Οδηγός στοιχήματος

Reading time8 λ

To ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν η πιο δημοφιλής μορφή αθλητικών στοιχημάτων τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κλάδος έχει αναπτυχθεί για να επιτρέψει στους παίκτες να τοποθετήσουν ένα στοίχημα σε μια ολόκληρη σειρά αγορών, με πολλούς book να προσφέρουν ειδικές προσφορές και ανταγωνιστικές αποδόσεις.

Ο τεράστιος όγκος των αγώνων μέσα χιλιάδες παίκτες ποντάρουν σε ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών αποτελεσμάτων για να προσπαθήσουμε και να νικήσει τις εταιρείες στοιχημάτων.

Ας αφήσουμε όμως το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξάλλου πλέον παγκοσμίως το στοίχημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, με τις στρατηγικές να διαφέρουν, ανάλογα με το άθλημα.

Παρακάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε το πως μπορείτε να αποφύγετε την σύγχυση που μπορεί να προκύψει στο στοίχημα στο ποδόσφαιρο σχετικά με τις αγορές.

Μια σύντομη εισαγωγή…

Οι αποδόσεις βοηθούν τον παίκτη να καθορίσει πόσο πιθανό θα συμβεί ένα γεγονός και ποια θα είναι τα πιθανά κέρδη του. Οι bookmakers παρέχουν τις αποδόσεις και ο παίκτης λοιπόν αποφασίζει εαν θέλει να στοιχηματίσει. Μπορεί στο εξωτερικό οι αποδόσεις να είναι με την μορφή κλασμάτων (π.χ. 2/1), κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη εμφανίζονται ως δεκαδικά (2.00).

Και στις δύο περιπτώσεις και βάσει των συγκεκριμένων αριθμών το ποντάρισμα ουσιαστικά διπλασιάζετε σε πιθανότητα κέρδους.

Πώς λειτουργεί το στοίχημα ποδοσφαίρου

Χιλιάδες αγώνες ποδοσφαίρου και αγορές είναι διαθέσιμες για στοιχηματισμό κάθε εβδομάδα. Οι bookmakers προσφέρουν αποδόσεις σχετικά με την πιθανότητα του αποτελέσματος ενός αγώνα, συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος, του αριθμού των κόρνερ και καρτών, μεμονωμένων σκόρερ και άλλων ακόμα ειδικών στοιχημάτων.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένας αριθμός παρόχων που έχουν ειδικές προσφορές και ανταγωνιστικές αποδόσεις για να δοκιμάσουν και να σας δώσουν την καλύτερη απόδοση.

Από την στιγμή λοιπό που η πρόβλεψή σας είναι επιτυχημένη τότε θα πληρωθείτε το αρχικό ποντάρισμα σας και τα κέρδη από τις πιθανότητες.

Οι δημοφιλέστεροι τύποι στοιχημάτων στο ποδόσφαιρο

Αποτέλεσμα Αγώνα

Αυτή ουσιαστικά είναι η απλούστερη μορφή στοιχήματος στο ποδόσφαιρο. Εκεί που ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να νικήσει είτε η γηπεδούχος ομάδα, είτε η φιλοξενούμενη είτε να έρθει ισόπαλη η αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα παιχνίδι 90 λεπτών και έτσι ανάλογα με το ποντάρισμα ο παίκτης περιμένει το αποτέλεσμα.

Χάντικαπ

Υπάρχει το ασιατικό και το ευρωπαϊκό. Στην περίπτωσή μας θα αναλωθούμε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο. Ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει σε μια ομάδα για να κερδίσει αλλά να δώσει στην άλλη ομάδα ένα γκολ πλεονέκτημα για να αυξήσει τις πιθανότητες (αλλά και την απόδοση). Το παρακάτω παράδειγμα μπορεί ως ένα σημείο να ξεδιαλύνει κάθε απορία σας.

Παράδειγμα: Η Άρσεναλ θεωρείται το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης. Άρα θα δοθεί το σημείο ως Άρσεναλ (-1) που σημαίνει ότι η αγγλική ομάδα έχει το χάντικαπ ενός τέρματος, την ώρα που η Σταντάρ Λιέγης είναι στο +1.

Εάν κάποιος επιλέξει την Άρσεναλ, για να πιάσει το στοίχημα πρέπει οι Άγγλοι να επικρατήσουν με δύο τέρματα διαφορά. Εάν το ματς λήξει 1-0, 2-1, 3-2 κ.α., τότε πιάνεται ως ισοπαλία άρα το στοίχημα είναι χαμένο.

Με άλλα λόγια η Άρσεναλ ξεκινάει το παιχνίδι “χάνοντας” με 0-1 και σε περίπτωση που η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης λήξει 1-0, τότε το στοίχημά σας θα είναι χαμένο καθώς ουσιαστικά το παιχνίδι, βάσει του χάντικαπ, θα έχει λήξει στοιχηματικά στο 0-0.

Σχετικά τώρα με την Σταντάρ Λιέγης, η ομάδα του Βελγίου έχει το πλεονέκτημα ενός τέρματος όταν έχει μετά το όνομά της αυτό το +1. Εάν ένας παίκτης έχει επιλέξει το διπλό με το χάντικαπ και η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έχει λήξει ισόπαλη, τότε είναι απόλυτα κερδισμένος.

Το 0-0, 1-1, 2-2 κ.α. είναι υπέρ της Σταντάρ Λιέγης που με το +1 ξεκινάει ουσιαστικά με προβάδισμα ενός τέρματος. Βέβαια εάν το παιχνίδι έρθει 1-0 για την Άρσεναλ, το στοίχημά είναι χαμένο καθώς το αποτέλεσμα θα είναι μόνο 1-1 με το χάντικαπ +1.

Ημίχρονο/Τελικό

Μπορεί να στοιχηματίσει ο παίκτης στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου και ή του δεύτερου. Έχει δηλαδή το δικαίωμα να παίξει το ημίχρονο ενός ματς κάτι που για ένα από τα δύο ημίχρονα κάτι που από μόνο του σημαίνει ότι μπορεί κανείς να μειώσει τον χρόνο  που απαιτείται για να κερδίσετε το στοίχημά του έως και 45 λεπτά.

Ένας φίλος του ποδοσφαίρου, υπό αυτήν την συνθήκη, μπορεί να έχει πλεονέκτημα λοιπόν καθώς θα διαθέτει λογικά τη γνώση για το πως μπορεί να ξεκινούν οι δυνατές ή αδύναμες  ομάδες που παίζουν αλλά και την τακτική των προπονητών, για το πως μπορούν να τελειώνουν μία αναμέτρηση.

Η γνώση των αρχικών 11άδων, η φυσική κατάσταση των αθλητών και η διαθεσιμότητά τους, μπορούν εύκολα να βοηθήσουν στην απόφαση αυτού του στοιχήματος για τον παίκτη.

Διπλή ευκαιρία

O παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει σε δύο από τα τρία αποτελέσματα του αγώνα για να αυξήσει τις πιθανότητές να κερδίσει. Οι συνδυασμοί είναι:

  1. Γηπεδούχος ομάδα ή ισοπαλία (1Χ)
  2. Φιλοξενούμενη ομάδα ή ισοπαλία (Χ2)
  3. Γηπεδούχος ομάδα ή φιλοξενούμενη ομάδα (12)

Εάν ένας από τους συνδυασμούς κερδίσει τότε ο παίκτης πληρώνεται. Εννοείται πως με τους παραπάνω συνδυασμούς οι αποδόσεις είναι συχνά χαμηλότερες από το στοίχημα σε ένα αποτέλεσμα αγώνα, καθώς υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες νίκης.

Η παραπάνω τακτική πάντως βοηθάει τους παίκτες που αναζητούν υψηλότερες πιθανότητες νίκης.

Παρολί

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μορφή στοιχημάτων καθώς μπορεί ο παίκτης να κερδίσει μεγάλα ποσά με… μικρά στοιχήματα. Από την δυάδα (δύο επιλογές αγώνων) στην τριάδα (τρεις επιλογές αγώνων), ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από τέσσερα και πάνω ματς στο στοίχημά του. Στοιχηματίζει λοιπόν πάνω από ένα παιχνίδι με τη συνολική απόδοση του δελτίου να είναι μεγαλύτερη. 

Το στοίχημα πολλαπλασιάζεται σε διαφορετικά παρολί. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η επιλογή πέντε ποδοσφαιρικών αγώνων για ένα παρολί, την ώρα που η επιλογή μόνου στοιχήματος θα άφηνε μικρότερη επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νίκης.

Σκόρερ

Μπορεί ο παίκτης να στοιχηματίσει σε μια ποικιλία αποτελεσμάτων σχετικά με τους σκόρερ. Μπορεί να στοιχηματίσει σε έναν παίκτη για να είναι ο πρώτος και ο τελευταίος σκόρερ ή να σκοράρει ανά πάσα στιγμή.

Οι πιθανότητες στοιχηματισμού στο πρώτο και τελευταίο είναι κάτι παραπάνω από το να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτά τα στοιχήματα μπορούν να είναι μία συμφέρουσα επιλογή καθώς μπορεί ένας συγκεκριμένος παίκτης να είναι σε καλή φόρμα και έτσι να έχει περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει.

Ή ταυτόχρονα μπορεί η ομάδα του να είναι σε φόρμα, άρα να συγκεντρώνει ένας αθλητής περισσότερες πιθανότητες να βρει δίχτυα, άρα να είναι η τέλεια επιλογή για έναν παίκτη στοιχήματος.

Bet Builder

Μπορεί να δημιουργήσει κανείς το δικό του ποντάρισμα. Δηλαδή να μαντέψει ο παίκτης τον σκορερ και το τελικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να προβλέψει πως ο Μο Σαλάχ θα σκοράρει και η Λίβερπουλ θα επικρατήσει της Τότεναμ. Έτσι ουσιαστικά συνδυάζει δύο διαφορετικά στοιχήματα στην τιμή του ενός με μία διαφορετική απόδοση.

Σκορ αγώνα

Για τους πιο ευρηματικούς και λάτρεις των ρίσκων, υπάρχει και το στοίχημα της τοποθέτησης ακριβές σκορ αγώνα. Μπορείτε εξ αρχής να στοιχηματίσετε το τελικό αποτέλεσμα, επιλογή που δίνει μεγαλύτερη αξία από μία απλή τοποθέτηση στοιχήματος. Εάν το τελικό σκορ είναι το σωστό, τότε ο παίκτης κερδίζει το στοίχημα.

Στοίχημα Over και Under

Μετά από το απλό αποτέλεσμα (1, Χ, 2) είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή ενός παίκτη. Τα γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και εκεί εστιάζουν σε τεράστιο βαθμό στο άθλημα. Εξάλλου αν δεν μπει γκολ, δεν μπορείς να κερδίσεις. Oι book δίνουν την ευκαιρία στον παίκτη να προβλέψει εάν θα μπουν πολλά ή λίγα γκολ σε ένα ματς. Αυτό έχει αυξομειώσεις βέβαια και το ζητούμενο για τον παίκτη είναι να επιλέξει τα λίγα έως και καθόλου ή τα πολλά τέρματα σε ένα ματς.

Οι περισσότεροι πάροχοι θα χρησιμοποιήσουν το 2.5 τερμάτων ως βάση, πράγμα που σημαίνει ότι βασικά ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει εάν θα υπάρχουν πάνω από τρία γκολ ή λιγότερα από τρία γκολ σε ένα παιχνίδι.

Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει ένα .5 είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος για μια ομάδα να σκοράρει… μισό γκολ κάτι που είναι απολύτως κατανοητό.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και σε άλλες επιλογές μέσα σε ένα ματς. Ο παίκτης έχει την ικανότητα να παίζει για κάρτες αθλητών, κάρτες αγώνων, κόρνερ και άλλες ακόμα επιλογές, ανάλογα και τον πάροχο.

Draw No Bet

Εδώ ο παίκτης στοιχηματίζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά αν αυτός καταλήξει σε ισοπαλία τότε θα πάρει πίσω το στοίχημά του. Η παραπάνω επιλογή γίνεται βέβαια με την λογική ότι οι αποδόσεις θα είναι συνήθως χαμηλότερες από άλλες αγορές.

Η κατάλληλη επιλογή σε live bet

Το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι που έχει και μπόλικη τύχη σε αυτό. Οπότε κανένα στοίχημα δεν είναι σίγουρο. Είναι πιθανόν ένας παίκτης να περάσει ώρες για να αναλύσει ένα παιχνίδι, αλλά η επιλογή του στην πορεία να αποδειχθεί λανθασμένη. Στο στοίχημα τεράστια ρόλο παίζει το ένστικτο, αλλά και ως ένα σημείο γνώσεις.

Σχετικά με το ποδόσφαιρο, οι γνώσεις μπορούν να φέρουν λιγότερες απώλειες, καθώς ο παίκτης μπορεί να εκτιμήσει ποιο ματς να επιλέξει και πιο να αφήσει στην άκρη.

Ταυτόχρονα οφείλει ο παίκτης να έχει επαφή και με το ματς που έχει επιλέξει και αυτό επειδή στο live στοίχημα, μπορεί να εκτιμήσει καλύτερα κάποια επιλογή. Έτσι δεν θα φοβηθεί να επιλέξει κάποιον παίκτη πως θα χρηστεί σκόρερ ή θα επιλέξει κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης τον επόμενο σκόρερ μίας εκ των δύο ομάδων.

Υπάρχουν παρόμοιες αγορές για τον επόμενο σκόρερ, τις κάρτες, τα κόρνερ και τα πλάγια.

Επίλογος

Το ποδόσφαιρο έχει την άνεση να σας προσφέρει πλειάδα στοιχηματικών επιλογών και είναι εύκολο ο καθένας να ξεκινήσει να παίζει στοίχημα.

Η αγορά μπορεί στο ξεκίνημα να είναι κάπως… χαοτική, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές όμως μόλις ο παίκτης αρχίζει και προσαρμόζεται, δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα από αυτόν τον σκόπελο.

Είναι πολύ διασκεδαστικό να μπορεί κάποιος να ασχολείται με χιλιάδες ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο, αρκεί να γνωρίζει σε ποιο ματς πρέπει να τοποθετήσει το στοίχημά του.

Επιλέγοντας την κατάλληλη απόδοση, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε το στοίχημά σας.