Πολωνία-Σουηδία, η έδρα κόντρα στην παράδοση

Reading time5 λ

Η σπουδαία αναμέτρηση της Πολωνίας με τη Σουηδία, που οδηγεί στο Μουντιάλ, κυριαρχεί στο κουπόνι.

Συγκλονιστικό είναι το πρόγραμμα της ημέρας, αφού κρίνονται εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τους οποίους κυριαρχούν οι τελικοί των μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης. Ειδικά η μάχη Πολωνία-Σουηδία, η οποία ξεκινά στις 21:45 αναμένεται να καθηλώσει, με τους Πολωνούς να έχουν όπλο την έδρα, ενώ οι Σουηδοί σύμμαχο την παράδοση.

Η Πολωνία βρέθηκε στον τελικό του δεύτερου μονοπατιού δίχως αγώνα, λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας. Την Παρασκευή έπαιξε φιλικό με τη Σκωτία, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, τη στιγμή που η Σουηδία νικούσε στην παράταση την Τσεχία, ώστε να πάρει την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του Χορζόφ. Οι Πολωνοί θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την ορμή που θα τους δώσουν οι 54.000 συμπατριώτες τους. Οι Σουηδοί, όμως, δεν έχουν χάσει από την Πολωνία εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια, μετρώντας σε αυτό το διάστημα επτά νίκες σε οκτώ αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Στον τελικό του τρίτου μονοπατιού αναμετρώνται Πορτογαλία-Βόρεια Μακεδονία στο Οπόρτο. Οι Πορτογάλοι, αφού έθεσαν εκτός μάχης την Τουρκία, καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Βέβαια, η Βόρεια Μακεδονία έριξε… βόμβα, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία και θα επιδιώξει ακόμα ένα θαύμα.

Γεμάτοι σασπένς είναι και οι επαναληπτικοί αγώνες μπαράζ της αφρικανικής ζώνης. Κυριαρχεί φυσικά, η σύγκρουση Σενεγάλη-Αίγυπτος στο Ντακάρ. Η πρωταθλήτρια Αφρικής, Σενεγάλη, θα επιχειρήσει να ανατρέψει την ήττα με 1-0 που γνώρισε από τους Αιγύπτιους την Παρασκευή, στηριζόμενη στο παρελθόν που τη θέλει να μην έχει δεχτεί ούτε γκολ από τους Φαραώ στην έδρα της. Ορθάνοιχτοι οι λογαριασμοί στο κλασικό αφρικάνικο ντέρμπι Νιγηρία-Γκάνα. Οι δύο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ματς.

Στην Ασία, τα απευθείας εισιτήρια για το Μουντιάλ κρίθηκαν. Ωστόσο η τελευταία αγωνιστική του τρίτου γύρου έχουν ενδιαφέρον. Κυρίως στον πρώτο όμιλο, όπου υπάρχει η εκκρεμότητα της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ με αντίπαλο την Αυστραλία. Στο παιχνίδι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Νότια Κορέα στρέφονται τα βλέμματα, αφού οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη για τερματίσουν τρίτοι. Τους κάνει και η ισοπαλία, αν στο Συρία-Ιράκ που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν καταφέρουν να νικήσουν οι Ιρακινοί, οι οποίοι θα πατήσουν στο τρίτο σκαλοπάτι με νίκη και γκέλα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όσο για το Ιράν-Λίβανος, οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη, ήττες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ιράκ και να καλυφθεί μια διαφορά πέντε τερμάτων. Θυμίζουμε ότι Νότια Κορέα και Ιράν έχουν πάρει την πρόκριση.

Στον δεύτερο όμιλο, το ντέρμπι Σαουδική Αραβία-Αυστραλία είναι δίχως διακύβευμα, αφού η Σαουδική Αραβία είναι ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Αυστραλία είναι οριστικά τρίτη και θα παίξει μπαράζ. Στο Ιαπωνία-Βιετνάμ, οι Ιάπωνες έχουν ήδη προκριθεί κι απλά ψάχνουν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στην τιμητική πρώτη θέση. Για το γόητρο παίζουν Ομάν-Κίνα.

13:35   Ιαπωνία-Βιετνάμ                                              Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

14:30   Ιράν-Λίβανος                                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

16:45   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Νότια Κορέα      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

16:45   Συρία-Ιράκ                                                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Ομάν-Κίνα                                                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:00   Νιγηρία-Γκάνα                                                 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:00   Σενεγάλη-Αίγυπτος                                          Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:00   Σαουδική Αραβία-Αυστραλία                          Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Πολωνία-Σουηδία                                            Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Πορτογαλία-Βόρεια Μακεδονία                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου