Ο Τσιτσιπάς και η ζωή χωρίς το «Big 3»

Reading time2 λ

Εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα στο Cincinnati Masters στο ανδρικό και στο γυναικείο ταμπλό

Στο τουρνουά ATP Toronto δεν φάνηκε τόσο πολύ. Ωστόσο, στο Cincinnati Masters είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν καθημερινά: η απουσία του «Big 3» του τένις. Δύο συνεχόμενες διοργανώσεις κατηγορίας Masters 1000 διεξάγονται χωρίς τους κατόχους 60 (!) Grand Slam. Τόσο μεγάλο είναι το κενό των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε στο Τορόντο, αλλά ένας τραυματισμός στο πόδι τον ανάγκασε ν’ αποσυρθεί. Πλέον, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο US Open (έναρξη 30 Αυγούστου). Απ’ όπου θα λείψει ο Ρότζερ Φέντερερ. Μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναμένεται να λάβει μέρος. Οπότε πως είναι η ζωή στο σιρκουΐ χωρίς αυτούς;

«Μας λείπουν. Σ’ εμάς τους αθλητές, αλλά και στο κοινό. Άλλωστε, είναι γεγονός πως τόσος πολύς κόσμος αγάπησε το τένις και το παρακολουθεί εξαιτίας τους. Έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε το τένις να φτάσει εκεί που βρίσκεται τώρα και τόσοι θεατές να επιλέγουν να παρακολουθήσουν τα τουρνουά», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας σταρ είναι ένας από εκείνους που καλούνται να πάρουν την σκυτάλη από τα «ιερά τέρατα» του τένις στο ανδρικό ταμπλό. O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον Λορέντσο Σονέγκο με 2-1 σετ και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά. Αν και έχασε το πρώτο σετ στην συνέχεια αντέδρασε δείχνοντας το ταλέντο του αλλά και το θάρρος του. Βρήκε και τα απαραίτητα χτύπηματα και έφτασε στη νίκη. Τα ξημερώματα, η αναμέτρηση Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ-Στέφανος Τσιτσιπάς προσελκύει το ενδιαφέρον με εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα και στο live. Σε περίπτωση πρόκρισης θ’ αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Κάσπερ Ρουντ-Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, βλέπει και τη θετική μεριά της απουσίας τους: «τώρα, υπάρχει και μια νέα γενιά αθλητών που θέλουμε να μάθουμε τις δυνατότητές μας και να εξελιχθούμε, να φτάσουμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Θα είναι ενδιαφέρων για το άθλημά μας αυτή η αλλαγή του θρόνου, αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε έτσι». Στο γυναικείο ταμπλό, αυτή την αλλαγή στο…θρόνο τη βιώνουν τώρα που η Σερίνα Γουΐλιαμς δεν κυριαρχεί. Τα τουρνουά είναι πιο «ανοιχτά», εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες πρωταγωνίστριες και ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα ύψη κάτι που φαίνεται και στο Σινσινάτι, όπου αποκλείστηκε ένα από τα φαβορί, η Ναόμι Οσάκα από την Γιλ Τάιχμαν. Τα ξημερώματα: Μπελίντα Μπέντσιτς-Γιλ Τάιχμαν και Καρολίνα Πλίσκοβα-Πάουλα Μπαδόσα.