Ο πρώτος τελικός

Reading time2 λ

Κρεϊτσίκοβα-Παβλιουτσένκοβα μάχονται στο Τουρνουά Παρισιού, σε ματς με ευκαιρίες για στοίχημα

Ο πρώτος μεγάλος τελικός στο Τουρνουά Παρισιού είναι εδώ και προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες για στοίχημα στο τένις. Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα-Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, είναι το ζευγάρι. Για την κάθε τενίστρια είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε τελικό ενός Grand Slam στο μονό. Μια από τις δύο θα δοξαστεί στη γαλλική πρωτεύουσα. Η πορεία τους ως εδώ ήταν μη αναμενόμενη. Συνάμα, είναι αθλήτριες περίπου ίδιας δυναμικότητας και ως εκ τούτου η έκβαση του ματς θα είναι αμφίρροπη.

Η Κρεϊτσίκοβα, νούμερο 33 στον κόσμο, απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Κριστίνα Πλίσκοβα (2-1 σετ). Ήταν και η μόνη φορά που ήταν το φαβορί. Έπειτα, στο δεύτερο γύρο έβγαλε νοκ άουτ την Εκατερίνα Αλεξάντροβα (2-0), στον τρίτο γύρο ξεπέρασε την Ελίνα Σβιτολίνα (2-0) και στον 4ο την Σλόαν Στέφενς (2-0). Στα προημιτελικά νίκησε την Κόκο Γκοφ (2-0) και στα ημιτελικά «λύγισε» την αντίσταση της Μαρίας Σάκκαρη (2-1). Η Κρεϊτσίκοβα στην καριέρα της στο μονό δεν τα κατάφερνε να φτάσει μακριά στα μεγάλα τουρνουά. Αντίθετα, στο διπλό, έχει κατακτήσει και το Τουρνουά Παρισιού και το Wimbledon, ενώ έπαιξε σε τελικό και στο Australian Open.

H Παβλιουτσένκοβα, νούμερο 31 στο ταμπλό του Τουρνουά Παρισιού, το καλύτερο που είχε κάνει ήταν να φτάσει στα προημιτελικά του Australian Open, του Wimbledon και του US Open. Στο δρόμο της προς τον τελικό νίκησε με 2-0 την Κριστίνα ΜακΧέιλ (2-0) και την Αϊλα Τομλιάνοβιτς. Ήταν και τα μόνα ματς που «έπρεπε» πάρει. Στα υπόλοιπα ήταν αουτσάιντερ με εξαίρεση τον ημιτελικό. Στην 3ο γύρο επιβλήθηκε με 2-1 της Αρίνα Σαμπαλένκα (νο. 3 στο ταμπλό) και στο 4ο με 2-1 της Βικτόρια Αζαρένκα (νο. 15 στο ταμπλό, πρώην νούμερο ένα στον κόσμο). Στα προημιτελικά νίκησε με 2-1 την Ελένα Ριμπάκινα (νο. 21) και στην ημιτελική φάση την Ταμάρα Ζίντανσεκ (2-0).

«Hln.be»: Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν έλαβε μέρος στην τελευταία ομαδική προπόνηση του Βελγίου και δεν αναμένεται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Ρωσία. Απόψε, Βέλγιο-Ρωσία για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

«Sky Sports»: Η Αρσεναλ έχει στο στόχαστρο τέσσερις ποδοσφαιριστές. Θέλει τον χαφ Ρούμπεν Νέβες της Γουλβς και τον στόπερ Μπεν Γουάιτ από την Μπράιτον. Παράλληλα, θέλει να κρατήσει τον μέσο Μάρτιν Οντεγκααρντ και τον κίπερ Ματ Ράιαν, που τους είχε δανειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπράιτον, αντίστοιχα.