Ισπανία-Αγγλία, σούπερ στοίχημα στον μεγάλο τελικό

Reading time3 λ

Συναρπαστικός τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών με απόλυτα μοιρασμένες πιθανότητες.

Στο «Stadium Australia» του Σίδνεϊ το ποδόσφαιρο γυναικών θα αποκτήσει νέες βασίλισσες με τις δύο πιο ταλαντούχες ομάδες να φτάνουν στον τελικό όπου Ισπανία και Αγγλία βάζουν στοίχημα τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους. Ούτε η Ισπανία, ούτε η Αγγλία έχουν ξαναφτάσει σε αυτό το σημείο στη διοργάνωση. Ωστόσο, διαθέτουν κορυφαίες παίκτριες που ξέρουν να διαχειρίζονται παιχνίδια υπό την υψηλότερη πίεση και με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αυτό αντικατοπτρίζεται απόλυτα στις Αποδόσεις του αγώνα Ισπανία-Αγγλία, με τον άσο να προσφέρεται στο 2,62**, ενώ το να νικήσει η Αγγλία βρίσκεται στο 2,82**.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Όταν συγκρούονται οι δυο καλύτερες ομάδες στον κόσμο, όπως είναι η Ισπανια και η Αγγλια τα προγνωστικα είναι μεγάλη πρόκληση. Η μεν Ισπανία γιατί βασίζεται στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα. Στον ημιτελικό όπου ξεπέρασε με 2-1 την Σουηδία, οκτώ μέλη της 11άδας της ήταν παίκτριες του καταλανικού συλλόγου. Τα νήματα κινεί η εξαιρετική Αϊτάνα Μπονματί, η καλύτερη παίκτρια αυτή τη σεζόν σε όλο το ποδόσφαιρο γυναικών. Έπειτα, υπάρχει και η Αλεξία Πουτέγιας και άλλες που προσθέτουν ποιότητα. Κι αυτή η συνοχή έχει βοηθήσει να μείνει στο… περιθώριο και ο προπονητής Χόρχε Βίλδα, με τον οποίο η πλειονότητα των παικτριών της Ισπανίας έχει μεγάλα προβλήματα. Το στοίχημά της είναι να διαχειριστεί το ματς χωρίς να υπάρξουν τριβές που μπορούν να χαλάσουν την εύθραυστη συμβίωση.

Η Αγγλία, από τη μεριά της, διαθέτει πλούσιο ρόστερ, μια ομάδα που λειτουργεί αρμονικά υπό την καθοδήγηση της Σαρίνα Βίγκμαν, που έχει το άγγιγμα του Μίδα. Ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Με δεδομένο πως η Αγγλία βασίζεται σε παίκτριες που συμμετέχουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου το επίπεδό της είναι πολύ υψηλό. Στο τουρνουά έχουν ξεχωρίσει η Λόρεν Χεμπ της Μάντσεστερ Σίτι και η Αλέσια Ρούσο (Άρσεναλ), ενώ επιστρέφει από τιμωρία και μια από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας, η Λόρεν Τζέιμς (Τσέλσι).

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στο Ισπανία – Αγγλία οι προβλέψεις μπορεί να είναι ανοικτές, όμως και οι δύο ομάδες έχουν επιθετική προσέγγιση και το Over 2,5 γκολ προσφέρεται με ενισχυμένη απόδοση στο 2,70** (από 2,47). Η Ισπανία στην πορεία της ως τον τελικό είδε όλα τα της τα παιχνίδια να γίνονται Over 2,5. Σημείωσε 17 τέρματα και δέχθηκε επτά – δεν έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη εδώ και τέσσερις αναμετρήσεις, ενώ για τα τέσσερα από αυτά τα γκολ ευθύνεται αποκλειστικά η Ιαπωνία. Η ομάδα του Χόρχε Βίλδα, πάντως, με εξαίρεση εκείνη την κατάρρευση και την ήττα με 4-0 σε όλα τα άλλα ματς ήταν σταθερή: Νίκησε με 3-0 την Κόστα Ρίκα, με 5-0 την Ζάμπια, με 5-1 την Ελβετία («16»), με 2-1 την Ολλανδία (παράταση, «8») και με 2-1 την Σουηδία («4»).

Η Αγγλία, από την άλλη, έμεινε μονάχα μια φορά στο μηδέν στη διοργάνωση – στο ματς των «16» όπου νίκησε στα πέναλτι τη Νιγηρία. Στον όμιλο επικράτησε με 1-0 της Αϊτής, 1-0 της Δανίας, 6-1 της Κίνας. Στα προημιτελικά ξεπέρασε με 2-1 την Κολομβία και στα ημιτελικά νίκησε με 3-1 την Αυστραλία.

Το σκηνικό είναι έτοιμο για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών όπου Ισπανία και Αγγλία αναμένεται να προσφέρουν έναν παιχνίδι, ιδανικό και για συναρπαστικό λαιβ στοιχημα.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |