Τα πιο ακραία στοιχήματα που έχουν ζητήσει παίκτες

Reading time7 λ

Κάθε παίκτης έχει τους δικούς του λόγους που τον ωθούν να τοποθετεί τα στοιχήματα της επιλογής του, με το κέρδος στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να αποτελεί τον απώτερο στόχο. Αυτό που τις περισσότερες φορές ισχύει, είναι πως όσο πιο «περίεργο» είναι ένα στοίχημα, τόσο υψηλότερη θα είναι και η απόδοση που το συνοδεύει και κατά συνέπεια τόσο μεγαλύτερο το εν δυνάμει κέρδος.

Ξεφεύγοντας από τις παραδοσιακές επιλογές που πηγάζουν από τα διάφορα αθλήματα, υπάρχει και μια σειρά πιο ακραίων στοιχημάτων που είναι σχεδόν απίθανο να συμβούν πραγματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα στοιχήματα που αφορούν το αν και πότε θα συμβεί το τέλος του κόσμου, κάτι που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα με δεδομένο πως αν όντως συμβεί, όσοι πόνταραν δε θα είναι σε θέση να εισπράξουν τα κέρδη τους! Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα περιηγηθούμε στις πιο ασυνήθιστες στοιχηματικές αγορές που έχουν προσφερθεί ποτέ από τους bookmakers καθώς και σε αυτές που είναι διαθέσιμες αυτήν ακριβώς τη στιγμή!

Τα πιο ενδιαφέροντα και καινοτόμα στοιχήματα του παρελθόντος

Πριν μεταβούμε στα τρέχοντα αξιοπερίεργα στοιχήματα στα οποία ο καθένας μπορεί να ποντάρει, θα ρίξουμε μια ματιά σε όσα έχουν προηγηθεί προκειμένου να γίνει κατανοητό το είδος των αγορών στο οποίο αναφερόμαστε. 

2008: Να δολοφονηθεί ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τα περισσότερα πρακτορεία στοιχημάτων ανακοίνωσαν άμεσα πως δε θα προσέφεραν αποδόσεις για το ενδεχόμενο της δολοφονίας του. Εξαίρεση αποτελεί μία στοιχηματική πλατφόρμα στην Αγγλία που δημιούργησε άμεσα μια αγορά υπό τον τίτλο «ο Ομπάμα να μην ολοκληρώσει την πρώτη του θητεία». Το συγκεκριμένο στοίχημα τελικά αποσύρθηκε, καθώς θεωρήθηκε αρκετά προσβλητικό. Το γεγονός όμως ότι μια τέτοια επιλογή προσφέρθηκε έστω και για λίγο, ήταν αρκετό για να φέρει αρκετή αναστάτωση στον ευρύτερο στοιχηματικό κόσμο.

2011: Οι πολικές αρκούδες να ανακηρυχθούν είδος υπό εξαφάνιση

Το μείζον ζήτημα που αφορά την κλιματική αλλαγή, την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων, οδήγησε στον σχεδιασμό ενός ακόμα ιδιαίτερου στοιχήματος. Το ζητούμενο ήταν αν οι ανωτέρω μεταβολές θα ήταν ικανές να οδηγήσουν σε μια κατάσταση όπου οι πολικές αρκούδες δε θα μπορούσαν πια να ζήσουν και κατά συνέπεια θα εξαφανίζονταν.

Τα πιο περίεργα και καινοτόμα εν ισχύ στοιχήματα

Ο κόσμος των πιο «ακραίων» στοιχημάτων στις μέρες μας παρουσιάζεται αρκετά συντηρητικός εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, τα στοιχήματα που αφορούν το τέλος του κόσμου δεν είναι τόσο διασκεδαστικά όταν ολόκληρος ο πλανήτης έχει πληγεί από τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για μετεωρίτες που κατευθύνονται απειλητικά προς τη Γη. Παρ’ όλα αυτά, αρκετές στοιχηματικές δε διστάζουν να προσφέρουν αποδόσεις για διάφορα πράγματα που φαντάζουν ιδιαίτερα περίεργα αλλά που ωστόσο έχουν μια μικρή έστω πιθανότητα να επαληθευτούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Ας δούμε τα δημοφιλέστερα από αυτά:

Στοίχημα στον επόμενο Πάπα

Η ιδέα του στοιχήματος στον επόμενο Πάπα δεν είναι τόσο εξωφρενική όσο αρχικά φαντάζει. Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας είναι συνήθως ένας ηλικιωμένος άνδρας, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εμπειρία του είναι πολύ συχνά το στοιχείο που οδηγεί τους υπόλοιπους Καρδιναλίους να τον ψηφίσουν. Το συγκεκριμένο στοίχημα ωστόσο γίνεται ενδιαφέρον αν εξετάσουμε τα ονόματα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Πάπα, καθώς μεταξύ άλλων συναντάμε και τα παρακάτω:

  • Τον τραγουδιστή Bono των U2
  • Τον φανταστικό χαρακτήρα του Father Ted
  • Τον δημοφιλή άθεο Richard Dawkins

Μπορεί κανένα από τα ανωτέρω ονόματα να μην είναι θεωρητικά αδύνατο να αναλάβει το αξίωμα του Πάπα, αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά απίθανο. Ο Πάπας άλλωστε εκλέγεται από το Συμβούλιο των Καρδιναλίων, μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα εντός του Βατικανού και ως εκ τούτου είναι ανέφικτο να επιλέξουν τον Bono για επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Όταν ο κόσμος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανέκυψαν σε κάθε χώρα από το ξέσπασμα του κορονοϊού, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που ήθελαν να διαβάσουν και να μάθουν τα πάντα για τους 36 εξωγήινους πολιτισμούς που πιστεύεται ότι βρίσκονται στον γαλαξία μας και επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ραδιοφωνικά σήματα. Το Διαστημικό Παρατηρητήριο Κέπλερ παρέχει δεδομένα που υποδηλώνουν ότι οι πλανήτες που υφίστανται γύρω από τη Γη ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια. Βάσει αυτών των πληροφοριών, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι ανά τον κόσμο που έχουν ήδη στοιχηματίσει υπέρ της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Μάλιστα, εμπεριστατωμένες μελέτες κάνουν λόγο για το «πότε» θα ανακαλυφθεί η εξωγήινη ζωή και όχι «εάν» θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όσοι έχουν ποντάρει σε ένα τέτοιο σενάριο, σίγουρα θα απεύχονται το στοίχημα τους να επαληθευτεί.

Πότε θα συμβεί το τέλος του κόσμου

Ίσως, είναι δίκαιο να πούμε ότι η ίδια η ιδέα του τέλους του κόσμου είναι πιο πιεστική από ποτέ για πολλούς ανθρώπους μετά από ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Είτε οφείλεται στη διαρκή απειλή για τη Δύση από τη Βόρεια Κορέα, είτε στην εξέγερση ορισμένων λαϊκιστών ηγετών που δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή, είτε απλά στο ότι ο κόσμος έχει αποδυναμωθεί μετά την έξαρση του ιού, είναι γεγονός πως μια γενικότερη απειλή είναι πλέον πιο ορατή από ποτέ.

Κάνοντας λόγο για περίεργα στοιχήματα, το συγκεκριμένο είναι αναμφίβολα το πιο ασυνήθιστο. Όσοι στοιχηματίζουν στην ύπαρξη εξωγήινων, σίγουρα ελπίζουν ότι η έλευση τους θα πραγματοποιηθεί σε ειρηνικά πλαίσια. Ωστόσο, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως όταν μιλάμε για το τέλος του κόσμου, δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ελπίδα ότι θα αποφύγουν την καταστροφή αποκλειστικά όσοι. Ακόμα και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η συνέχεια της ύπαρξης τους θα σήμαινε ότι τελικά δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου!

Το χρώμα του καπέλου της Βασίλισσας της Αγγλίας στο Royal Ascot

Κάθε χρόνο, η Βασίλισσα της Αγγλίας δίνει το παρών στο «Royal Ascot» προκειμένου να παρακολουθήσει την εβδομάδα των δημοφιλέστερων ιπποδρομιών της χώρας. Η εμφάνιση της είναι πάντα εντυπωσιακή και όταν πλησιάζει το σημαντικό αυτό γεγονός, οι στοιχηματικές εταιρίες επιδίδονται στη διάθεση στοιχημάτων που αφορούν το χρώμα του καπέλου που θα επιλέξει! Το παράδοξο είναι πως ακόμα και οι λάτρεις των ιπποδρομιών, επιλέγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο χρώμα του καπέλου της Βασίλισσας παρά στις ίδιες της κούρσες.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο “Royal Ascot” το 2019, μια χρονιά όπου το χρώμα του καπέλου δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρο. Το πραγματικό χρώμα αμφιταλαντεύονταν μεταξύ του γκρι και του μπλε και λόγω της μεγάλης σύγχυσης που προκλήθηκε, το Βρετανικό Παλάτι αναγκάστηκε να ανακοινώσει πως το επίσημο χρώμα του καπέλου ήταν το «μεταλλικό γκρι». Ως εκ τούτου, οι bookmakers υιοθέτησαν το γκρι ως το νικητήριο χρώμα και πλήρωσαν τους νικητές αφήνοντας στο περιθώριο την ακριβή (μεταλλική) απόχρωση!

James Bond

Αν αρέσκεστε στην τοποθέτηση στοιχημάτων που αφορούν το πεδίο του κινηματογράφου, τότε η σωστή εκτίμηση για τον επόμενο ηθοποιό που θα ενσαρκώσει το ρόλο του James Bond έχει σχεδιαστεί για εσάς! Οι υποψηφιότητες είναι σε σταθερή βάση πολλές, σε μια προσπάθεια των bookmakers να δώσουν την εντύπωση πως όλα είναι πιθανά να συμβούν. Η αλήθεια όμως είναι πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και όταν συγκεντρώνει υψηλό όγκο πονταρισμάτων πιθανότατα το συγκεκριμένο στοίχημα αποσύρεται ή πέφτει αισθητά η απόδοσή του.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχήματα που είναι διαθέσιμα γύρω από μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για στοιχήματα που εκτοξεύουν τα επίπεδα διασκέδασης και που αναμφίβολα είναι πιο εφικτά εν συγκρίσει με όλα όσα αναλύθηκαν στις προηγούμενες ενότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας αποτελούν στοιχήματα γύρω από τους νικητές των διάφορων talent shows που προβάλλονται στην τηλεόραση. Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός που μαγνητίζει ουκ ολίγους παίκτες από στοιχηματική, πάντα, σκοπιά είναι η βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν στους υποψήφιους που τελικά θα αποχωρήσουν με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια.

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας στον κόσμο των πιο περίεργων στοιχημάτων, θα σταθούμε σε μια σειρά γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες περιοχές και είναι γνωστά ως “local events”. Το πιο διασκεδαστικό από αυτά είναι το Wife Carrying Contest που διεξάγεται σε ετήσια βάση στην Ιρλανδία. Πρόκειται για έναν ιδιόρρυθμο αγώνα δρόμου μεταξύ ζευγαριών όπου ο άντρας κουβαλάει τη σύζυγο του… στην πλάτη! Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Cheese Rolling Competition που θέλει τους διαγωνιζόμενους να μάχονται προκειμένου να πιάσουν ένα περιστρεφόμενο κομμάτι τυρί βάρους 7 κιλών! Οι δύο αυτοί ασυνήθιστοι διαγωνισμοί προσφέρονται φυσικά για στοιχηματισμό στην Betsson για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάτι μοναδικό αλλά και άκρως διασκεδαστικό!