Νιγηρία-Αίγυπτος, μάχη διεκδικητριών

Reading time3 λ

Η σπουδαία αναμέτρηση της Νιγηρίας με την Αίγυπτο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεσπόζει στο κουπόνι.

Μια ημέρα γεμάτη ενδιαφέρον σε πολλά μέτωπα έχουμε μπροστά μας και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα.. Οι μηχανές στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που διεξάγεται στο Καμερούν, έχουν… ζεσταθεί για τα καλά. Στο μεγάλο παιχνίδι Νιγηρία-Αίγυπτος, που αρχίζει στις 18:00 διασταυρώνουν τα ξίφη τους δύο διεκδικήτριες του τροπαίου.

Φαβορί για τα δύο εισιτήρια του τέταρτου ομίλου είναι τόσο η Νιγηρία, όσο και η Αίγυπτος και στο «Ρουμντέ Ατζιά» της Γκαρούα θέλουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Στο στρατόπεδο της Νιγηρίας, βέβαια, είχαμε την προ 20ημέρου απόλυση του Γερμανού προπονητή Γκέρνοτ Ρορ, που την είχε καθοδηγήσει στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Αγκουστίν Εγκουαβόεν καλείται να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Μπάλογκουν, Οσίμεν, Ντένις. Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος, με τον έμπειρο Πορτογάλο Κάρλος Κεϊρόζ στον πάγκο και με μπροστάρη τον Μοχάμεντ Σαλάχ, στοχεύει σε επιστροφή στην κορυφή της αφρικανικής ηπείρου. Στο άλλο ματς του γκρουπ κοντράρονται Σουδάν-Γουινέα Μπισσάου.

Νωρίτερα, βέβαια, έχουμε την αναμέτρηση Αλγερία-Σιέρα Λεόνε για τον πέμπτο όμιλο στο «Τζαπόμα» της Ντουαλά. Η κάτοχος του τροπαίου Αλγερία, έχει… φουσκωμένα πανιά από την κατάκτηση και του Κυπέλλου των Αραβικών χωρών, διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο, του οποίου ηγείται ο Ριάντ Μαχρέζ και θέλει να ξεκινήσει την υπεράσπιση των κεκτημένων με το… δεξί. Στον αντίποδα, η Σιέρα Λεόνε αναμένεται να είναι ο αδύναμος κρίκος αυτού του γκρουπ.

Δράση έχουμε και στην αγγλική Premier League. Ο εξ’ αναβολής αγώνας Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ συγκεντρώνει τα βλέμματα. Αμφότερες πέτυχαν εκτός έδρας προκρίσεις στο FA Cup κόντρα σε Σουόνσι και Πορτ Βέιλ, αντίστοιχα. Έχουν μπει με θετικό τρόπο στο 2022 και αναζητούν το τρίποντο που θα τις φέρει πιο ψηλά στην κατάταξη. Στο μενού υπάρχουν και οι δύο αναμετρήσεις που συμπληρώνουν το παζλ του τρίτου γύρου του EFL Trophy. Σίγουρα είναι ιδιαίτερο το ζευγάρι Άρσεναλ U21-Τσέλσι U21, με τις αναπτυξιακές ομάδες των δύο «μεγαθηρίων» της μεγάλης κατηγορίας να αναζητούν τη διάκριση στον θεσμό. Αξιόλογο, όμως, είναι και το παιχνίδι Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ-Πόρτσμουθ. Η Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ κουβαλά τις δάφνες της μεγάλης πρόκρισης επί της Νιούκαστλ στο Κύπελλο. Όμως, η Πόρτσμουθ, που απέκλεισε την Έξετερ στο «καθυστερούμενο» ματς του δεύτερου γύρου, δίνει πάντα μεγάλο βάρος σε αυτόν τον θεσμό, τον οποίο κατέκτησε το 2019 και ήταν φιναλίστ σε αυτόν του 2020, που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

15:00   Αλγερία-Σιέρα Λεόνε                             Κύπελλο Εθνών Αφρικής

18:00   Νιγηρία-Αίγυπτος                                   Κύπελλο Εθνών Αφρικής

21:00   Άρσεναλ U21-Τσέλσι U21                    EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ-Πόρτσμουθ         EFL Trophy Αγγλίας

21:00   Σουδάν-Γουινέα Μπισσάου                    Κύπελλο Εθνών Αφρικής

21:45   Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ                   Premier League Αγγλίας