Ένα εντυπωσιακό Παγκόσμιο έγραψε ιστορία

Reading time5 λ

Συναρπάζει το κουπόνι με εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα σε κορυφαίες αποδόσεις

Το Παγκόσμιο τελείωσε και είναι ώρα για… ταμείο. Ήταν ένα ιστορικό γεγονός από αθλητικής άποψης καθώς διεξήχθη χειμώνα για πρώτη φορά στα χρονικά. Τώρα, δίνει τη θέση του στο δεύτερο μισό της σεζόν και ήδη στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοιχημα σε ασυναγώνιστες αποδοσεις σε πληθώρα αγορών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για παιχνίδι στο live.

Επιπλέον, ήταν ένα Παγκόσμιο γεμάτο ρεκόρ και εντυπωσιακές επιδόσεις, πολλά προσωπικά στοιχήματα κερδισμένα από τους ποδοσφαιριστές και σπουδαίο θέαμα. Αρχίζοντας από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή, που κατέκτησε το τρόπαιο για 3η φορά μετά το 1978 και το 1986.

ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ ΓΚΟΛ

Με τον τελικό Αργεντινή-Γαλλία να χαρίζει έξι γκολ μεταξύ της κανονικής διάρκειας και της παράτασης (2-2 κ.δ., 3-3 παρ.) προτού κριθεί με 4-2 στα πέναλτι, βοήθησε να σημειωθεί ένα μεγάλο ρεκόρ. Επιτεύχθηκαν 172 τέρματα στο Παγκόσμιο 2022.

Το προηγούμενο ρεκόρ σε μία διοργάνωση ήταν 171 γκολ και σημειώθηκε το 1998 και το 2014. Η διοργάνωση του 1998 στη Γαλλία ήταν η πρώτη στην τρέχουσα μορφή των 64 αγώνων και 32 ομάδων.

Ένα νέο ρεκόρ είναι πιθανό να σημειωθεί στο Παγκόσμιο του 2026, το οποίο επεκτάθηκε σε 48 ομάδες και θα αγωνιστούν είτε σε 80 είτε σε 104 αγώνες.

Ο μέσος όρος των 2,63 γκολ ανά αγώνα στο Παγκόσμιο, πάντως, είναι πολύ χαμηλότερος από το ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων με 5,38 γκολ ανά αγώνα το 1954 στην Ελβετία.

Ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ο Λιονέλ Μέσι πήγε στο Παγκόσμιο με στοίχημα να το κατακτήσει. Ήταν το μόνο τρόπαιο που του έλειπε και τα κατάφερε. Οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή με εξαιρετική απόδοση στον αγωνιστικό χώρο.

Πλέον, είναι ένας από τους έξι που έχουν αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια. Με 26 συμμετοχές έχει το ρεκόρ των περισσότερων αγώνων. Με 13 γκολ είναι ο 4ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού και φυσικά ο Αργεντινός με τα περισσότερα, με οκτώ ασίστ έχει την καλύτερη απόδοση στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, ενώ οι 16 νίκες του στην ιστορία της διοργάνωσης των κατατάσσουν δεύτερο όλων των εποχών. Όλα αυτά σε 2.315′ συμμετοχής στα Παγκόσμια. Κανείς δεν έχει παίξει παραπάνω.

Στην καριέρα του, ο Λιονέλ Μέσι μετράει 831 αγώνες σε συλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν έχοντας σημειώσει 695 γκολ. Με την εθνική Αργεντινής έχει πλέον 172 συμμετοχές και 98 γκολ – είναι ο ρέκορντμαν και στις δύο κατηγορίες. Συνολικά, έχει κατακτήσει 42 τίτλους στη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Στο Παγκόσμιο 2022, αγωνίστηκε σε επτά ματς για 690′, είχε ρεκόρ 4-2-1 με δύο κερδισμένες διαδικασίες πέναλτι, επτά γκολ και τρεις ασίστ. Δικαιολογημένα έγινε ο πρώτος με δύο Χρυσές Μπάλες στην ιστορία του θεσμού. Και οι επτά Χρυσές Μπάλες που έχει – τις περισσότερες στην ιστορία του διάσημου βραβείου – μετά από το επίτευγμά του ίσως να γίνουν οκτώ.

Ο ΠΕΛΕ… ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Ηττημένη στον τελικό ήταν η Γαλλία, για την οποία, όμως, ξεχώρισε ο επιθετικός της Κιλιάν Εμπαπέ. Σε ηλικία 23 ετών ισοφάρισε την επίδοση του τεράστιου Πελέ. Μετράει, πλέον, 12 γκολ σε 14 παιχνίδια σε δύο συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού. Σίγουρα, το στοίχημα στο Παγκόσμιο 2026 θα είναι να ξεπεράσει τον Μίροσλαβ Κλόζε που έβαλε 16 και να γίνει εκείνος ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στα χρονικά του θεσμού.

Ο Εμπαπέ σημείωσε οκτώ τέρματα στη διάρκεια του Παγκοσμίου, συμπεριλαμβανομένου χατ τρικ στον τελικό που ήταν και η πρώτη φορά που ένας παίκτης κάνει χατ τρικ σε τελικό από το 1966. Ο θρόνος του κορυφαίου του κόσμου μπορεί να ανήκει ακόμη στον Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ… έρχεται. Οι δύο τους, συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν, θα διεκδικήσουν στο δεύτερο μισό της σεζόν το UEFA Champions League.

Η ΟΜΑΔΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Το Παγκόσμιο θα μείνει στην ιστορία γιατί μας χάρισε μια από τις πιο όμορφες ιστορίες καθώς το Μαρόκο πρωταγωνίστησε και κατέκτησε την 4η θέση. Ήταν η πρώτη αφρικανική ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην ιστορία των Παγκοσμίων και η πρώτη που έφτασε στις τέσσερις καλύτερες. Ηττήθηκε με 2-1 στον αγώνα πλέι οφ για την 3η θέση από μια άλλη ομάδα που αψήφησε τις προβλέψεις, την Κροατία.

Η ομάδα που απογοήτευσε, πάλι, ήταν η Γερμανία που για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, ενώ δεν έφτασαν μακριά, όπως αναμενόταν από τις αποδοσεις στο στοιχημα, το Βέλγιο (φάση των ομίλων), η Ισπανία (φάση των «16»), η Πορτογαλία (προημιτελικά) η Αγγλία (προημιτελικά) και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση η Βραζιλία (προημιτελικά).

Επίσης, χαραγμένη θα μείνει και η εικόνα του Κριστιάνο Ρονάλντο να αρχίζει από το πάγκο τους δύο τελευταίους αγώνες της Πορτογαλίας και να ολοκληρώνει το τουρνουά με μόλις ένα γκολ σε αυτό που στα 37 του χρόνια, εκτός απροόπτου, ήταν το τελευταίο της μεγάλης καριέρας του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Το Παγκόσμιο τώρα μπαίνει σε νέο κύκλο. Το 2026 θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό με 48 ομάδες. Η FIFA βλέποντας το δράμα και τη συγκίνηση που προκάλεσε το φορμάτ με τους ομίλους των τεσσάρων ομάδων θέλει να το διατηρήσει αν και αυτό σημαίνει πως θα διεξαχθούν 40 παιχνίδια παραπάνω και θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε εβδομάδες αντί για τέσσερις.

Κι όσο για το τουρνουά του 2022. Οι διοργανωτές υποστήριξαν πως άφησε μεγάλη παρακαταθήκη στον αραβικό κόσμο και δεν θα είναι το μόνο που διεξαχθεί στις χώρες του Κόλπου καθώς και άλλες θα πάρουν σειρά. Αν μη τι άλλο ήταν μια διοργάνωση που ο κόσμος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και για τα όσα συνέβησαν εκτός γηπέδων, αλλά και για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας.

Τα περισσότερα γήπεδα θα αποσυναρμολογηθούν για να μειωθεί η χωρητικότητά τους, ενώ ήταν το «Stadium 974» που κατασκευάστηκε από κοντέινερ που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αγαθών μέσω πλοίων, άρχισε να… μεταφέρεται στην Ουρουγουάη με στόχο να γίνει εκεί γήπεδο, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνες για το Παγκόσμιο του 2030, το οποίο η χώρα θα διεκδικήσει από κοινού με την Αργεντινή, τη Χιλή και την Παραγουάη.