Super League 2023/24: Η σέντρα, οι μεταγραφές και τα φαβορί

Reading time11 λ

Πολλές συγκινήσεις και σημαντικές επιλογές για στοιχημα υπόσχεται η νέα Super League.

Το ελληνικό Πρωτάθλημα στη σέντρα! Σήμερα το βράδυ στο Πανθεσσαλικό του Βόλου αρχίζει η superleague 2023/24, με την αναμέτρηση του Βόλου και της Λαμίας. Οι δεκατέσσερις ομάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και πλέον αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο Πρωτάθλημα σε μία σεζόν που αναμένεται συναρπαστική. Φυσικά, οι εκπρόσωποί μας στις διεθνείς διοργανώσεις έχουν ήδη δώσει τα πρώτα τους παιχνίδια και στην πλειοψηφία τους τα έχουν πάει περίφημα. Ο λόγος για την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός από τους πέντε που δεν συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Οι δεκατέσσερις ομάδες υπόσχονται πλούσιο θέαμα και πολλές ευκαιρίες στο στοιχημα superleague στην πλατφόρμα της Betsson. Τα πρώτα ντέρμπι αρχίζουν μετά την τρίτη αγωνιστική, όπου η ΑΕΚ στην επομενη αγωνιστικη θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ τον Άρη.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2023/24

Πέντε ομάδες έκαναν αλλαγή στον πάγκο τους. Στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο με στοιχημα να τον επαναφέρει στην κορυφή. Ο 42χρονος τεχνικός θα εργαστεί για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, όπου δούλεψε σε Οσασούνα, Γρανάδα και Εσπανιόλ. Από εκεί και πέρα, ο Μίλαν Ράσταβατς επέστρεψε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης έπειτα από έναν χρόνο απουσίας, ενώ ο Παναιτωλικός εμπιστεύτηκε τον Αργεντινό Γκάμπριελ Σούρερ, που γνωρίζει την Ελλάδα μιας και στο παρελθόν υπήρξε παίκτης του Ολυμπιακού. Νέους τεχνικούς έχουν και οι «νεοφώτιστοι» Πανσερραϊκός και Κηφισιά. Οι Μακεδόνες θα πορευτούν με τον Πάμπλο Γκαρσία, άλλοτε παίκτη και προπονητή του ΠΑΟΚ (και ΠΑΟΚ Β’) και οι Αθηναίοι, στην πρώτη τους παρουσία στα «σαλόνια», με τον Γιάννη Αναστασίου που άφησε τον Παναιτωλικό.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2023/24

Το νέο Ελληνικό Πρωτάθλημα εκτιμάται ότι θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με το περσινό και θα προσφέρει εξίσου συναρπαστικό live στοιχημα ποδοσφαιρο. Πέρσι η αγωνία των φιλάθλων κράτησε μέχρι και το φινάλε, οπότε κρίθηκε ο πρωταθλητής αλλά και η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε.

Δύο είναι οι ομάδες, που βάσει αποδόσεων στις στοιχηματικες εταιριες, θα παλέψουν για το πρωτάθλημα της Super League, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, με απόδοση 2,20** και 3,10**, αντίστοιχα. Την τετράδα των ομάδων που έχουν ελπίδες να φτάσουν στην ανώτατη διάκριση συμπληρώνουν ο Παναθηναϊκός με απόδοση 3,85** και ο ΠΑΟΚ που πληρώνει 5,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Πέμπτο «φαβορί» ο Άρης με απόδοση 150,00** και σε τετραψήφιες τιμές προσφέρονται όλες οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας με εξαίρεση τον Ατρόμητο (500,00).

SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Όπως κάθε καλοκαίρι οι ομάδες κινήθηκαν μεταγραφικά και έφεραν παίκτες που ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Παρακάτω παρουσιάζονται οι superleague μεταγραφες οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί για κάθε έναν από τους συλλόγους που συμμετέχουν στο νέο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

ΑΕΚ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Θα είναι και φέτος πολύ δυνατή η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Στήριγμα ο περσινός κορμός, προσφέρει  -μεταξύ άλλων- ομοιογένεια. Διαθέτει ποιότητα και πολλές επιλογές σε όλες τις γραμμές. Τα πρώτα δείγματα, από τον αγώνα του Champions League με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν αναμφίβολα θετικά και δείχνουν να επιβεβαιώνουν εκείνους που πιστεύουν ότι η ΑΕΚ αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Σταύρος Πήλιος(Α – ΠΑΣ Γιάννινα)
Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος(Α – Άρης)
Ορμπελίν Πινέδα(Μ – Θέλτα)
Ροντόλφο Πισάρο(Μ – Ίντερ Μαϊάμι)
Πόνσε(Ε – Έλτσε)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Με την πορεία που διέγραψε πέρυσι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανέβηκε επίπεδο καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα προπορευόταν στη βαθμολογία της superleague. Υπήρξαν ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό και προχώρησε σε ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης. Θα διεκδικήσει και φέτος το Πρωτάθλημα καθώς δείχνει πιο ώριμος. Παράλληλα, έχει πάρει ώθηση μετά τη σπουδαία πρόκριση απέναντι στη Μαρσέιγ, στο πλαίσιο του Champions League.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Κάρλος Ζέκα(Μ – Κοπεγχάγη)
Φίλιπ Μλαντένοβιτς(Α – Λέγκια Βαρσοβίας)
Φίλιπ Τζούρισιτς(Μ – Σαμπντόρια)
Τόνι Βιλένα(Μ – Εσπανιόλ)
Τιν Γεβντάι(Α – Λοκομοτίβ Μόσχας)
Αλεξάντερ Γερεμέγεφ(Ε – Λεβαδειακός)
Έρικ Πάλμερ Μπράουν(Α – Τρουά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κακή χρονιά πέρυσι και φέτος το στοίχημα είναι να δώσουν μάχη για να ανακτήσουν τα πρωτεία, καθώς ο μοναδικός στόχος τους είναι να βρεθούν ξανά στην κορυφή. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο. Το αναμφίβολα δυνατό ρόστερ καθιστά τον Ολυμπιακό ουσιαστικό διεκδικητή του τίτλου. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε με το… δεξί στη σεζόν καθώς προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League απέναντι στη δυνατή Γκενκ και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Βιθέντε Ιμπόρα(M – Βιγιαρεάλ)
Κίνι(Α – Γρανάδα)
Νικολάς Φρέιρε(A – Πούμας)
Τζόρνταν Χόλσγκροουβ(Μ – Πάσος Φερέιρα)
Αγιούμπ Ελ Κααμπί(Ε – Χατάισπορ)
Τζάκσον Πορόσο(Α – Τρουά)
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος(Μ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

ΠΑΟΚ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Απογοητευτικός πέρυσι, φέτος ευελπιστεί να παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστικός. Εν πολλοίς στηρίζεται σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, γεγονός το οποίο καθιστά δύσκολη κάθε πρόβλεψη σχετικά με την πορεία που πρόκειται να διαγράψει. Ο τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει να βγάζει το καλύτερο από την ομάδα του, κάτι που φάνηκε και στις θριαμβευτικές προκρίσεις του απέναντι σε Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Χάιντουκ στο πλαίσιο του Conference League.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Γουίλιαμ Τροστ – Εκόνγκ(Α – Γουότφορντ)
Μπάμπα Ράχμαν(Α – Τσέλσι)
Αλί Σαματά(Ε – Φενέρμπαχτσε)
Μάγκομεντ Οζντόεφ(Μ – Καραγκιουμριούκ)

ΑΡΗΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Πολλοί τον περίμεναν πιο δυνατό πέρυσι, όμως δεν τους επιβεβαίωσε. Όπως συνηθίζει, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προχώρησε και αυτό το καλοκαίρι σε πολλές προσθήκες, αντίστοιχα υπήρξαν και αρκετές αποχωρήσεις. Ο Απόστολος Τερζής, από υπηρεσιακός τεχνικός, μονιμοποιείται και καλείται να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο με βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Άρης έδειξε θετικά στοιχεία στα παιχνίδια του στο πλαίσιο του Conference League με Αραράτ και Ντιναμό Κιέβου. Ιδιαίτερα απέναντι στους Ουκρανούς τα πήγε περίφημα ωστόσο έχασε στα πέναλτι την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Ντομαγκόι Πάβιτσιτς(Μ – Κόνιασπορ)
Λευτέρης Χουτεσιώτης(Τ – Ιωνικός)
Ρόναλντ Ματαρίτα(Α – Ντνίπρο)
Βαλεντίνο Φατόρε(Α – Σεβίλλη)
Αντώνης Αηδόνης(Α – Στουτγάρδη)
Φράνκο Φεράρι(Α – ΑΠΟΕΛ)
Κίκε Σαβέριο(Ε – Λα Κορούνια)
Νέβεν Τζούρασεκ(Μ – Σαχτάρ)
Τζόναθαν Μενέντεζ(Ε – Σολτ Λέικ)
Ζαν Ζιλ(Μ – Γκόρνικ Ζάμπρζε)
Άλβαρο Ζαμόρα(Ε – Ντεπορτίβο Σαπρίσα)
Νταβίντ Κάρλσον(Ε – Ουράβα)
Λορέν Μορόν(Ε – Μπέτις)
Μαρτίν Μοντόγια(Α- Μπέτις)

ΒΟΛΟΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Η πιο σημαντική σεζόν της βραχύβιας ιστορίας του ήταν η περσινή, καθώς για πρώτη φορά μπήκε στα πλέι οφ. Ο προπονητής Κώστας Μπράτσος παρέμεινε, όμως το ρόστερ ανανεώθηκε με προσθήκες και αποχωρήσεις. Μένει να αξιολογηθεί η δυναμική του, πάντως η αίσθηση είναι πως και φέτος έχει τα φόντα για την εξάδα.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Ιβάν Κόστιτς(Τ – Παραλίμνι)
Γιώργος Μύγας(A – Ιωνικός)
Ντόμινικ Κρούζλιακ(A – Ντουνάισκα Στράντα)
Κωνσταντίνος Καραγιάννης(A – Ακρίτας Χλώρακας)
Παναγιώτης Μωραΐτης(E – Απόλλων Σμύρνης)
Νεμάνια Γκλάβτσιτς(M – Χίμκι)
Φώτης Κίτσος(A – Ολυμπιακός)
Μάριος Σιαμπάνης(T – Άρης)
Σάμουελ Μραζ(E – Σπέτσια)
Αλέξις Τρουιγιέ(M – Παναθηναϊκός)
Μαξιμιλιάνο Κόμπα(M – Χιμνάσια Λα Πλάτα)
Αχμέτ Ενγκίν(Ε – Κασίμπασα)

ΟΦΗ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Κατώτερος των προσδοκιών πέρυσι, φέτος όμως δείχνει ενισχυμένος σε κάθε γραμμή και θα μπει στο Πρωτάθλημα με υψηλούς στόχους. Βασική επιδίωξη η παρουσία στα πλέι οφ. Οι Κρητικοί ποντάρουν και στον προπονητή Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων σε ομάδα και κόσμο.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Αντριάν Ριέρα(Ε – Αστέρας Τρίπολης)
Ανδρέας Καρώ(Α- ΑΠΟΕΛ)
Τίτος Κουτεντάκης(Μ – ΠΑΟΚ)
Λερόι Αμπαντά(Α – Σερένγκ)
Βασίλης Λαμπρόπουλος(Α – Μπόχουμ)
Φελίπε Γκαγιέγος(Μ – Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Η περσινή χρονιά ήταν καλύτερη από την προπέρσινη, οπότε και κινδύνευσε. Σίγουρα όμως στο Περιστέρι δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι μόνο από αυτό. Θέλουν το κάτι παραπάνω. Πάντως, με μία πρώτη εκτίμηση το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν δείχνει να βρίσκεται στα περσινά επίπεδα. Θα φανεί…

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Παναγιώτης Τσιντώτας(Τ – ΠΑΣ Γιάννινα)
Ντένζελ Γιουμπιτάνα(Ε – Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
Δημήτρης Τσακμάκης(Α – Παναχαϊκή)
Νίκος Βέργος(Ε – Βόλφσμπεργκερ)
Λούκας Ασεβέδο(Α – Κολόν Σάντα Φε)
Γκαμπριέλε Μαρκετζάνι(Τ – Τρέντο)
Μαξίμ Ιμερένκοφ(Α – Ζόρια)
Τουρ Ντιέρκς(Ε – Βέστερλο)
Κάρολ Αντζιέρσκι(Ε – Σίβασπορ)
Αγκιμπού Καμαρά(Μ – Ολυμπιακός)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα πέρυσι σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή. Η γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας αποτελεί και τον φετινό στόχο για το συγκρότημα του Θανάση Στάικου. Υπήρξαν αποχωρήσεις αξιόλογων παικτών και έγινε προσπάθεια ώστε να καλυφθούν τα κενά. Αποτελεί ερωτηματικό εν όψει της νέας σεζόν.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Μπόρις Κλέιμαν(Τ – Βόλος)
Μάτους Μπεγκάλα(Μ – Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε)
Κωνσταντίνος Πανάγου(Α – Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
Παναγιώτης Τζίμας(Μ – ΠΑΟΚ)
Χουάν Γκάρο(Ε – Ουρακάν)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Η επιστροφή του προπονητή Μίλαν Ράσταβατς συμπίπτει με την αλλαγή σελίδας στην ομάδα, καθώς έφυγαν παίκτες  – σημαίες (π.χ. Χερόνιμο Μπαράλες, Ματίας Ιγκλέσιας). Πέρυσι δεν άρεσε, φέτος θέτει υψηλούς στόχους (το Κύπελλο θέλει ο Ράσταβατς), έγιναν στοχευμένες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ ώστε να τους υλοποιήσει.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Νίκος Καλτσάς(Ε – Καρμιώτισσα)
Βασίλης Μάντζης(Ε – Ιωνικός)
Διαμαντής Χουχούμης(Α – Παναιτωλικός)
Χουάν Μπατίστα Μιριτέλο(E – Ντεφένσα)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Σχετικά καλή η παρουσία του πέρυσι αν και στο τέλος και στα πλέι άουτ έπεσε πολύ. Ο νέος τεχνικός Γκάμπριελ Σούρερ φαίνεται πως έχει στα χέρια του αξιόλογο υλικό για να δουλέψει και να κρατήσει την ομάδα του Αγρινίου μακριά από κάθε κίνδυνο.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Στέφανος Καπίνο(Τ – Μίεντζ Λέγκνιτσα)
Σέρχιο Ντίας(Ε – Σέρο Πορτένιο)
Μπρούνο Ντουάρτε(Α – Ντεπορτίβο Κουένκα)
Μάριος Οικονόμου(Α – Σαμπντόρια)
Πέδρο Σίλβα Τορεχόν(Α – Μπόστον Ρίβερ)
Φράνκο Μπαλντασάρα(Μ – Πλατένσε)

ΛΑΜΙΑ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Φλέρταρε με τον υποβιβασμό πέρυσι ωστόσο με αντεπίθεση στο τέλος κατάφερε να σωθεί. Κρατήθηκε στην κατηγορία στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Ο προπονητής Λεωνίδας Βόκολος που βοήθησε σημαντικά, παρέμεινε. Παρότι υπήρξαν αξιοσημείωτες αποχωρήσεις, το ρόστερ μοιάζει πιο ποιοτικό χάρη σε μεταγραφές και ανανεώσεις.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Γκέργκελι Νάγκι(Τ – Πάκσι)
Άλεξ Μουλά(Ε – Βίσλα Κρακοβίας)
Ματίας Ακούνια(Ε – Μπόστον Ρίβερ)
Γιώργος Γιαννούτσος(Α – Πέγεια)
Φλοσάρντ Μάλτσι(Ε – Καλλιθέα)
Ομάρ Σαντάνα(Μ – Καλλιθέα)
Βασίλης Χατζηεμμανουήλ(Τ – ΑΕΚ)
Αλέξανδρος Τερεζίου(Ε – Παναθηναϊκός Β’)
Σαμουέλε Λόνγκο(E – Ντόρντρεχτ)
Καρλίτος(Ε – Λέγκια)
Τόσιο Λάκε(Ε – Ος)
Σαμουέλε Λόνγκο(Ε – Ντόρτρεχτ)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Ξανά στην ελίτ έπειτα από 13 χρόνια αφού κυριάρχησε στον βόρειο όμιλο της Betsson Super League 2. Έχει νέο προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία. Εκ των πραγμάτων, καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και τα «λιοντάρια» δείχνουν πανέτοιμα να διεκδικήσουν την παραμονή τους.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Νίκος Γκοτζαμανίδης(Α – ΑΕΛ)
Ματίας Τόμας(Μ – Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
Νταμίλ Ντανκερλάι(Α – Γκρόνιγκεν)
Κώστας Πηλέας(Α – Άρης Λεμεσού)
Απόστολος Τσιλιγγίρης(Τ – ΑΠΟΕΛ)
Μάξι Μορέιρα(Μ – Αούστρια Κλάγκενφουρτ)
Κέιν Γούλερι(Ε – Ιωνικός)
Αντριάν Χοβάν(Τ – Σλόβαν Μπρατισλάβας)
Κόστα Άλεξιτς(Μ – Ηρακλής)
Τόμας Χάγιεκ(Α – Φίτεσε)
Ζήσης Χατζηστραβός(Μ – ΠΑΟΚ Β’)
Ισμαΐλα Ουεντραόγκο(Μ – ΠΑΟΚ Β’)

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2023/24

Πρώτη πέρυσι στον νότιο όμιλο της Betsson Super League 2, έγινε η 70ή ομάδα που θα συμμετάσχει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Εμπιστεύθηκε την τεχνική ηγεσία στον Γιάννη Αναστασίου, ενώ έχει προχωρήσει σε πολύ καλές μεταγραφές ποντάροντας -σε μεγάλο βαθμό- σε έμπειρους παίκτες. Δείχνει ικανή να υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής.

ΠΑΙΚΤΗΣΘΕΣΗ  – ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ
Εμάνουελ Σάκιτς(Α – Ιωνικός)
Λούκα Τσάπαν(Α – Χόνβεντ)
Γιάννης Μασούρας(Α – Μίεντζ Λέγκνιτσα)
Γιάννης Νικοπολίδης(Τ – Λαμία)
Φαμπιάν Αντούνες(Μ – Ιωνικός)
Θοδωρής Αντωνόπουλος(Τ – Πανιώνιος)
Ογκνιέν Οζέγκοβιτς(Ε – Βόλος)
Σωτήρης Νίνης(Μ – ΠΑΣ Γιάννινα)
Έγκμουντουρ Κρίστινσον(Τ – Ολυμπιακός)
Αλμπέρτο Μποτία(Α – Αλ Ουέχντα)
Τζακ Ιπαλίμπο(Μ – Στρόμσγκοντσετ)
Αλέξανδρος Παρράς(Α – ΑΕΚ)
Παύλος Παντελίδης(Ε – Θύελλα Ραφήνας)
Μπαρμπόσα Σάντος Κρισιούμα(Ε – Φαρούλ)
Λούμορ Αγμπενιένου(Α – Μάλαγα)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πολλά είναι τα superleague στατιστικα που αξίζουν να θυμηθούμε λίγο πριν ξεκινήσει πάλι το ποδόσφαιρο στην ελλάδα. Από τη δημιουργία της Α’ Εθνικής (1959-60) τα πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει πέντε ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει τα περισσότερα και σε διψήφιο αριθμό έχουν φτάσει μόνο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

ΟΜΑΔΕΣΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ολυμπιακός32
Παναθηναϊκός17
ΑΕΚ11
ΠΑΟΚ3
ΑΕΛ1

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Ο πρωτος σκορερ σουπερ λιγκ της περυσινής σεζόν ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού του Ολυμπιακού με 18 τέρματα, ενώ ο Καλέντ Νάρεϊ του ΠΑΟΚ έδωσε τις περισσότερες ασίστ (10). Οι 10 πρωτοι σκορερ ολων των εποχων ελλαδα είναι οι:

Θωμάς Μαύρος260 γκολ
Κριστόφ Βαζέχα244 γκολ
Μίμης Παπαϊωάννου234 γκολ
Γιώργος Σιδέρης224 γκολ
Αντώνης Αντωνιάδης187 γκολ
Αλέξης Αλεξανδρής187 γκολ
Δημήτρης Σαραβάκος184 γκολ
Γιώργος Δέδες182 γκολ
Νίκος Αναστόπουλος178 γκολ
Μιχάλης Κρητικόπουλος175 γκολ

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η SUPER LEAGUE 2023/24;

Από 18 Αυγούστου αρχίζει η μεγάλη φετινή γιορτή στη superleague greece και ξεκινά το στοιχημα σε κορυφαίες αποδόσεις στην πλατφόρμα της Betsson.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |