Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Αγγλία το Euro 2024;

Reading time8 λ

H Αγγλία ψάχνει την πρώτη μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υπάρχουν αμέτρητες αγορές για στοίχημα.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Αγγλία αναζητά τη δόξα κι αυτή η «χρυσή γενιά» παικτών θέλει να σηκώσει ένα μεγάλο τρόπαιο. Οι όμιλοι του Euro 2024, αλλά και οι αγώνες των «16», των «8» και των «4» έδειξαν πως πρόκειται για ένα δύσκολο τουρνουά με πολλές προκλήσεις για τις ομάδες και οι Άγγλοι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά από πλευράς αποτελεσμάτων και καθώς βρίσκονται στον τελικό ελπίζουν να ανεβάσουν το επίπεδο των επιδόσεων τους. Αλλά, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Αγγλία το Euro 2024; Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν θαυμάσιες επιλογές για στοίχημα ποδόσφαιρο στο live σε μεγάλη γκάμα αγορών με συναρπαστικές αποδόσεις.

ΑΓΓΛΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 2024

Η Αγγλία είναι η αρχαιότερη εθνική ομάδα στην ιστορία του αθλήματος, καθώς ιδρύθηκε το 1872. Παίζει τους εντός έδρας αγώνες της στο στάδιο «Wembley» του Λονδίνου και, επί του παρόντος, αγωνίζεται σε τρεις διεθνείς διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Κύπελλο και το UEFA Nations League.

Τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν σηκώσει μόνο ένα μεγάλο τρόπαιο, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα τους το 1966 και είναι μία από τις οκτώ εθνικές ομάδες που έχουν κατακτήσει την εμβληματική διοργάνωση. Επί του παρόντος, η Αγγλία είναι η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ τον τίτλο της αντίστοιχης ηπειρωτικής διοργάνωσης, όμως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το 2024;

Ο Χάρι Κέιν και η παρέα του έφτασαν κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τους Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2021, όταν ηττήθηκαν οριακά στα πέναλτι από την Ιταλία. Ταξίδεψαν στο Euro 2024 ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά με απόδοση 2,20**.

Προπονητής: Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Αρχηγός: Χάρι Κέιν

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ EURO 2024;

Πριν από την έναρξη η Αγγλία ήταν το φαβορί των στοιχηματικών εταιριών για την κατάκτηση του Euro 2024 με απόδοση 4,50**. Με την πάροδο των αγώνων, όμως, και καθώς στο Euro 2024 το πρόγραμμα έφερνε στην επιφάνεια ολοένα και περισσότερα πράγματα για το χαρακτήρα της και τις αδυναμίες της κι έτσι η Αγγλία μπορεί να παρέμεινε σταθερά ψηλά, αλλά πλέον δε βρίσκεται στην κορυφή.

Τα «Τρία Λιοντάρια» βρέθηκαν στον Όμιλο Γ’ μαζί με τη Σλοβενία, τη Δανία και τη Σερβία. Η Αγγλία μπήκε στο τουρνουά με τον γνωστό «θόρυβο» να την ακολουθεί όπου τα καλά μεγεθύνονται στον υπέρτατο βαθμό και τα άσχημα επίσης. Κι αυτό φάνηκε μετά το 1-0 επί της Σερβίας, το 1-1 κόντρα στη Δανία και το 0-0 με την Σλοβενία. Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης δεν κατεύνασε την σκληρή κριτική προς τους παίκτες και τον προπονητή. Μάλιστα, αυτό το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το κύκνειο άσμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την Αγγλία μετά από οκτώ χρόνια στο πηδάλιο της εθνικής ομάδας και θα επιδιώξει να κερδίσει την πρώτη του μεγάλη κούπα με αυτή την ομάδα. Βέβαια, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας θέλει να τον κρατήσει ως το Μουντιάλ 2026 και θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Άλλωστε, πριν από εκείνον δεν είχε γνωρίσει τόσες πολλές επιτυχίες σε σταθερή βάση. Τώρα, βρίσκεται σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Ευρωπαϊκού.

Στους «16» η Αγγλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Σλοβακίας στην παράταση με 2-1 κάνοντας μια επική ανατροπή, βασιζόμενη στην ατομική ποιότητα των παικτών της, μιας και ως σύνολο είναι μάλλον μπερδεμένο και χωρίς σαφείς ιδέες. Στα προημιτελικά, μια από τα ίδια, καθώς δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ελβετία όπου βρέθηκε να χάνει, ισοφάρισε και πήρε το ματς στα πέναλτι (1-1 κ.α., παρ.). Αν μη τι άλλο η Αγγλία μπορεί να έχει σημαντικά προβλήματα στο παιχνίδι της, αλλά αποδεικνύεται και πολύ σκληρή για να πεθάνει. Στα ημιτελικά, ο παρονομαστής ήταν ο ίδιος. Βρέθηκε να χάνει από την Ολλανδία, αλλά έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη – πρόκριση στο 90ό λεπτό!

Η Αγγλία έχει πολλά αστέρια που πρέπει να προσέξει κάποιος στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι. Ο Χάρι Κέιν μπαίνει στο τουρνουά ως ο κορυφαίος σκόρερ της ευρωπαϊκής ελίτ έπειτα από την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Πέτυχε 36 γκολ στην Bundesliga και πήρε το Χρυσό Παπούτσι. Τώρα, κυνηγάει να βγει πρώτος σκόρερ στο τουρνουά κι έχει ήδη τρία τέρματα. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχει προσαρμοστεί εύκολα στη ζωή της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε την La Liga και το Champions League, ενώ ο Φιλ Φόντεν απόλαυσε την πιο παραγωγική του σεζόν μέχρι σήμερα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μπέλιγχαμ μετράει κι εκείνος δύο γκολ στο τουρνουά, βοηθώντας πολύ την ομάδα του σε κρίσιμες στιγμές με τη Σερβία και την Σλοβακία.

Σε αυτούς συμπεριλάβετε το δίδυμο της Άρσεναλ, τον Ντέκλαν Ράις και τον Μπουκάγιο Σάκα, καθώς και μια σειρά από άλλους σούπερ σταρ, όπως ο Κάιλ Γουόκερ, ο Τζον Στόουνς, ο Κόουλ Πάλμερ, ο Άιβαν Τόνεϊ και ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Η Αγγλία έχει αναμφισβήτητα ένα από τα ισχυρότερα ρόστερ – αν όχι το καλύτερο – στην Ευρώπη. Ωστόσο, έχει ορισμένες ελλείψεις με αυτή στο αριστερό άκρο της άμυνας να είναι πιο «χτυπητή» ως τώρα. Επίσης, πολλοί σχολιάζουν αρνητικά ακόμη και τώρα την απουσία του επιθετικού Μάρκους Ράσφορντ από την αποστολή της.

Οι πιθανότητες να κερδίσει η Αγγλία το στοίχημα του Euro 2024 σαφώς και βασίζονται στο στιλ παιχνιδιού της. Με τόσο ταλέντο στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου αλλά και έλλειψη βάθους στο κέντρο της άμυνας, εξαρτάται από το πόση ελευθερία είναι διατεθειμένος να αφήσει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στους επιθετικούς του, ιδίως τώρα στα νοκ άουτ παιχνίδια. Αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να εκμεταλλευτούν το τεράστιο ταλέντο τους χωρίς η ομάδα του να χάσει την ισορροπία της, η Αγγλία θα έχει τη δυνατότητα να σκοράρει γκολ με ευκολία και η απόδοση 3,50** θα μπορούσε να φανεί πολύ ελκυστική για όσους θέλουν να επιλέξουν τον νικητή του Euro 2024.

Ως προς την κατάταξη των ομάδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2024 η Αγγλία μπαίνει στη διοργάνωση κατέχοντας στην 5η θέση στον κόσμο. Τώρα, μπροστά της έχει τον τελικό και στο Ισπανία – Αγγλία έχει ένα νέο στοίχημα για να κερδίσει και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΓΙΟΥΡΟ 2024 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σερβία – Αγγλία σκορ 0-1

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Αγγλία καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Σερβίας. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, με κεφαλιά στο 13ο λεπτό. Η Αγγλία ήταν καλή στο α’ μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή της έπεσε κατακόρυφα και κινδύνευσε με ισοφάριση, ενώ η ίδια έγινε απειλητική μονάχα μια φορά με δοκάρι του Κέιν. Άντεξε στην πίεση και πήρε το τρίποντο.

Δανία – Αγγλία σκορ 1-1

Το ματς Δανία – Αγγλία στο Euro 2024 ήταν από τα κορυφαία που υπήρχαν στο πρόγραμμα, αλλά δεν στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών. Η Αγγλία έπαιξε άσχημα για ακόμη μια φορά και παρόλο που προηγήθηκε στο 18′ με τον Χάρι Κέιν δεν διατήρησε το προβάδισμά της. Η Δανία ισοφάρισε στο 34′ με τους Χιούλμαντ κι έπειτα είχε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Αγγλία – Σλοβενία σκορ 0-0

Αγγλία και Σλοβενία έμειναν στο 0-0 σε ματς που δεν πρόσφερε σπουδαίο θέαμα και στο πλαίσιο του Euro 2024 ήταν από τους χειρότερους αγώνες. Οι Άγγλοι ήταν κάκιστοι στο α’ μέρος και δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις. Μετά την ανάπαυλα έγιναν περισσότερο πιεστικοί, αλλά φάνηκαν να μην έχουν ιδέες για το πώς να διασπάσουν την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα. Η Σλοβενία, πάλι, ήταν χαρούμενη με την ισοπαλία και δεν ανοίχτηκε πολύ. Έτσι, πέρασαν αμφότερες από το Group C με την Αγγλία πρώτη και την Σλοβενία ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Αγγλία-Σλοβακία σκορ 2-1

Με επική ανατροπή η Αγγλία νίκησε με 2-1 την Σλοβακία και συνεχίζει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Euro 2024 ένας από τους αγώνες που θα μείνει στην στην ιστορία ήταν μεταξύ των «τριών λιονταριών» με τους Σλόβάκους. Η Σλοβακία μπήκε δυνατά στο ματς και ήταν καλύτερη στη διάρκεια του πρώτου μέρους και μάλιστα κατάφερε και προηγήθηκε στο 25′ με τον Σραντς. Η Αγγλία αντέδρασε στο β΄ ημίχρονο κι ανέβασε την απόδοσή της. Μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 46′ με τον Φόντεν, αλλά το γκολ δε μέτρησε. Συνέχισε να επιτίθεται και είχε δοκάρι με τον Κέιν. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έσπασε την αντίπαλη άμυνα με «ψαλιδάκι» του Μπέλιγχαμ και στον έξτρα χρόνο, ο Κέιν έγραψε το τελικό σκορ στο 91′.

Αγγλία-Ελβετία σκορ 5-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)

Η Αγγλία νίκησε στα πέναλτι την Ελβετία με 5-3 και συνεχίζει στο Euro 2024 και τώρα στο πρόγραμμά της θα εμφανιστεί ο ημιτελικός. Η Ελβετία ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και προηγήθηκε στο 75ο λεπτό με κοντινή προσπάθεια του Μπρέελ Εμπολό. Ακολούθησαν αλλαγές των Άγγλων που έγιναν πολύ πιο επιθετικοί κι έπαιξαν ρέστα. Ισοφάρισαν στο 80′ με τον Μπουκάγιο Σάκα. Στην παράταση δεν συνέβη τίποτα και στα πέναλτι, οι Άγγλοι δεν αστόχησαν, ενώ ο μοιραίος για τους Ελβετούς ήταν Μανουέλ Ακάντζι που αστόχησε στη δική του προσπάθεια. 

Ολλανδία-Αγγλία σκορ 1-2

Με ήρωα τον Όλι Γουότκινς η Αγγλία νίκησε την Ολλανδία με 2-1 και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού. Με τα ημιτελικά του Εuro 2024 να συνεχίζουν να προσφέρουν αξιομνημόνευτους αγώνες, οι Άγγλοι έκαναν μια επική ανατροπή και τώρα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Οι «οράνιε» μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με σουτ του Σίμονς στο 7′. Η Αγγλία αντέδρασε και ισοφάρισε στο 18′ με πέναλτι του Κέιν. Κι έπειτα ως την λήξη του α’ μέρους κυριάρχησε, αν και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν και πάλι. Μετά την ανάπαυλα, η Ολλανδία ήταν καλύτερη μα της έλειψε το γκολ, το οποίο βρήκε η Αγγλία με τον Γουότκινς, την χρυσή αλλαγή της, στο 90ό λεπτό. 

Ισπανία-Αγγλία σκορ 2-1

Στο Eurο 2024 το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το μεγάλο τελικό, καθώς η Ισπανία νίκησε με 2-1 την Αγγλία επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, η Ισπανία προηγήθηκε στο 47′ με τον Γουίλιαμς, αλλά η Αγγλία αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Πάλμερ στο 73′. Ωστόσο, η Ισπανία δεν το έβαλε κάτω και έψαξε το δεύτερο τέρμα. Έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Γιαμάλ προτού τελικά βρει δίχτυα με τον Ογιαρθάμπαλ στο 86′ και πάρει τον τίτλο.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ