Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Γαλλία το Euro 2024;

Reading time7 λ

Ως δεύτερο φαβορί για να πάρει το τρόπαιο ξεκίνησε η Γαλλία και στη φάση των νοκ άουτ αγώνων παραμένει ισχυρή διεκδικήτρια.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γερμανίας η Γαλλία μπήκε στο τουρνουά ως ένα από τα φαβορί για να είναι αυτή ο νικητής του Euro 2024. Αλλά, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Γαλλία το Euro 2024; Αρκετοί όμιλοι του Euro 2024 είχαν μεγάλο φαβορί, όμως, στον Όμιλο Δ ο ανταγωνισμός ήταν σίγουρα υψηλός, καθώς μαζί με τη Γαλλία συμμετείχαν η Ολλανδία, η Αυστρία και η Πολωνία. Στην πλατφόρμα της Betsson, το στοίχημα στο ποδόσφαιρο προσφέρει συναρπαστικές επιλογές σε μεγάλη γκάμα αγορών με κορυφαίες αποδόσεις.

ΓΑΛΛΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 2024

Η Γαλλία είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου. Οι «τρικολόρ» ιδρύθηκαν το 1904 κι έχουν κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα, δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών, ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έναν τίτλο στο Πρωτάθλημα Εθνών. Έχοντας πλούσιο ταλέντο βρίσκονται στην κατάταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2024.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι ένας από τους μόλις τρεις που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, με τη Γαλλία να είναι η τελευταία φιναλίστ σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την ήττα της από την Αργεντινή στο Μουντιάλ 2022. Πάντως, η Γαλλία έχει να κερδίσει το Ευρωπαϊκό από το 2000 και θα προσπαθήσει να βάλει τέλος σε μια αναμονή 24 ετών αυτό το καλοκαίρι στη Γερμανία.

Οι «τρικολόρ» έφτασαν στον τελικό του Euro 2016, αλλά ηττήθηκαν από την Πορτογαλία που λογαριαζόταν ως το αουτσάιντερ. Στον τελικό έχασαν με 1-0 στην παράταση σε ματς όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε με τραυματισμό στο 25′ του παιχνιδιού. Έφτασαν στο Euro 2024 με τις αποδόσεις να τους έχουν τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με τιμή 5,50** όσο και τη Γερμανία, πίσω από την Αγγλία με 4,50** και την Ισπανία που πληρώνει 5,00**.

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάν

Αρχηγός: Κιλιάν Εμπαπέ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ EURO 2024;

Η Γαλλία τοποθετήθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο για το Euro 2024 μαζί με την Ολλανδία, την Πολωνία και την Αυστρία, ομάδες που είχαν το ταλέντο να προκαλέσουν ανατροπή. Οι παίκτες του Ντεσάν πέρασαν ως δεύτεροι από τον Όμιλο Δ’, πίσω από τους Αυστριακούς, τους οποίους νίκησαν με 1-0 και προσπέρασαν τους Ολλανδούς (0-0), ενώ έφεραν 1-1 με την Πολωνία που τερμάτισε 4η. Στο Euro 2024 σημαντικό ρόλο παίζει το πρόγραμμα και στα νοκ άουτ της φάσης των «16» είχε αρκετά δύσκολο έργο καθώς αντιμετώπισε το Βέλγιο και δυσκολεύτηκε να το νικήσει με 1-0.

Έπειτα, στους «8» έβγαλε νοκ άουτ στα πέναλτι την Πορτογαλία με 5-3 (0-0 κ.α., παρ.). Δεν έπαιξε καλά για ακόμη ένα ματς, αλλά και πάλι η αμυντική σταθερότητά της ήταν η διαφορά απέναντι σε μιαν αντίπαλο που ήταν ανώτερη. Ωστόσο, το πρόβλημα στην επίθεση παραμένει. Δεν έχει σκοράρει ακόμη σε ανοιχτό παιχνίδι. Από τα τρία γκολ που έχει στον λογαριασμό της τα δύο ήταν αυτογκόλ και το άλλο πέναλτι – αυτό δεν έχει γίνει ξανά στην ιστορία του Euro. Βέβαια, δεν έχει δεχθεί και γκολ σε ανοικτό παιχνίδι, μόνο από ένα πέναλτι παραβιάστηκε η εστία της.

Αν και η Γαλλία κατάφερε να νικήσει το Γιβραλτάρ με 14-0 τον Νοέμβριο του 2023, έκτοτε έχει παρουσιάσει κάποια σκαμπανεβάσματα. Μια ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας με την Ελλάδα, μια ήττα 2-0 από τη Γερμανία, μια οριακή νίκη 3-2 επί της Χιλής, ενώ στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεπέρασε με 3-0 το Λουξεμβούργο κι έμεινε στο 0-0 με τον Καναδά.

Η Γαλλία θα επιδιώξει να εδραιώσει αυτή την εποχή ως «δική της» στη Γερμανία. Έχοντας προκριθεί στον τελικό του Euro 2016, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και, στη συνέχεια, τερματίζοντας δεύτερη το 2022, αναμφίβολα παραμένει μια ομάδα σταθερή αξία στα διεθνή τουρνουά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα την ανέβαζε στο επόμενο επίπεδο και θα της έδινε την ευκαιρία να φτάσει την κυριαρχία που έδειξε η Ισπανία μεταξύ 2008 και 2012.

Οι «τρικολόρ» έχουν σίγουρα την ποιότητα για να φτάσουν στην κορυφή στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο αρχηγός Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας μετά από ακόμη μια δυνατή σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν. Επιπλέον, τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω του έπειτα από τη συμφωνία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δυναμικό της οποίας θα ενταχθεί μετά το Euro 2024. Μάλιστα, θα ήθελε πολύ να το κάνει ως εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης. Ωστόσο, καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του καθώς αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στη μύτη που τον έχει αναγκάσει να παίζει με μάσκα. Αν και η Αγγλία είναι το φαβορί των στοιχημάτων για την κατάκτηση του Euro 2024, κάποιοι μπορεί να δώσουν το πάνω χέρι στη Γαλλία, κι όχι στα «Τρία Λιοντάρια», επειδή αυτή η ομάδα τα έχει ήδη καταφέρει σε μεγάλα τουρνουά. Εκεί που η Αγγλία δεν έχει βάθος στην κεντρική άμυνα, η Γαλλία διαθέτει πλούτο που σε φέρνει σε αμηχανία. Με τους Ζιλ Κουντέ, Γουιλιάμ Σαλιμπά, Ιμπραΐμά Κονατέ, Νταγιό Ουπαμεκανό και άλλους να διεκδικούν μόλις δύο θέσεις, αλλά και την πληρότητά της στη μεσαία γραμμή με τους Ορελιάν Τσουαμενί, Αντριάν Ραμπιό. Όσο για την επίθεση της, ο Εμπαπέ έχει άξιους συμπαραστάτες τους Αντουάν Γκριεζμάν, Ολιβιέ Ζιρού και Ουσμάν Ντεμπελέ, μεταξύ άλλων.

Έτσι, πολλοί βλέπουν ως καλή ευκαιρία την απόδοση 5,50** για να είναι η Γαλλία ο νικητής του Euro 2024, όμως, στο ματς των «8» Πορτογαλία – Γαλλία το στοίχημα της πρόκρισης αποτελεί μια ακόμη μεγάλη πρόκληση γι’ αυτή την ομάδα.

ΓΙΟΥΡΟ 2024 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Αυστρία – Γαλλία σκορ 0-1

Η Γάλλια άρχισε νικηφόρα την πορεία της στο Euro 2024 καθώς επικράτησε με 1-0 της Αυστρίας. Δυσκολεύτηκε πολύ να επικρατήσει και τα κατάφερε λόγω του αυτογκόλ που πέτυχε ο Βέμπερ στο 38′. Η Αυστρία είχε καλές στιγμές είτε για να προηγηθεί ή και να ισοφαρίσει, ενώ και η Γαλλία έχασε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες.

Ολλανδία – Γαλλία σκορ 0-0

Στο Euro 2024 το πρόγραμμα μας χάρισε ένα μεγάλο ματς στο Ολλανδία – Γαλλία, που ήταν συναρπαστικό παρόλο που έμεινε στο 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες στη διάρκεια του α’ μέρους, αλλά μεταξύ των τερματοφυλάκων Φερμπρούχεν και Μενιάν, αντίστοιχα, καθώς και των πολύ καλών αμυντικών, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο β’ μέρος το προσπάθησαν με κάθε τρόπο, μα και πάλι έλαμψαν οι αμυντικοί που περιόρισαν τους επιθετικούς. Οι Ολλανδοί, πάντως, βρήκαν δίχτυα με σουτ του Τσάβι Σίμονς, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε.

Γαλλία – Πολωνία σκορ 1-1

Στο Euro 2024 καθώς οι όμιλοι ο ένας μετά τον άλλον έριχναν την αυλαία τους, στο 4ο γκρουπ η Γαλλία έπαιξε με τη βαθμολογικά αδιάφορη Πολωνία κι έμεινε στο 1-1. Έχοντας τον Κιλιάν Εμπαπέ στη σύνθεσή της, η Γαλλία ήταν απογοητευτική. Πρακτικά δεν απείλησε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μπήκε αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά και προηγήθηκε στο 56′ με πέναλτι του σούπερσταρ της. Ωστόσο, η άμυνά της εμφάνισε κενά και η Πολωνία ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του δικού της ηγέτη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο 79′. Οι Γάλλοι τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ η Πολωνία ήταν ήδη αποκλεισμένη.

Γαλλία – Βέλγιο σκορ 1-0

Το όνειρο να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό παραμένει ζωντανό για τη Γαλλία που πέρασε στην προημιτελική φάση, αφού ξεπέρασε με 1-0 το Βέλγιο. Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς οι Γάλλοι δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Βελγίου που ακολούθησε άκρως συντηρητική προσέγγιση. Οι «τρικολόρ» δημιούργησαν φάσεις, αλλά δεν απείλησαν τον αντίπαλο κίπερ Καστέλς. Βέβαια, ούτε και το Βέλγιο ήταν απειλητικό. Έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 82′ και τρία λεπτά οι Γάλλοι πανηγύρισαν. Ο Κολό Μουανί έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού προσέκρουσε στον αμυντικό των Βέλγων, Βερτόνγκεν.

Πορτογαλία-Γαλλία 3-5 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)

Στο Euro 2024 το πρόγραμμα επιφύλασσε μια σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ πολύ μεγάλων ομάδων και το Πορτογαλία-Γαλλία μετατράπηκε σε θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των «τρικολόρ» με 5-3. Η Πορτογαλία ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έκανε, Η Γαλλία έγινε πιο απειλητική από το 65′ και μετά, αλλά ούτε κι εκείνη είχε τύχη. Στην παράταση η Πορτογαλία συνέχισε να είναι καλύτερη και είχε ορισμένες καλές στιγμές μα δεν τις μετέτρεψε σε γκολ, Κι έτσι στα πέναλτι, μοιραίος ήταν ο Φέλιξ της Πορτογαλίας, ενώ οι Γάλλοι ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις τους.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ