Μπλοφάροντας στο online πόκερ

Reading time4 λ

Το να μπλοφάρεις στο πόκερ είναι μία διφορούμενη στρατηγική. Γιατί μπορεί να πέσεις σε πολλές κακοτοπιές. Εάν λοιπόν δεν μπλοφάρεις ποτέ, οι αντίπαλοί σου αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν ότι όποτε ανεβάζεις το raise σου έχεις καλό χέρι, άρα θα πάνε πάσο.

Η άλλη μεριά του νομίσματος λέει πως εάν πάντα μπλοφάρεις τότε οι αντίπαλοί σου δεν θα μπαίνουν στα πονταρίσματά σου και αν γίνεται αυτό, τα λεφτά με την πάροδο του χρόνου θα είναι όλο και λιγότερα. Και εννοείται θα είναι φορές που θα «μπλέξεις» άρα θα χάσεις και χρήματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες στρατηγικές σχετικά με το πως πρέπει να αντιδράτε στο πόκερ και το πως θα πρέπει να… μπλοφάρετε στους αντιπάλους σας, είτε βρίσκεται σε κάποιο online τραπέζι, είτε σε κάποιο κανονικό.

1. ΜΠΛΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Είναι κάπως αδύνατον να μπλοφάρεις σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες στο online πόκερ και αυτό επειδή θα σε ακολουθήσουν σε οποιοδήποτε χέρι, ακόμα και αν δεν είναι δυνατοί και περιμένουν το river, ακόμα και αν έχουν μόνο έναν άσο επάνω τους.

Αυτοί οι παίκτες είναι γνωστοί ως «Calling Stations» και είναι οι άνθρωποι που ρισκάρουν διαρκώς. Οπότε μην προσπαθήσεις να τους ξεγελάσεις αν δεν έχεις κάποιο καλό χαρτί.

Αντιθέτως κάποιοι άλλοι είναι αρκετά φειδωλοί στις κινήσεις τους. Είναι φορές που δεν θα δουν καν το flop αν το φύλλο τους δεν είναι καλό. Αυτοί είναι ιδανικοί για να τους μπλοφάρεις.   

2. ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΠΩΣ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙΣ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ

Οι μπλόφες είναι ακόμα πιο επιτυχημένες όταν μπορείς να περάσεις στους αντιπάλους σου πως δεν είσαι παίκτης που μπλοφάρει συχνά. Στο όριο δηλαδή του λογικού.  Καλύτερο λοιπόν να μπορείς να παίζεις απέναντι σε έναν άντε δύο παίκτες σε αυτήν την τακτική.

Όσο παραπάνω είναι οι παίκτες με τους οποίους βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες κάποιος να έχει καλό χέρι, ικανό να σε ακολουθήσει σε κάποιο raise. Άρα αυτό μπορεί να είναι μοιραίο για σένα. Οπότε προσπάθησε να προχωράς σε επιτυχείς μπλόφες για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερους αντιπάλους απέναντί σου «ζωντανούς» στο παιχνίδι.

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ

Εννοείται πως είναι καλύτερο να μπλοφάρεις όταν είσαι ο τελευταίος που θα μιλήσει. Αυτό σου δίνει το αβαντάζ να βλέπεις το πως δρουν οι αντίπαλοί σου πριν τη δική σου κίνηση. Εάν όλοι «τσεκάρουν», που συνήθως αυτό δείχνει αδυναμία, τότε μία μπλόφα με ένα δυνατό raise θα κάνει κάποιους από αυτούς να αποχωρήσει απευθείας από το χέρι.

Εάν κάποιος που νωρίτερα έκανε check σου… γυρίσει το ποντάρισμα (δηλαδή κάνει reraise) τότε αναγκαστικά θα μπεις στην διαδικασία να αφήσεις την σειρά σου και να πας πάσο.

Αλλά μην ανησυχείς, θα έχεις και άλλες ευκαιρίες για να πετύχεις. Εκτός αν μπλοφάρει και αυτός, που θα έχεις χάσει μία παρτίδα τσάμπα. Έτσι είναι όμως το πόκερ

4. ΤΟ… STACK ΣΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΛΟΦΑ

Σε κάθε τουρνουά οι παίκτες… μετρούν τους αντιπάλους τους, συμπεριλαμβανομένων και των «Sit and Go». Τουρνουά στα οποία έχεις πάρα πολλές ευκαιρίες για να περάσεις τις μπλόφες σου.

Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις τον φόβο του αντίπαλού σου για να φύγει από το τραπέζι, λίγη ώρα μετά από όταν κάθισαν σε αυτό και μην έχοντας κερδίσει ακόμα κάποιες μάρκες. Με το stack σου λοιπόν μπορείς να ελέγξεις το παιχνίδι. Όσο πλησιάζεις λοιπόν στο «The Bubble» (σ.σ. κοντά στις θέσεις που ξεκινούν οι πληρωμές ένα τραπέζι), η συχνότητά σου στις μπλόφες πρέπει να αυξάνεται.

Εάν κάποιος με λίγα λεφτά επιστρέψει με κάποιο reraise τότε μπορείς ποιο εύκολα να πας πάσο ή να πας με ασφάλεια (εάν το ποσό δεν είναι μεγάλο), γνωρίζοντας ότι λογικά ο αντίπαλός σου έχει καλό χέρι.

5. ΓΙΑΤΙ Η…ΗΜΙΜΠΛΟΦΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ;

Γενικότερα στο πόκερ πρέπει να είσαι και λίγο ηθοποιός. Από την άλλη η… ημιμπλόφα, τονίζουν οι ειδικοί πως είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.  Ημιμπλόφα λοιπόν σημαίνει να μπλοφάρεις με ένα χαρτί που μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο μετά το flop.

Να έχει κάποια προοπτική δηλαδή, χωρίς να είναι τόσο καίριο και επικίνδυνο πριν ανοίξουν τα χαρτιά.

Για παράδειγμα, ξεκινάς πριν το flop και έχεις ένα straight draw (σ.σ. συνεχόμενα φύλλα ίδιου χρώματος), οπότε μπλοφάρεις δείχνοντας ότι έχεις κάποιο ισχυρό φύλλο, που μπορει να διώξεις κάποιους από το τραπέζι.

Και να μην γίνει αυτό, έχεις άλλα 8 χαρτιά που μπορούν να σου δώσουν το καλύτερο χέρι σε αυτήν την παρτίδα. Δείτε λοιπόν την… ημιμπλόφα, ως μία «ασφαλή» μπλόφα!