Οδηγός στοίχημα τένις και στρατηγικής

Reading time7 λ

Το τένις αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο. Είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές ατομικό άθλημα και βρίσκεται πάντα στην κορυφαία πεντάδα στο αθλητικό στοίχημα, όπου υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Αντίστοιχα, μπορεί κανείς να βρει πολλούς αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που προσφέρονται για στοίχημα στην πλατφόρμα της Betsson.

Κατανοώντας τους κανόνες του τένις

Ας αρχίσουμε όμως από τα πολύ βασικά, πριν επεκταθούμε σε ιδιαίτερες στρατηγικές στοιχήματος. Οι αγώνες του τένις παίζονται σε set και κάθε set αποτελείται από games, τα οποία έχουν πόντους. Νικητής αναδεικνύεται συνήθως εκείνος που κερδίζει τα περισσότερα σε μία σειρά από 3 ή από 5 σετ. Το set κερδίζεται από τον παίκτη εκείνον ο οποίος θα κατακτήσει πρώτος 6 games με περιθώριο διαφοράς τουλάχιστον δύο games. Εφόσον το set φτάσει στο 6-6, τότε παίζεται άλλο ένα set το οποίο ονομάζεται tiebreaker. Η βαθμολόγηση των games γίνεται με ένα μοναδικό σύστημα: 15, 30, 40 και τον πόντο εκείνον με τον οποίο κερδίζεται το game. Συνεπώς, οι παίκτες θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον 4 πόντους για να πάρουν ένα game. Μπορεί να υπάρξουν ισοπαλίες στο 40-40 και τότε ακολουθεί το Advantage που είναι ένας έξτρα πόντος που απαιτείται για να προκύψει ο νικητής του game. Ο νικητής του game πρέπει να έχει 2 πόντους διαφορά.

Υπάρχουν σήμερα διαφορετικοί αγώνες με κάπως παραλλαγμένους στο τένις κανόνες. Στα μονά ματς ένας αθλητής ή αθλήτρια αντιμετωπίζει κάποιον άλλο, ενώ στα διπλά έχουμε δύο ομάδες με δύο παίκτες σε κάθε πλευρά του γηπέδου. Τα μεγάλα τουρνουά ονομάζονται Grand Slam με τον νικητή να προκύπτει σε μια σειρά 5 set στους άνδρες και στα 3 set στις γυναίκες.

Oδηγός στοιχήματος στο τένις

Το στοίχημα στο τένις έχει γίνει πολύ δημοφιλές λόγω του γεγονότος πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι αγαπητό σε όλο τον κόσμο. Είναι ενδεχομένως ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα όσον αφορά την κατηγορία των ατομικών σπορ. Στοιχηματικά υπάρχουν πάρα πολλές αγορές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να προβλέψεις από το νικητή της αναμέτρησης μέχρι το ποιος θα πάρει συγκεκριμένα games. Το στοίχημα τένις συνδυάζει πολλούς παράγοντες, όπως η πρόβλεψη των αποτελεσμάτων ή η ανάλυση των δεδομένων του αγώνα κλπ.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς στοιχηματικές αγορές στο τένις είναι:

Νικητής του αγώνα

Καλείσαι να προβλέψεις ποιος από τους δύο αθλητές στο μονό ή ποια ομάδα στο διπλό αντίστοιχα, θα πάρει τη νίκη σε έναν αγώνα. Δεδομένου πως δεν υπάρχει ισοπαλία, στο τέλος τα πιθανά αποτελέσματα μπορούν να είναι μόνο δύο.

Στοίχημα στα σετ

Εδώ καλείσαι να βρεις ποιο θα είναι το ακριβές σκορ του αγώνα σε σετ. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι 3-2 σε έναν αγώνα ανδρών ή 0-2 σε κάποιο αντίστοιχο αγώνα γυναικών.

Στοίχημα με χάντικαπ

Επειδή πολλές φορές υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δυναμικότητα των αθλητών στο τένις χρησιμοποιούμε την επιλογή του χάντικαπ. Ένας τενίστας, για παράδειγμα, έχει +1 σετ και ο αντίπαλος αντίστοιχα -1 σετ. Με τον τρόπο αυτό εξισορροπούνται περισσότερο οι αποδόσεις, καθώς υπάρχουν αγώνες που η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που το στοίχημα απλά στο νικητή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, εκτός ενδεχομένως αν επιδιώκεις κάποια στρατηγική στοιχηματισμού τένις με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση υπέρ του αουτσάιντερ.

Σύνολο games

Εδώ πρέπει να στοιχηματίσεις στον αριθμό των συνολικών games που θα παιχτούν σε ένα ματς. Επειδή είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέψεις ακριβώς τον αριθμό των games, χρησιμοποιείς τα Over/Under για να προσδιορίσεις τον αριθμό.

Σύνολο set

Το στοίχημα αυτό αφορά την πρόβλεψη του συνόλου των games. Καλείσαι, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις και πάλι τα Over και Under προκειμένου να προβλέψεις σε έναν αγώνα εάν τα set θα ξεπεράσουν κάποιο συγκεκριμένο όριο ή όχι.

Στοιχηματικές αποφάσεις στα live παιχνίδια

Το live στοίχημα σου δίνει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις την ώρα που διεξάγεται ένας αγώνας, σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η δυναμική μορφή στοιχήματος δίνει πρόσθετες ευκαιρίες και στρατηγικές αποφάσεις, με βάση το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στον αγώνα. Ως παίκτης του στοιχήματος οφείλεις να καταγράφεις την απόδοση των αθλητών, τις αλλαγές στην ψυχολογία τους, πιθανούς μικροτραυματισμούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει επίδραση. Η Betsson σου προσφέρει τη δυνατότητα να έχεις live streaming τένις στους περισσότερους αγώνες, προκειμένου να βλέπεις με βίντεο κανονικά τον αγώνα και να έχεις καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων.

Στρατηγικές στο στοίχημα τένις

Το πρώτο πράγμα που οφείλει κανείς να κάνει πριν ασχοληθεί με το στοίχημα στο τένις είναι έρευνα και ανάλυση. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι σίγουρα απαραίτητη, όχι μόνο στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Στην περίπτωση του τένις έχει σημασία να αξιολογήσει κανείς την πρόσφατη αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων και την απόδοσή τους σε διαφορετικές επιφάνειες. Οι επιφάνειες παίζουν μεγάλο ρόλο στο τένις και είναι συχνό φαινόμενο κορυφαίοι αθλητές να είναι εξαιρετικοί σε μία επιφάνεια και αντίστοιχα πολύ κακοί σε κάποια άλλη. Αντίστοιχα, ένας σχετικά μέτριος αθλητής μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω αν παίζει σε κάποια επιφάνεια που του ταιριάζει καλύτερα. Το στοιχείο εδώ στο οποίο πρέπει να δώσεις έμφαση είναι οι επιτυχίες του κάθε αθλητή σε συγκεκριμένα τουρνουά. Υπάρχουν αθλητές, για παράδειγμα, που κερδίζουν συνέχεια κάποια διοργάνωση και άλλοι που παίζουν καλύτερα ή χειρότερα ανάλογα με το τουρνουά. Ο οδηγός στοιχήματος τένις δίνει έμφαση στη στατιστική ανάλυση. Αυτή έχει μεγάλη σημασία και περιλαμβάνει από μεγάλες ως μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι η επιτυχία στα service, τα break points ή η διάρκεια του κάθε αγώνα κλπ. Η στατιστική αποτελεί το βασικό σου εργαλείο.

Διαχείριση χρημάτων και κατανόηση των στοιχηματικών αποδόσεων

Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων είναι σημαντική στο στοίχημα και δεν αφορά βέβαια μόνο το τένις. Αυτό που πρέπει να κάνεις από την αρχή είναι να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό το οποίο θα χρησιμοποιήσεις στο στοίχημα. Σου προτείνουμε, επίσης, να αποφύγεις να κυνηγάς τα κακά σερί, που αναπόφευκτα θα προκύψουν κάποια στιγμή, και να επιλέγεις με μεγάλη προσοχή και σύνεση όσον αφορά το μέγεθος των πονταρισμάτων, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις τον όποιο κίνδυνο.

Θα πρέπει, επίσης, να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι στοιχηματικές αποδόσεις και τα επίπεδα τους για να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Οι στοιχηματικές αποδόσεις, ουσιαστικά, αντικατοπτρίζουν την πιθανότητα να συμβεί κάτι στον αγώνα. Η κατανόηση του πώς να ερμηνεύσεις της αποδόσεις σε βοηθά να εντοπίσεις στοιχήματα που -όπως λέμε- έχουν value (αξίζουν). Με τον τρόπο αυτό, έχει την ευκαιρία να μεγιστοποιήσεις τις πιθανές επιτυχίες σου στη στρατηγική στοιχηματισμού τένις που θα χρησιμοποιήσεις.

Συμβουλές στοιχηματισμού τένις

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στην έρευνα και την ανάλυση, η οποία πραγματικά είναι σημαντική στο αθλητικό στοίχημα και όχι μόνο στο τένις. Θα πρέπει, λοιπόν, να ξεκινήσεις κάνοντας έρευνα σχετικά με την αγωνιστική απόδοση των παικτών του αγώνα που σε ενδιαφέρει. Σου προτείνουμε να αναζητήσεις ενδεχόμενους τραυματισμούς και το ιστορικό τους σε συγκεκριμένες διοργανώσεις. Οι παίκτες που βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι φυσικά πιο πιθανόν να τα πάνε καλά. Πρέπει να έχεις κατά νου πως οι διαφορετικές επιφάνειες ευνοούν αντίστοιχα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Καλό είναι να φροντίσεις και πάλι να δεις σε ποιες επιφάνειες είναι καλοί ή κακοί οι παίκτες που έχεις ξεχωρίσει σε συγκεκριμένους αγώνες. Άλλο ένα στοιχείο στις συμβουλές στοιχηματισμού τένις που έχει μεγάλη σημασία είναι η παράδοση. Μιλάμε για τους αγώνες ανάμεσα σε συγκεκριμένους παίκτες που μπορούν να σου παρέχουν στοιχεία για το στυλ και τις τάσεις που διαμορφώνονται.

Συνοψίζοντας τη στρατηγική στοιχηματισμού τένις

Για να γίνεις καλός στο στοίχημα στο τένις και να έχεις επιτυχίες θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και μελέτη. Αρχικά είναι σημαντικό να κατανοήσεις πλήρως τους τένις κανόνες και τις στοιχηματικές αγορές. Η ποικιλία που σου προσφέρει η Betsson στο στοίχημα στο τένις είναι τεράστια. Το επόμενο βήμα είναι να εξερευνήσεις και να πειραματιστείς με διάφορες στρατηγικές οι οποίες ταιριάζουν καλύτερα σε σένα. Σε βάθος χρόνου, πρέπει να τις διορθώσεις και να τις επεκτείνεις. Καλό θα ήταν, επίσης, να ρίξεις και μια ματιά στο άρθρο μας για τα διάσημα τουρνουά του τένις ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα για το τι είναι αυτά, πότε γίνονται και πώς λειτουργούν. Εφόσον εφαρμόσεις όλες αυτές τις στρατηγικές συστηματικά και με πειθαρχία, θα έχεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα και θα διασκεδάσεις περισσότερο. Τα πάντα ξεκινούν από την κεντρική μας σελίδα στο στοίχημα τένις που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τους επόμενους αγώνες και τα τουρνουά που ακολουθούν στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ |