Ατλέτικο Μινέιρο-Παλμέιρας, βραζιλιάνικη κόντρα στους «16»

Reading time4 λ

Μια μεγάλη βραζιλιάνικη αναμέτρηση, το Ατλέτικο Μινέιρο-Παλμέιρας, ξεχωρίζει στο Κόπα Λιμπερταδόρες

Τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 03:30 διεξάγεται ο βραζιλιάνικος «εμφύλιος» για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, το Ατλέτικο Μινέιρο-Παλμέιρας. Έτσι όπως εξελίσσεται η πορεία και των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα Βραζιλίας, αλλά και με την εκπληκτική Μποταφόγκο να δείχνει ασταμάτητη, μοναδική διέξοδος διάκρισης για την Παλμέιρας είναι το copa libertadores, έστω ο τελικος της διοργάνωσης. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Ατλέτικο Μινέιρο. Αμφότερες έχουν αποκλειστεί και από το κύπελλο Βραζιλίας, οπότε βάζουμε στοίχημα ότι θα κάνουν τα πάντα για την πρόκριση.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟ COPA LIBERTADORES

Πάντως καμία τους δεν δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή την περίοδο, με την Παλμέιρας  να δείχνει κάποια βελτίωση, νικώντας στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της με 3-1 τη Φορταλέζα. Επίσης, η Παλμέιρας είχε τα καλύτερα κοπα λιμπερταδορεσ αποτελεσματα απ’ όλες τις άλλες ομάδες στη φάση των ομίλων, με 15 βαθμούς σε έξι αγώνες (5-0-1). Στο πρωτάθλημα η Παλμέιρας βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από την Μποταφόγκο, ενώ η Ατλέτικο Μινέιρο βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από τον υποβιβασμό. Το αρνητικό σερί των γηπεδούχων επεκτείνεται στα εννέα ματς χωρίς νίκη (0-5-4), σε όλες τις διοργανώσεις. Στην πλατφόρμα της Betsson η Παλμέιρας προσφέρεται ως το πρώτο φαβορί για να επιστρέψει φέτος στις copa libertadores κατακτησεις με απόδοση 4,50**. Αντιθέτως η Ατλέτικο Μινέιρο, που έχει πάρει μία φορά τον τίτλο, το 2013, προσφέρεται σε απόδοση 15,50** στο στοιχημα κατάκτησης του Copa Libertadores.

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ Ο ΣΚΟΛΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ!

Η τραγική ειρωνεία για την Ατλέτικο Μινέιρο είναι πως αποφάσισε πριν λίγο καιρό, χωρίς κάποιον σοβαρά λόγο, να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Μάλιστα ήρθε σε συμφωνία με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, τον οποίο πήρε από την Ατλέτικο Παραναένσε, όπου ήταν τεχνικός διευθυντής. Ο ίδιος είχε πει πως αποσύρεται από τους πάγκους, αλλά η πρόταση της Ατλέτικο ήταν αρκετά δελεαστική και δέχθηκε το στοιχημα. Από τότε λοιπόν που ανέλαβε, δεν έχει πάρει νίκη στα οκτώ παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της! Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν νιώθει καμία πίεση από άλλους, πέραν της προσωπικής πίεσης που ασκεί ο ίδιος στον εαυτό του, «η οποία είναι σαν να του ασκούν πίεση 100 χιλιάδες άνθρωποι». Επίσης τόνισε πως δεν χρειάζεται καμία μεταγραφική ενίσχυση η ομάδα, η διοίκηση έχει κάνει ότι του είχε υποσχεθεί και θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να αλλάξει η κατάσταση. Η Ατλέτικο Μινέιρο είναι οριακά φαβορί με απόδοση 2,47**, ενώ οι αποδόσεις της Παλμέιρας ξεκινούν στο λαιβ στοιχημα από το 2,87**. Πάντως το μεγάλο «αστέρι» της Ατλέτικο Μινέιρο, ο μεσοεπιθετικός Χουλκ, ετοιμάζεται για «κρυφτό» και κυνηγητό, αφού όπως τόνισε, αν δεν αλλάξουν σύντομα την κατάσταση για να πετύχουν μία νίκη, δεν θα μπορούν να βγουν ούτε για φαγητό στην πόλη. Στις Αποδόσεις του αγώνα Ατλέτικο Μινέιρο-Παλμέιρας το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες προσφέρεται στο 1,87** στην πλατφόρμα της Betsson.

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΜΑΘΕ Ο ΦΕΡΕΪΡΑ

Από την άλλη μεριά του ζευγαριού, έχουμε μία Παλμέιρας η οποία στην εποχή Άμπελ Φερέιρα έχει… καλομάθει στους τίτλους. Ο Πορτογάλος τεχνικός -που μέσα σε τέσσερις κρίθηκε ανεπαρκής για τον ΠΑΟΚ-  ανέλαβε την Παλμέιρας το 2020 και πήρε το Copa Libertadores. Λίγους μήνες μετά έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής που κατακτά το Κύπελλο Βραζιλίας, ενώ την ίδια χρονιά (2021) πήρε δεύτερο συνεχόμενο Copa Libertadores. Πέρυσι «άφησε» και τη Φλαμένγκο να χαρεί λίγο, αλλά φρόντισε να κατακτήσει το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας. Επομένως φέτος αν δεν πάρει το Copa Libertadores μάλλον θα είναι ο πρώτος χρόνος που θα περάσει ο Φερέιρα στην Παλμέιρας χωρίς να σηκώσει κάποια κούπα.

03:00   Ντεπορτίβο Περέιρα-Ινεπεντιέντε Ντε Βάλε  Copa Libertadores                                                                                                                                

03:00   Νασιονάλ Μοντεβίδεο-Μπόκα Τζούνιορς  Copa Libertadores

03:30   Ατλέτικο Μινέιρο-Παλμέιρας           Copa Libertadores

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |