Γκάνα-Ελβετία, με το βλέμμα στην πρεμιέρα

Reading time4 λ

Στο δυνατό φιλικό παιχνίδι της Γκάνας με την Ελβετία προσφέρονται ευκαιρίες και για live στοίχημα.

Η κλεψύδρα της αναμονής για τη σέντρα στο Παγκόσμιο ολοένα και αδειάζει, με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία τους. Στην Betsson πάντα προσφέρεται τεράστια γκάμα στοιχηματικών επιλογών για τα δυνατά φιλικά παιχνίδια που υπάρχουν στο σημερινό πρόγραμμα, από τα οποία ξεχωρίζει το Γκάνα-Ελβετία, που ξεκινά στις 12:00 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δύο μονομάχοι που μετέχουν στο κορυφαίο ραντεβού έχουν βάλει στοιχημα να ξεκινήσουν το παγκοσμιο με το δεξί.

Η Γκάνα θα βρεθεί ξανά σε τελική φάση έπειτα από οκτώ χρόνια. Κέρδισε το στοίχημα της πρόκρισης στο παγκόσμιο καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Νιγηρίας στα μπαράζ της αφρικανικής ζώνης, αλλά από τότε μετρά μόνο δύο νίκες στα επτά φιλικά που Ομίλου Η αντιμετωπίζει την Πορτογαλία. Από την άλλη, η Ελβετία θα παίξει για πέμπτη διαδοχική φορά στο κορυφαίο τουρνουά και αναμένεται ανταγωνιστική. Πέτυχε τρεις διαδοχικές νίκες στο φινάλε της Λίγκας των Εθνών (Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία) και το πρώτο της παιχνίδι στο κουπονι είναι αυτό με το Καμερούν.

ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Με… μουντιαλικό άρωμα είναι και το ματς Ιαπωνία-Καναδάς, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι Ιάπωνες θα παίξουν σε έβδομο διαδοχικό παγκοσμιο και έχουν βάλει στοιχημα να διευρύνουν το αήττητο σερί πέντε αγώνων, ώστε να… φτάσουν φουριόζοι στην πρεμιέρα του Ομίλου Ε εναντίον της Γερμανίας. Ο Καναδάς θα βρεθεί στο παγκοσμιο 2022, έπειτα από απουσία 36 ετών και το πρώτο του στοιχημα είναι να αντισταθεί στο πανίσχυρο Βέλγιο στην πρεμιέρα του Ομίλου F.

Άκρως ενδιαφέρον είναι και το τεστ Πορτογαλία-Νιγηρία. Οι Πορτογάλοι, οι οποίοι έχουν υψηλές βλέψεις στο Παγκόσμιο, θέλουν να αποχαιρετήσουν το κοινό τους με μια σπουδαία εμφάνιση. Βέβαια, η Νιγηρία, αν και έχασε το… τρένο της πρόκρισης, παρατάσσει μια ισχυρή ομάδα και αναμένεται να δυσκολέψει τους Ίβηρες. Τα βλέμματα κατευθύνονται και στο Ιορδανία-Ισπανία. Η Ισπανία, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, πραγματοποιεί την πρόβα τζενεράλε στο Αμάν, απέναντι στην Ιορδανία μια καινούρια ομάδα με φόντο το Κύπελλο Ασίας του επόμενου έτους. Στους αγώνες Ιράκ-Κόστα Ρίκα και Μαρόκο-Γεωργία, η Κόστα Ρίκα και το Μαρόκο θα ρυθμίσουν τις τελευταίες… λεπτομέρειες πριν την πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο.

Η βραδιά, βέβαια, περιλαμβάνει και φιλικά ομάδων που δε θα βρεθούν στην τελική φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη. Όπως είναι το Μάλτα-Ελλάδα. Μετά την επιτυχημένη παρουσία στη Λίγκα των Εθνών, όπου κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, η Ελλάδα επιδιώκει να ξεκινήσει με τρόπο θετικό την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει τους περισσότερους από τους βασικούς διαθέσιμους, την στιγμή που η Μάλτα έχει υπηρεσιακό προπονητή τον Τζίλμπερτ Άτζιους και μοιάζει να «ψάχνεται». Αξιόλογα είναι επίσης τα ματς Ισραήλ-Ζάμπια, Λουξεμβούργο-Ουγγαρία, Ρουμανία-Σλοβενία και Ιρλανδία-Νορβηγία.

12:00   Γκάνα-Ελβετία                               Διεθνής Φιλικός Αγώνας

15:40   Ιαπωνία-Καναδάς                          Διεθνής Φιλικός Αγώνας

16:00   Ιράκ-Κόστα Ρίκα                           Διεθνής Φιλικός Αγώνας

18:00   Ιορδανία-Ισπανία                           Διεθνής Φιλικός Αγώνας

18:00   Μαρόκο-Γεωργία                          Διεθνής Φιλικός Αγώνας

19:00   Βόρεια Μακεδονία-Φινλανδία      Διεθνής Φιλικός Αγώνας

19:00   Μάλτα-Ελλάδα                              Διεθνής Φιλικός Αγώνας

19:00   Μαυροβούνιο-Σλοβακία                Διεθνής Φιλικός Αγώνας

20:00   Ισραήλ-Ζάμπια                              Διεθνής Φιλικός Αγώνας

20:45   Πορτογαλία-Νιγηρία                     Διεθνής Φιλικός Αγώνας

21:00   Λουξεμβούργο-Ουγγαρία              Διεθνής Φιλικός Αγώνας

21:00   Ρουμανία-Σλοβενία                        Διεθνής Φιλικός Αγώνας

21:45   Ιρλανδία-Νορβηγία                       Διεθνής Φιλικός Αγώνας