Omaha Poker

Reading time1 λ

Το Omaha πόκερ είναι μια παραλλαγή του Texas Hold ‘em και το παίξιμο του δε διαφέρει πολύ από αυτό. Οι βασικές διαφορές που πρέπει κανείς να θυμάται για να παίξει είναι ότι στο Omaha πόκερ ο κάθε παίκτης έχει πάνω του 4 φύλλα αντί για 2 και πρέπει να αξιοποιήσουν τα 2 ακριβώς από αυτά για να βγάλουν το καλύτερο συνδυασμό 5 φύλλων, μαζί με τα 3 από τα 5 κοινά για όλους φύλλα στο τραπέζι.

Αυτοί είναι και οι βασικοί κανόνες για να παίξει κανείς Omaha. Το Omaha πόκερ είναι το 2ο πιο διαδεδομένο παιχνίδι πόκερ πίσω από το Texas Hold ‘em.

Για να καταλάβετε καλύτερα τη βασική διαφορά που χωρίζει τα παιχνίδια αυτά ας δούμε ένα παράδειγμα παρτίδας. Έστω πως στα κοινά φύλλα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι 2s – 10s – 9d – 5s – Js και πάνω σας κρατάτε As – 3h – Qd – 7d. Ο συνδυασμός που πιάνεται είναι high card με τον Άσσο τριφύλλι σας και όχι χρώμα (flush) καθώς πρέπει να χρησιμοποιείται ακριβώς 2 φύλλα από αυτά του χεριού σας και 3 από τα 5 κοινά για όλους. Το ίδιο ισχύει και για πιθανή κέντα (straight). Ένα ακόμα πιο δύσκολο να καταλάβει ο παίκτης για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το εξής. Έστω μια παρτίδα με τα 5 κοινά για όλους φύλλα να είναι τα :

5s – 5d – 5h – Kd – Qh και τα δικά σας φύλλα είναι Ks – Qh. Στο παραπάνω παράδειγμα δεν έχετε full house αλλά 3 πεντάρια με Κ-Q kickers, θα χάνατε δηλαδή ακόμα και από 2άρια!

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές Omaha poker όπως το Omaha Hi-lo, το PLO ( Pot Limit Omaha ) , και το Omaha poker (no-limit).