στην πλατφόρμα της Betsson για να κατακτήσει την Bundesliga (φαβορί), στο 2,00* για να πάρει το DFBPokal (φαβορί) και στο 4,75* για να σηκώσει το UEFA Champions League (τρίτο φαβορί μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι).

Μάλιστα, μέσα στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια μπορεί να κριθεί μεγάλο μέρος της σεζόν της. Ύστερα από το ματς με την Ντόρτμουντ, ακολουθεί ο προημιτελικός του Κυπέλλου Γερμανίας με τη Φράιμπουργκ, έπειτα πάλι ματς με την Φράιμπουργκ για την Bundesliga κι ακολούθως ο πρώτος αγώνας για τους «8» του UEFA Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Με τον χρόνο να είναι περιορισμένος εξαιτίας της διακοπής για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, που σημαίνει πως πολλοί διεθνείς δεν ήταν άμεσα στη διάθεση του Τόμας Τούχελ, η προετοιμασία της Μπάγερν Μονάχου για το ματς με την Ντόρτμουντ είχε πολλά εμπόδια. Οπότε, δεν αναμένονται και πολλές τακτικές αλλαγές.

Αυτό που θέλει να δει η διοίκηση είναι άμεση αλλαγή στη συμπεριφορά και στη νοοτροπία της ομάδας, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να γυρίσει η σελίδα. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάζεται νίκη κόντρα στην Ντόρτμουντ και αξίζει να σημειώσουμε πως το ρεκόρ του Τόμας Τούχελ εναντίον της παλιάς του ομάδας δεν είναι και το καλύτερο. Σε 12 ματς απέναντι στην Ντόρτμουντ πανηγύρισε μονάχα δύο νίκες, ενώ ηττήθηκε οκτώ φορές, με τα άλλα δύο ματς να λήγουν ισόπαλα. Οι ομάδες του σημείωσαν 11 γκολ και δέχθηκαν 20.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |