Champions League 2023/24 με προγνωστικά και σούπερ αποδόσεις στην Betsson

Reading time15 λ

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League 2023-24, είναι έτοιμη να χαρίσει βραδιές ποδοσφαιρικής πανδαισίας.   

Στο «Grimaldi Forum» του Μονακό πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου η κλήρωση των ομίλων και αυτόματα «φούντωσαν» τα προγνωστικά για το Champions League καθώς, ουσιαστικά, ξεκίνησε ήδη ο μαραθώνιος της νέας σεζόν. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου και μαζί ξεκινά το πιο σοβαρό στοιχημα σε αγώνες Champions League. Ξεχωρίζει ο 6ος όμιλος, στον οποίο μετέχουν Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Μίλαν και Νιούκαστλ. Οι «ροσονέρι» παραμένουν αήττητοι στους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες με τους Παριζιάνους, που ήταν όλοι για το Champions League. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ο 1ος όμιλος, στον οποίο θα «κονταροχτυπηθούν» Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ WEMBLEY

Η σεζόν τώρα ξεκινάει (τουλάχιστον στο πιο σημαντικό κομμάτι της, μετά τα καλοκαιρινά προκριματικά) και το champions league, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου στο «Wembley». Το μεγάλο στάδιο του Λονδίνου – με την παλιά, αλλά και την καινούρια του μορφή – έχει φιλοξενήσει επτά φορές στο παρελθόν τον τελικό του Champions League και γι’ αυτό κάποιοι το χαρακτηρίζουν και ως το «σπίτι» της διοργάνωσης.

ΝΙΚΗΤΕΣ CHAMPIONS LEAGUE

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης μόνο για το ότι είναι η πρώτη των πρώτων ανάμεσα στους νικητές του champions league καθώς έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (7 από το 2000 – 14 συνολικά), αλλά και για το γεγονός πως έχει και τις περισσότερες παρουσίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είτε στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών είτε στο μεταγενέστερο Champions League.

  • Ρεάλ Μαδρίτης 53
  • Μπενφίκα 42
  • Μπάγερν 39
  • Άγιαξ 39
  • Γιουβέντους 37
  • Πόρτο 37
  • Μπαρτσελόνα 33
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 30
  • Μίλαν 30
  • Λίβερπουλ 27

Τρεις ομάδες της πρώτης δεκάδας απουσιάζουν φέτος: ο Άγιαξ, η Γιουβέντους και η Λίβερπουλ.

ΟΙ «ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ» ΟΜΑΔΕΣ

Για δύο από τις 32 ομάδες που μετέχουν στη φάση των ομίλων θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία το «σεντόνι». Πρόκειται για τις Ουνιόν Βερολίνου και Αντβέρπ. Η γερμανική ομάδα «εκτοξεύτηκε» τα τελευταία χρόνια. Πέρσι, έφτασε ως τους «16» του UEFA Europa League προσφέροντας πολλά παιχνίδια εξόχως συναρπαστικά στο live στοιχημα με το επιθετικό ποδοσφαιρο να είναι το ατού της. Φέτος, ανεβαίνει ένα σκαλί πιο πάνω. Εκείνη από την Αμβέρσα, είναι η πιο παλιά ομάδα του Βελγίου, έχοντας το νούμερο «1» στα ποδοσφαιρικά μητρώα της χώρας, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμπεριληφθεί σε βαθμολογια ομίλου του Champions League. Έδωσε «το παρών» στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1957, αλλά το μαγικό κόσμο του Champions League θα τον γνωρίσει τώρα.

ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ… ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Ακριβώς 11 χρόνια πέρασαν από την τελευταία συμμετοχή των Νιούκαστλ και Μπράγκα σε γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ήταν η σεζόν 2012-13 στην οποία μετείχαν αμφότερες για τελευταία χρονιά. Μία χρονιά αργότερα (2013-14) έδωσε «το παρών» σε όμιλο για πρώτη και τελευταία φορά η Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι γυρίζουν κι αυτοί τώρα στα «σαλόνια» της Ευρώπης. Όμως, αυτή που θα ξαναζήσει τη μεγάλη εμπειρία των γκρουπ ύστερα από μεγάλη απουσία είναι η Λανς. Χρειάστηκε να περάσουν 21 χρόνια για να βρεθεί ξανά στο Champions League 2023/24.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE;

Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πρώτη εδώ και 20 χρόνια, στην οποία δεν θα συμμετάσχει τουλάχιστον ένας από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, δηλαδή τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών. Οι δύο τεράστιοι παίκτες (και) του Champions League βρίσκονται στην 1η και την 3η θέση με τις περισσότερες συμμετοχές, με 183 και 163, αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Κασίγιας (177), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Μπενζεμά (152) και Τσάβι (151). Την 6η θέση, με 142 συμμετοχές μοιράζονται ο Ραούλ και ο Τόμας Μίλερ που είναι ο μοναδικός εν ενεργεία κι αγωνίζεται σε ομάδα που μετέχει στο Champions League 2023/24. Μάλιστα, αν η Μπάγερν προχωρήσει ως τα προημιτελικά κι ο ίδιος αγωνιστεί μπορεί να φτάσει στην 4η θέση.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Μακράν οι πρώτοι σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι μεγάλοι απόντες της φετινής διοργάνωσης, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Αντίθετα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπορεί να προσθέσει τέρματα στον «λογαριασμό» του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, καθώς δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να τον ξεπεράσει στην τρίτη θέση. Ευκαιρία και για τον Τόμας Μίλερ της Μπάγερν που μπορεί να αναρριχηθεί και σε αυτή τη βαθμολογία.

ΠΑΙΚΤΗΣΓΚΟΛΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Κριστιάνο Ρονάλντο134176
Λιονέλ Μέσι120149
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι7396
Καρίμ Μπενζεμά71130
Ραούλ71142
Ρουντ φαν Νίστελροϊ5673
Τιερί Ανρί50112
Αντρέι Σεβτσένκο48100
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς48120
Τόμας Μίλερ48124

CHAMPIONS LEAGUE ΟΜΙΛΟΙ 2023/24

Είναι πολλές οι κούπες

Στο φετινό Champions League οι ομιλοι θα είναι σίγουρα μια πολύ συναρπαστική διαδικασία αγωνιστικά, αλλά και όσον αφορά το στοίχημα στο ποδόσφαιρο! Στα έξι από τα οκτώ γκρουπ υπάρχουν από δύο ομάδες που έχουν αναδειχτεί τουλάχιστον μία φορά Πρωταθλήτριες Ευρώπης. Στον 1ο όμιλο η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον 4ο η Μπενφίκα και η Ίντερ, στον 5ο η Φέγενορντ και η Σέλτικ, στον 6ο η Ντόρτμουντ και η Μίλαν, στον 7ο η Μάντσεστερ Σίτι κι ο Ερυθρός Αστέρας και στο 8ο η Μπαρτσελόνα και η Πόρτο.

Ακόμη, υπάρχουν και τρεις φιναλίστ, που έφτασαν ως την πηγή, αλλά δεν ήπιαν το… νερό της ευτυχίας, χάνοντας στους τελικούς. Ο λόγος για τις Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν. Βεβαίως, αν σε όλους τους νικητές του Champions League προσθέσουμε κι εκείνους που έχουν κατακτήσει άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο αριθμός των Κυπέλλων αυξάνεται πάρα πολύ.

1ος Όμιλος

  • Μπάγερν Μονάχου
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Κοπεγχάγη
  • Γαλατασαράι

Οι Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνθέτουν το δυνατό ζευγάρι του γκρουπ. Μόνο από την Μπαρτσελόνα έχουν γνωρίσει περισσότερες ήττες (πέντε) οι «κόκκινοι διάβολοι» απ’ ότι από τους Βαυαρούς, από τους οποίους έχασαν τέσσερις φορές στον θεσμό. Ωστόσο, όλοι θυμούνται τη θρυλική νίκη τους με την τρομερή ανατροπή στο τέλος της αναμέτρησης και το 2-1 στον τελικό της Βαρκελώνης το 1999. Αναμφίβολα ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έγιναν ποτέ στο στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Η Γαλατασαράι γυρίζει σε γκρουπ ύστερα από τέσσερα χρόνια. Η Κοπεγχάγη, από την πλευρά της, θα συμμετάσχει για 6η φορά στην ιστορία της σε όμιλο και θα ψάξει την 3η εκτός έδρας νίκη της.

2ος Όμιλος

  • Σεβίλλη
  • Άρσεναλ
  • Αϊντχόφεν
  • Λανς

Η φετινή παρουσία της Άρσεναλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και «ιστορική». Χρειάστηκε να περιμένει έξι ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Βρίσκει ξανά την Αϊντχόφεν, τη μοναδική στο γκρουπ που έχει αναδειχτεί στο παρελθόν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι «κανονιέρηδες» παραμένουν αήττητοι εντός με την ολλανδική ομάδα (από δύο νίκες και ισοπαλίες). Κι αν η συγκεκριμένη παράδοση είναι υπέρ των λονδρέζων, εκείνη με τη Λανς δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Η γαλλική ομάδα έχει συμμετάσχει μόνο δύο φορές στο παρελθόν σε όμιλο του Champions League. Το μοναδικό της διπλό το σημείωσε στο παλιό γήπεδο της Άρσεναλ, το «Highbury», το 1998.

3ος Όμιλος

  • Νάπολι
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μπράγκα
  • Ουνιόν Βερολίνου

Η τύχη ευνοεί τους δυνατούς. Ίσως ο πιο εύκολος όμιλος στον οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει η «βασίλισσα» Ρεάλ. Δείχνει ικανή να πάρει την πρωτιά ακόμη και με… σβηστές μηχανές. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολι μοιάζει να μην είναι τόσο δυνατή όσο πέρυσι. Εξάλλου, δεν έχει νικήσει ποτέ τους Μαδριλένους (τρεις ήττες, μία ισοπαλία). Η Μπράγκα γυρίζει σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 11 χρόνια. Αξιοσημείωτο το ότι σε 12 αγώνες της όμιλο, δεν έχει φέρει ποτέ ισοπαλία (5-0-7).

4ος Όμιλος

  • Μπενφίκα
  • Ίντερ
  • Σάλτσμπουργκ
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ

Το πιο σημαντικό ζευγάρι του γκρουπ είναι αναμφισβήτητα το Ίντερ – Μπενφίκα. Οι δυο τους συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού το 1965, με τους «Νερατζούρι» ν’ αναδεικνύονται νικητές με 1-0. Η ομάδα του Μιλάνου δεν έχει χάσει από τους «αετούς» σε καμία από τις υπόλοιπες τέσσερις αναμετρήσεις τους – με τελευταίες αυτές της περσινής περιόδου, στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, μετράει από δύο νίκες και ισοπαλίες. Η Σάλτσμπουργκ μετέχει για 6η σερί χρονιά σε γκρουπ του Champions League, έχοντας προκριθεί μόλις μία φορά την προηγούμενη πενταετία.

5ος Όμιλος

  • Φέγενορντ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Λάτσιο
  • Σέλτικ

Η Φέγενορντ γυρίζει σε όμιλο του Champions League μετά τη σεζόν 2017-18. Η φετινή είναι η 2η παρουσία της σε γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την τελευταία 20ετία κι όμως, η μοίρα την έφερε απέναντι στη Σέλτικ. Οι δυο τους έφτασαν ως τον τελικό (του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών) το 1970 και οι Ολλανδοί αναδείχτηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης νικώντας με 2-1. Δύσκολα τα πράγματα για τη Λάτσιο, που δεν έχει νικήσει εντός έδρας ούτε την Ατλέτικο Μαδρίτης (μία ισοπαλία και μία ήττα), ούτε τη Σέλτικ (μία ήττα), ενώ μοιρασμένη είναι η παράδοση στα ματς με τη Φέγενορντ (από μία νίκη και ήττα).

6ος Όμιλος

  • Παρί Σεν Ζερμέν
  • Ντόρτμουντ
  • Μίλαν
  • Νιούκαστλ

Ένας πραγματικά πολύ ανοιχτός όμιλος στα προγνωστικά. Οι Ντόρτμουντ και Μίλαν είναι οι δύο ομάδες του γκρουπ που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο κι όμως, όλα τα βλέμματα πέφτουν στη «νέα» Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι δεν έχουν νίκη σε τέσσερις αγώνες με τους «ροσονέρι» (0-2-2), ενώ δυσκολεύονται και με τους Βεστφαλούς (1-2-1). Η γερμανική ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει μία πολύ δυνατή έδρα, καθώς στο «Signal Iduna Park» γνώρισε μόλις μία ήττα (από τον Άγιαξ) σε 15 αγώνες στη φάση των ομίλων του Champions League, την τελευταία πενταετία. Στο στοίχημα του νικητή ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πρώτο φαβορί και ακολουθείται από τη Νιούκαστλ.

7ος Όμιλος

  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Λειψία
  • Ερυθρός Αστέρας
  • Γιουνγκ Μπόις

Η εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της σ’ ένα… βατό όμιλο. Οι «Πολίτες» έχουν μακράν την καλύτερη έδρα, καθώς παραμένουν αήττητοι σε 26 σερί ματς στο «Champions League» (24-2-0). Στο μεταξύ, σημείο αναφοράς αποτελούν οι δύο σερί νίκες τους επί της Λειψίας, πρόπερσι με 6-3 και πέρυσι με 7-0, γεγονός που δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στις επικείμενες φετινές μονομαχίες για τους Γερμανούς. Οι Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρός Αστέρας θα βρεθούν για 3η φορά αντιμέτωποι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά πρώτη σε φάση ομίλων. Τα τρία από τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια τους έμειναν στην ισοπαλία.

8ος Όμιλος

  • Μπαρτσελόνα
  • Πόρτο
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ
  • Αντβέρπ

Το μεγάλο ζευγάρι του γκρουπ είναι το Μπαρτσελόνα – Πόρτο, κόντρα ομάδων που έχουν σηκώσει περισσότερες από μία φορά την κούπα. Οι δυο τους έχουν μονομαχήσει επτά φορές στο παρελθόν κι αξιοσημείωτο είναι το ότι δεν υπάρχει ισοπαλία. Οι Καταλανοί μετρούν τέσσερις νίκες και οι «δράκοι» τρεις. Η Σαχτάρ δίνει «το παρών» σε όμιλο για 7η συνεχόμενη χρονιά και θα ψάξει την πρόκριση για 1η φορά ύστερα από έξι χρόνια.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE 2023/2024

Αποτελέσματα: 1η αγωνιστική: 19-20 Σεπτεμβρίου 2023

  • Γιουνγκ Μπόις – Λειψία      (1-3)
  • Μίλαν – Νιούκαστλ  (0-0)
  • Μπαρτσελόνα – Αντβέρπ   (5-0)
  • Φέγενορντ – Σέλτικ  (2-0)
  • Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης           (1-1)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας       (3-1)
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ     (3-1)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ – Πόρτο       (1-3)
  • Γαλατασαράι – Κοπεγχάγη (2-2)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Ουνιόν Βερολίνου         (1-0)
  • Άρσεναλ – Αϊντχόφεν          (4-0)
  • Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3)
  • Μπενφίκα – Σάλτσμπουργκ           (0-2)
  • Μπράγκα – Νάπολι (1-2)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ίντερ      (1-1)
  • Σεβίλλη – Λανς         (1-1)

Αποτελέσματα: 2η αγωνιστική: 3-4 Οκτωβρίου 2023

  • Σάλτσμπουργκ – Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-2)
  • Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα (2-3)
  • Κοπεγχάγη – Μπάγερν Μονάχου (1-2)
  • Ίντερ – Μπενφίκα (1-0)
  • Λανς – Άρσεναλ (2-1)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γαλατασαράι (2-3)
  • Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης (2-3)
  • Αϊντχόφεν – Σεβίλλη (2-2)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Φέγενορντ (3-2)
  • Σέλτικ – Λάτσιο (1-2)
  • Ντόρτμουντ – Μίλαν (0-0)
  • Νιούκαστλ – Παρί Σεν Ζερμέν (4-1)
  • Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (1-3)
  • Ερυθρός Αστέρας – Γιούνγκ Μπόις (2-2)
  • Αντβέρπ – Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-3)
  • Πόρτο – Μπαρτσελόνα (0-1)

Αποτελέσματα: 3η αγωνιστική: 24-25 Οκτωβρίου 2023

  • Γαλατασαράι – Μπάγερν Μονάχου (1-3)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη (1-0)
  • Λανς – Αϊντχόφεν (1-1)
  • Σεβίλλη – Άρσεναλ (1-2)
  • Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης (1-3)
  • Ουνιόν Βερολίνου – Νάπολι (0-1)
  • Ίντερ – Σάλτσμπουργκ (2-1)
  • Μπενφίκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1)
  • Φέγενορντ – Λάτσιο (3-1)
  • Σέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης (2-2)
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μίλαν (3-0)
  • Νιούκαστλ – Ντόρτμουντ (0-1)
  • Λειψία – Ερυθρός Αστέρας (3-1)
  • Γιούνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Σίτι (1-3)
  • Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-1)
  • Αντβέρπ – Πόρτο (1-4)

Αποτελέσματα: 4η αγωνιστική: 7-8 Νοεμβρίου 2023

  • Ντόρτμουντ – Νιούκαστλ (2-0)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπαρτσελόνα (1-0)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Σέλτικ (6-0)
  • Λάτσιο – Φέγενορντ (1-0)
  • Μίλαν – Παρί Σεν Ζερμέν (2-1)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Γιούνγκ Μπόις (3-0)
  • Ερυθρός Αστέρας – Λειψία (1-2)
  • Πόρτο – Αντβέρπ (2-0)
  • Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου (1-1)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπενφίκα (3-1)
  • Μπάγερν Μονάχου – Γαλατασαράι (2-1)
  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3)
  • Άρσεναλ – Σεβίλλη (2-0)
  • Αϊντχόφεν – Λανς (1-0)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μπράγκα (3-0)
  • Σάλτσμπουργκ – Ίντερ (0-1)

Αποτελέσματα: 5η αγωνιστική: 28-29 Νοεμβρίου 2023

  • Λάτσιο – Σέλτικ (2-0)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αντβέρπ (1-0)
  • Γιούνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας (2-0)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (3-2)
  • Μίλαν – Ντόρτμουντ (1-3)
  • Μπαρτσελόνα – Πόρτο (2-1)
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Νιούκαστλ (1-1)
  • Φέγενορντ – Ατλέτικο Μαδρίτης (1-3)
  • Γαλατασαράι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-3)
  • Σεβίλλη – Αϊντχόφεν (2-3)
  • Άρσεναλ – Λανς (6-0)
  • Μπάγερν Μονάχου – Κοπεγχάγη (0-0)
  • Μπενφίκα – Ίντερ (3-3)
  • Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου (1-1)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι (4-2)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σάλτσμπουργκ (0-0)

Αποτελέσματα: 6η αγωνιστική: 12-13 Δεκεμβρίου 2023

  • Λανς – Σεβίλλη (2-1)
  • Αϊντχόφεν – Άρσεναλ (  1-1)
  • Ίντερ – Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-0)
  • Κοπεγχάγη – Γαλατασαράι (1-0)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου (0-1)
  • Νάπολι – Μπράγκα (2-0)
  • Ουνιόν Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης (2-3)
  • Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα (1-3)
  • Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι (2-3)
  • Λειψία – Γιούνγκ Μπόις (2-1)
  • Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα (3-2)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Λάτσιο (2-0)
  • Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (1-1)
  • Νιούκαστλ – Μίλαν (1-2)
  • Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-3)
  • Σέλτικ – Φέγενορντ (2-1)

CHAMPIONS LEAGUE ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΜΑΤΣ 2023/24

Στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζουν οκτώ ομάδες που έχουν αναδειχτεί στο παρελθόν πρωταθλήτριες Ευρώπης. Πρόκειται για τις:

  • Πόρτο
  • Μπαρτσελόνα
  • Ίντερ
  • Αϊντχόφεν
  • Ντόρτμουντ
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ρεάλ Μαδρίτης

Ωστόσο, η κλήρωση έφερε μόνο δύο αντιμέτωπες στον πρώτο «νοκ άουτ» γύρο. Πρόκειται για το ζευγάρι Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ. Οι δυο τους «μονομάχησαν» ξανά στην 1η φάση των ομίλων, τη σεζόν 2002/03. Η Μπορούσια νίκησε 3-1 στην Ολλανδία. Το παιχνίδι στη Βεστφαλία έληξε ισόπαλο 1-1.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια είναι το Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Αμφότερες έχουν κερδίσει ευρωπαϊκές κούπες, αλλά μόνο η πρώτη την… καλή, εκείνη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρά το ότι έχουν και οι δύο πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία, είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες.

Οι δύο από τις τρεις ευρωπαϊκές ομάδες στις οποίες μεγαλούργησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, η Νάπολι και η Μπαρτσελόνα κληρώθηκαν αντίπαλοι.

Ζευγάρια με ξεκάθαρα φαβορί είναι τα Λάτσιο – Μπάγερν , Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν – Σοσιεδάδ. Την οχτάδα συμπληρώνει το πιο αμφίρροπο Πόρτο – Άρσεναλ. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες. Όλες οι προηγούμενες ήταν σε φάση ομίλων και σε κανένα παιχνίδι δεν υπήρξε «διπλό». Οι «κανονιέρηδες» έκαναν το «τρία στα τρία» στο Λονδίνο, όπου δεν έφαγαν ούτε γκολ. Το συνολικό σκορ εκεί ήταν 11-0 υπέρ τους. Στο Οπόρτο οι «δράκοι» είχαν δύο νίκες και μία ισοπαλία.

CHAMPIONS LEAGUE 2023/2024 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι (1-3)
  • Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης (0-1)
  • Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου (1-0)
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0)
  • Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0)
  • Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ (1-1)
  • Νάπολι – Μπαρτσελόνα (1-1)
  • Πόρτο – Άρσεναλ (1-0)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν (1-2)
  • Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο (3-0)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη (3-1)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία (1-1)
  • Άρσεναλ – Πόρτο (1-0)
  • Μπαρτσελόνα – Νάπολι (3-1)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ (2-1)
  • Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν (2-0)

ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Με το UEFA Champions League να μπαίνει στην τελική του ευθεία, είναι λογικό οι αγώνες πλέον να παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι φυσικά αυτό ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι. Από τη μία η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους κι από την άλλη, η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτή είναι η 4η φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες μετά το 2020. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιμέρους αντιπαλότητα του Γκουαρδιόλα με τη «βασίλισσα».

Ένας άλλος Ισπανός τεχνικός που βρίσκει απέναντί του ομάδα από τη χώρα του είναι ο Λουίς Ενρίκε της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα «μονομαχήσει» με την Μπαρτσελόνα. Οι δυο τους συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997, στον οποίο επικράτησαν οι Καταλανοί το 1997. Έκτοτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες έξι φορές. Στους 12 αγώνες τους (μέσα-έξω) η κάθε ομάδα μετράει από τέσσερις νίκες, ενώ άλλα τόσα παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα. Στις πέντε περιπτώσεις που έπαιξαν σε «νοκ άουτ» γύρους, η Παρί πανηγύρισε δύο προκρίσεις και η Μπαρτσελόνα τρεις, με πιο χαρακτηριστική τη μεγάλη ανατροπή του 2017, που έμεινε στην ιστορία ως «La Remontada».

Το τρίτο ζευγάρι είναι το Άρσεναλ – Μπάγερν, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για 6η φορά. Στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που συναντήθηκαν σε «νοκ άουτ» γύρο, οι Βαυαροί πήραν τρεις προκρίσεις και οι Λονδρέζοι μόνο μία (το 2013) κι αυτή χάρη στα «εκτός έδρας γκολ». Ο Τόμας Τούχελ που είχε εργαστεί σε άλλη ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας, την Τσέλσι, έχει ένα παράξενο στατιστικό στους αγώνες του με τους «κανονιέρηδες»: νίκησε τη μοναδική φορά που τους αντιμετώπισε ως φιλοξενούμενος, αλλά έχασε τις δύο που ήταν γηπεδούχος.

Το καρέ των προημιτελικών συμπληρώνει το Ατλέτικο – Ντόρτμουντ. Το 1996 και το 2018 έπαιξαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη μοναδική φορά που μονομάχησαν σε νοκ άουτ γύρο ήταν το 1966, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το 1966. Η ομάδα της Βεστφαλίας πήρε ισοπαλία στη Μαδρίτη, νίκησε στη δική της έδρα και προκρίθηκε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 2-2
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

  • Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2
  • Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
  • Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0
  • Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πεν.)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
  • Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 0-1
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΤΕΛΙΚΟΣ

  • Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |