Επιβιώνοντας σε ένα τραπέζι με χαμηλά stakes

Reading time5 λ

Το να παίζεις σε ένα online τραπέζι πόκερ με λίγα χρήματα σίγουρα είναι άκρως διασκεδαστικό. Είναι στιγμές που είναι βέβαια που είναι κάπως ενοχλητικό, επειδή τα ρίσκα δεν είναι ελεγχόμενα, όμως είναι πολύ δύσκολο να μην περάσεις όμορφα όταν εμπλέκεσαι σε αυτά.

 Σε κάποιους παρόχους υπάρχουν τουρνουά που μπορείς να συμμετάσχεις με μικρά ποσά και μπορείς να δεις μερικούς παίκτες, οι οποίοι προσδοκούν μέσα από αυτήν την διαδικασία και να παίξουν αλλά και να δημιουργήσουν μία μικρή… περιουσία.

Όπως είναι κατανοητό, σε αυτά τα τραπέζια, το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών είναι σχετικά άπειροι και το επίπεδο του παιχνιδιού, κατά κανόνα, λίγο πιο φτωχό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ένας έμπειρος παίκτης έχει εύκολη αποστολή όταν συμμετέχει σε αυτά έτσι; Γιατί σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο…

Με άλλα λόγια, μη νομίζετε ότι θα καταθέσετε ένα σεβαστό ποσό σε αυτά τα online τουρνουά και ξαφνικά θα γίνεται τόσο πλούσιοι που θα σας ζήλευε ακόμα και ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος κολύμπαγε στο χρυσάφι στο γνωστό παιδικό.

Χαμηλά η μπάλα λοιπόν γιατί κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί.

Αυτό που μπορεί να συμβεί, ή πρέπει να συμβεί, είναι να είστε ταπεινοί αλλά και να διαβάσετε το κείμενο εδώ, για να είστε έτοιμοι και με πολεμοφόδια για το επόμενο «φτηνό» τραπέζι που θα λάβετε μέρος.

Παρακάτω είναι πέντε tips που θα σας βοηθήσουν για να βγείτε κερδισμένοι μπαίνοντας στην διαδικασία να βρεθείτε σε online τουρνουά και σε χαμηλά stakes.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Αυτά τα τουρνουά με τα μικρά buy-in όπως είναι λογικό και αναμενόμενο χρειάζονται ώρες για να ολοκληρωθούν, οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για βρεθείς μπόλικο χρόνο μπροστά στην οθόνη σου.  Να είσαι υπομονετικός όπως πάντως, αλλά και έτοιμος για ένα μεγάλο… μαραθώνιο. Το τονίζουμε αυτό καθώς υπάρχουν τουρνουά που διαρκούν και 24 ώρες.

Η περίπτωση δεν θα ενοχλούσε έναν επαγγελματία παίκτη αφού θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει για ύπνο, αν και δεν θα έμπαινε στον κόπο ένας επαγγελματίας να παίξει τόσο χαμηλά ποσά. Συνήθως ο κόσμος που ασχολείται με αυτά τα τραπέζια συνήθως την επόμενη μέρα εργάζεται κανονικά στη δουλειά του. Άρα πρέπει να γνωρίζει κανείς αυτήν την προϋπόθεση.

Aξίζει να σημειωθεί πάντως πως υπάρχουν τραπέζια και ημερολόγια που αναδεικνύουν παιχνίδια που είναι λιγότερο χρονοβόρα, στα οποία μπορεί κανείς να βγει κερδισμένος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η διαφορά στα τουρνουά μικρότερων buy in είναι τεράστια λόγω του μεγάλου αριθμού των αντιπάλων που πρέπει να προσπεράσεις και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς, λόγω και απειρίας, είναι αδύνατον να σας βοηθήσουν.

Επίσης επίφοβο αλλά και σημαντικό για εσάς είναι όταν βρίσκεστε σε ένα τραπέζι γεμάτο με παίκτες που… ψυχαγωγούνται λόγω του μικρού οικονομικού ρίσκου, η δυνατότητα που έχουν να μπουν στα raise που θα κάνετε (ακόμα και στα all in), έχοντας άσχημα χαρτιά στα χέρια τους. Κάτι που μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση.

Παρότι λοιπόν η συνθήκη μοιάζει ιδανική για εσάς καθότι πιστεύετε ότι έχετε απέναντί σας άπειρους παίκτες, μπορείτε να βρεθείτε σε ένα τραπέζι που θα… τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Οπότε να είστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για τέτοιες περιπτώσεις και εννοείται να έχετε έναν λίγο πιο γεμάτο λογαριασμό, ώστε σε περίπτωση που ηττηθείτε, να μπορείτε να επιστρέψετε.

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Σε αυτά τα τουρνουά η λέξη μπλόφα είναι κομματάκι απαγορευμένη. Μην προσπαθήσετε να τρέξετε λοιπόν κάποια περίπλοκη μπλόφα, γιατί πιθανότατα θα μείνετε με δάκρυα λύπης στο πρόσωπό σας αφού το οικονομικό ρίσκο δεν είναι τεράστιο για τον αντίπαλό σας.

Πολλοί από αυτούς δε, σε αυτά τα τραπέζια, δεν ενδιαφέρονται για τα χαρτιά σας. Τους νοιάζει μόνο τα δικά τους και δεν πρόκειται να ασχοληθούν ή να αναρωτηθούν αν μπλοφάρετε. Άρα θα παίξουν το χαρτί τους όπως και να έχει και θα το στηρίξουν μέχρι τέλους.

Τις περισσότερες φορές και εσείς θα αναγκαστείτε να παίξετε σαν… αρχάριος, αφού σε τραπεζια με μικρά ποσά, θα δείτε πως όφελος θα έχετε αν «χτυπάτε» κάθε φύλλο.

Τουρνουά με υψηλότερα στοιχήματα μπορούν ο παίκτης ασχολείται με πονταρίσματα στοιχήματα 1/3 σε σχέση με το ποτ και αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγει κερδισμένος σε αυτήν την περίπτωση.

Στα κάτω… στρώματα των τουρνουά του πόκερ, μπορείτε να γλυτώσετε από το να ποντάρετε πολλά λεφτά. Και αυτό επειδή πολλοί από τους παίκτες που είναι απέναντί σας, θα θελήσουν να κάνουν call στα bet σας και έτσι θα μπορείτε να είστε πιο αποδοτικοί εάν είστε ταπεινοί στο παιχνίδι σας.

AΚΟΥ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ… ΧΕΡΙΑ

Πόσες φορές έχετε δει παίκτες του πόκερ να… συχτιρίζουν επειδή είδαν τον αντίπαλό τους να είναι πολύ τυχερός; Αυτό πάντως που δεν σας λένε οι παίκτες είναι πως αυτοί οι αντίπαλοι συχνά παίζουν χέρια με τρόπο που σας επιτρέπει να ξεφύγετε εξ αρχής από το ποντάρισμά τους.

Για παράδειγμα, εάν ένας αδύναμος παίκτης, μπει χωρίς κάποιο raise στο flop, δει με απλό call το turn για να σας οδηγήσει στο river και τότε χτυπάει το flush, τι έχει; Εννοείται το flush.

Το ίδιο συμβαίνει και πολλές φορές στο river. Δηλαδή εάν το μόνο χέρι που σας χτυπάει είναι ένα συγκεκριμένο φύλλο, που αυτό βγαίνει στο river και ο αδύναμος παίκτης χτυπήσει τότε, αυτή η κίνηση σημαίνει πως σίγουρα χάνετε.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Εάν ακούσετε σε ένα τραπέζι με χαμηλά ποσά, πως πρέπει να είστε πιο… συντηρητικός, τότε χαμογελάστε δυνατά, πείτε ευχαριστώ και αποχωρήστε.

Σε αυτά τα τραπέζια κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σε παιχνίδια που έχεις απέναντί σου δυνατούς αντιπάλους, είναι αδύνατον να φανερώσεις τις προθέσεις σου. Παίζεις προσεκτικά και…χτυπάς την κατάλληλη στιγμή, για να μπορεί να σε διαβάσει εύκολα ο αντίπαλος. Στα τουρνουά με τα λίγα χρήματα, οφείλεις να είσαι επιθετικός.

Κλείνοντας όλα τα παραπάνω tips δεν σημαίνουν πως είσαι έτοιμος να κερδίσεις σε ένα τραπέζι με μικρά stakes. To σίγουρο είναι ότι είσαι προετοιμασμένος και έτσι θα είσαι έτοιμος με τις συγκεκριμένες οδηγίες να είσαι αυτός που πρέπει με αδύναμους αντιπάλους.