Γιατί θα κερδίσουν το Μουντομπάσκετ οι ΗΠΑ;

Reading time3 λ

ΗΠΑ το μεγάλο φαβορί στις Αποδόσεις για Νικήτρια Μουντομπάσκετ 2023.

Η στιγμή που όλοι περιμένουμε πλησιάζει. Το τζάμπολ του FIBA WC 2023 περιμένει στη… γωνία και οι ομάδες βρίσκονται για τα καλά σε περίοδο προετοιμασίας για το μεγάλο ραντεβού με τις πλούσιες επιλογές για online στοιχημα στην πλατφόρμα της Betsson, όπου υπάρχει πληθώρα αγορών σε ασυναγώνιστες αποδόσεις. Η δράση θα είναι καταιγιστική καθώς ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος θα μας χαρίσουν σπουδαίο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις.

Όπως σε κάθε σημαντικό τουρνουά μπάσκετ όπου συμμετέχουν οι ΗΠΑ με τους αστέρες του NBA στην αποστολή τους, έτσι και σ’ αυτό λογαριάζονται το φαβορί. Οι ΗΠΑ προσφέρονται σε Αποδόσεις του 1,80** για Νικήτρια στο Μουντομπάσκετ 2023. Γιατί, όμως, έχουν τον πρώτο λόγο να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο;

ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ 2023

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που θα διεξαχθεί σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία, η αμερικη στο μουντομπασκετ θα παραταχθεί με ροστερ που έχει μπασκετική λογική του 2023. Ναι, απουσιάζουν οι μέγκα σταρ του NBA, τύπου ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Άνθονι Ντέιβις, Τζέισον Τέιτουμ, Τζίμι Μπάτλερ κλπ., αλλά ο κορυφαίος προπονητής της λίγκας αυτή την στιγμή, ο Στιβ Κερ, έχει συνθέσει μια αποστολή που είναι «γεμάτη» σε όλες τις θέσεις και με διαφορετικού τύπου παίκτες που του προσφέρει τακτική ευελιξία και τουλάχιστον στα χαρτιά όλοι οι μπασκετμπολίστες ταιριάζουν μεταξύ τους. Επιπλέον, αυτή η ομάδα εκπροσωπεί την επόμενη γενιά αστέρων και όλοι τους θέλουν να κάνουν… όνομα και να οδηγήσουν την εθνική τους ομάδα στη δόξα. Το στοιχημα των ΗΠΑ θα είναι να «δέσουν» και ν’ αναπτύξουν… χημεία γρήγορα.

Η αποστολή της είναι η εξής: Τζέιλεν Μπράνσον (Νιού Γιόρκ Νικς), Πάολο Μπανκέρο (Ορλάντο Μάτζικ), Μάικαλ Μπρίτζες (Μπρούκλιν Νετς), Άνθονι Έντουαρντς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Τάιριζ Χαλιμπέρτον (Ιντιάνα Πέισερς), Τζος Χαρτ (Νιού Γιόρκ Νικς), Μπράντον Ίνγκραμ (Νιού Όρλεανς Πέλικανς), Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (Μέμφις Γκρίζλις), Καμ Τζόνσον (Μπρούκλιν Νετς), Γουόκερ Κέσλερ (Γιούτα Τζαζ), Μπόμπι Πόρτις (Μιλγουόκι Μπακς) και Όστιν Ριβς (Λος Άντζελες Λέικερς).

Ήδη στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν, έδειξαν πολύ θετικά στοιχεία. Μπορούν να παίξουν άμυνα με τον κορυφαίο αμυντικό του NBA την περασμένη σεζόν, Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, να αποτελεί την «άγκυρα» στη ρακέτα. Έπειτα, επιθετικά υπάρχει πληθώρα επιλογών και στη μέρα τους ο κάθε παίκτης μπορεί να «κουβαλήσει» την ομάδα και να δώσει την απαραίτητη ώθηση, αλλά και να «καθαρίσει» το ματς.

Χαρακτηριστικό αυτού είναι πως οι τέσσερις πρώτοι υποψήφιοι για να κατακτήσουν το βραβείο του MVP στο τουρνουά είναι μέλη της ομάδας των ΗΠΑ.

ΗΠΑ Ο ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ FIBA WC 2023

Από αυτό το γκρουπ, σαφώς ξεχωρίζει και στο στοίχημα ο Τζέιλεν Μπράνσον για mvp του Μουντομπάσκετ 2023 να προσφέρεται στο 6,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Ο παίκτης των Νιού Γιόρκ Νικς σίγουρα θα συμβάλει πολύ στον δρόμο των ΗΠΑ για να αναδειχθούν νικητής FIBA WC 2023. Από εκεί και μετά υπάρχουν «γεννημένοι σκόρερ» όπως ο Μπράντον Ίνγκραμ, ο Τάιριζ Χαλιμπέρτον, ο Μάικαλ Μπρίτζες κι ο Άνθονι Έντουαρντς. Ένας εντυπωσιακός γκαρντ όπως ο Όστιν Ριβς και μια σειρά από φόργουορντ ικανοί να παίζουν στα «φτερά», με σουτ από την περιφέρεια, αλλά και παιχνίδι στη ρακέτα. Ο Έντουαρντς δίνεται στο 4,00** να βγει MVP, ο Ίνγκραμ είναι στο 7,00** κι ο Χάλιμπερτον στο 8,00**.

Η μεγάλη πρόκληση είναι να συνηθίσουν γρήγορα το σετ κανονισμών, αλλά και τον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές σε διοργανώσεις της FIBA, στοιχεία του παιχνιδιού που διαφέρουν με το NBA.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την  Ελλάδα, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία. Το ματς με την Ελλάδα θα είναι, θεωρητικά, το πιο δύσκολο που θα δώσουν στη φάση των γκρουπ. Το να πάρουν την πρωτιά στον όμιλο φαντάζει ουσιαστικά δεδομένο καθώς προσφέρεται στο 1,10**. Ωστόσο, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχαν ματς όπου αντιμετώπισαν προβλήματα εκεί που δεν το περίμεναν. Το πρώτο στοιχημα στο μουντομπασκετ 2023 για τους Αμερικανούς είναι να παραμείνουν προσηλωμένοι όσο ποτέ άλλοτε στον στόχο τους και δεν θα υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους, προκειμένου να δείξουν πως παραμένουν οι καλύτεροι.

  • ΗΠΑ – Νέα Ζηλανδία (99 – 72)
  • ΗΠΑ – Ελλάδα (109 – 81)
  • ΗΠΑ – Ιορδανία (110 – 62)

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |