Η UEFA πανηγυρίζει για το Champions League 

Reading time2 λ   •  Παντελής Διαμαντόπουλος

Είναι τρομερό αυτό που έχει συμβεί και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η UEFA έχει κάθε δίκιο να πανηγυρίζει. Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν από την ολοκλήρωση της League Phase του Champions league.

Πηγαίνεις λοιπόν να ρίξεις μια ματιά στην βαθμολογία και οι 32 από τις 36 ομάδες, δεν έχουν καμία όρεξη να χαριστούν την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Η καθεμιά για δικούς της λόγους.

Άλλη για να πλασαριστεί στην 24αδα που θα συνεχίσει στην διοργάνωση. Άλλη για να μπει στην οχτάδα που σου παρέχει το δικαίωμα να αποφύγεις τον έξτρα γύρο. Άλλη για να κρατηθεί στην οχτάδα και άλλη για να μείνει στους «24». Είναι τρομερό όπως και να το κάνουμε.

Το νέο φορμάτ άρχισε από πέρυσι. Τα ερωτηματικά ήταν πολλά. Οι εκπλήξεις όμως ξεκίνησαν νωρίς με κορυφαίο τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ που βγήκε εύκολα πρώτη στην League Phase από την Παρί, η οποία ψαχνόταν. Οι Γάλλοι απέκλεισαν τους Άγγλους και στο τέλος κατάκτησαν το τρόπαιο. Από μόνη της αυτή η ιστορία, αρκεί και περισσεύει για να χρησιμοποιηθεί ως ακράδαντο επιχείρημα επιτυχίας από τα μεγάλα κεφάλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Και …καπάκι έρχεται η τωρινή σεζόν. Με τις συμμετέχουσες να ταξιδεύουν τόσους μήνες, να παλεύουν και να φτάνουν λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού να μην ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Ή πιο σωστά, να πρέπει να στρωθούν στην δουλειά για να κάνουν αυτό το μέλλον καλύτερο, η καθεμιά για την πάρτη της. Είναι περιττό να γράψω ότι το ενδιαφέρον είναι ανάλογο , τόσο στο Europa league, όσο και στο Conference παρότι το τελευταίο έχασε την δυναμική που είχε με το καινούργιο φορμάτ που απαγορεύει την παρουσία ομάδων από την πιο πάνω διοργάνωση. Είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ο οποίος βούλιαξε. Το τελευταίο δύσκολο Conference παρεμπιπτόντως το κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Και μιας και γράφω για τους «ερυθρόλευκους», να μην ξεχάσουμε ότι είναι μέσα στην ιστορία για την οποία συζητάμε σε αυτό το άρθρο. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας, αυτή την στιγμή κατέχει το τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης. Είναι 24ος. Όμως δεν ξέρουμε που θα τον βρει το τέλος του… μαραθωνίου.

Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο πρέπει να κάνει διπλό στο Άμστερνταμ. Αν φέρει ισοπαλία θα χρειαστεί συνδυασμούς αποτελεσμάτων σε αρκετά παιχνίδια. Αν χάσει το στοίχημα, χάθηκε. Όπως και να ‘χει ανεξαρτήτως με την θέση που θα βρεθούν όλες οι ομάδες, η μεγάλη νικήτρια ήδη ξέρουμε ποια είναι. Η διοργανώτρια αρχή…

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ