Γιατί θα πάρει το Παγκόσμιο κύπελλο η Σερβία;

Reading time4 λ

Η Σερβία πάντα υπολογίζεται για νικητής διοργάνωσης, έτσι και στο FIBA WC 2023. 

Παρόλο που το μπάσκετ εξελίσσεται συνεχώς, αν θέλει κάποιος να αναφερθεί σε έναν καλό σουτέρ κάνει λόγο για παίκτη «σερβικής σχολής». Μόνο και μόνο αυτή η αναφορά, μπορεί να καταδείξει το πόσο μετράει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση η Σερβία είναι ανάμεσα στις επιλογές για νικητής διοργάνωσης, αυτό ισχύει και στο FIBA WC 2023. Τα τελευταία χρόνια η πορεία των Σέρβων είναι πτωτική, ειδικά στις κατακτήσεις μεταλλίων, με το ασημένιο στο Eurobasket 2017 να είναι το τελευταίο. Η απόδοσή της στο στοιχημα online άνοιξε στο 11,00**, αλλά κινήθηκε ανοδικά και προσφέρεται στο 13,00** στην πλατφόρμα της Betsson.

ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2023

Μια από τις μπασκετικές αρετές των Σέρβων είναι ο καλώς εννοούμενος εγωισμός. Αυτοί που θα βρεθούν στα παρκέ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπασκετ θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να παρουσιαστούν ικανοί να κάνουν τη διαφορά, ίσως και τη μεγάλη υπέρβαση. Η σερβια πάει στο μουντομπασκετ με το ροστερ του 2023 να έχει σημαντικές απουσίες.

Πέραν της μεγάλης απώλειας του Νίκολα Γιόκιτς, δύο φορές MVP του ΝΒΑ και των τελικών του την περασμένη σεζόν όπου οδήγησε τους Νάγκετς στην κατάκτηση του τίτλου, θα λείψει και ο Μίσιτς, αλλά και ο πολύτιμος Κάλινιτς. Τελευταίο πλήγμα στο ρόστερ της η απόφαση του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα δήλωσε ότι είναι προσωπική του απόφαση να μη συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ καθώς δεν νοιώθει αγωνιστικά έτοιμος. «Η στάση μου απέναντι στη φανέλα, τη χώρα και την εθνική ομάδα για την οποία έπαιξα με περηφάνια και χωρίς καμία επιφύλαξη σε όλη την καριέρα μου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ», εξηγώντας ότι δεν βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο από πλευράς ετοιμότητας κι έτσι πήρε την απόφασή του, ευχαριστώντας τον προπονητή του Σβέτισλαβ Πέσιτς για την αποδοχή του αιτήματός του.

Ηγέτης των Σέρβων θα είναι ο Μπογκντάνοβιτς που επιστρέφει στην εθνική και ήταν ο τελευταίος που την οδήγησε σε ένα μετάλλιο. Η περιφέρειά της είναι γεμάτη από φαρμακερούς σουτέρ, καθώς παραστάτες του Μπογκντάνοβιτς θα είναι οι Γκούντουριτς και Μαρίνκοβιτς. Μέσα στη ρακέτα αναμένεται να φανεί η απώλεια του σούπερ σταρ Γιόκιτς, αφού αξιόλογοι ψηλοί είναι μόνο οι Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ.

Στα φιλικά που έδωσε βγήκε στο… παρκέ η ανταγωνιστικότητα των Σέρβων, αλλά και ότι χωρίς τα αστέρια της το σύνολο είναι πάνω από όλους, ενώ έδειξε να βρίσκει και ισορροπία ιδίως στην επίθεση.

ΜΕΣΑΙΟ ΦΑΒΟΡΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023

Μαζί με άλλες δύο ομάδες βρισκόταν η Σερβία στις Αποδόσεις για Νικήτρια του Μουντομπάσκετ 2023, με την Ελλάδα και την Ισπανία στο 15,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Όμως, η Σερβία και η Ισπανία υποχώρησαν στο 13,00** και η Ελλάδα που μοιάζει πιο δύσκολο να είναι ο νικητής στο FIBA WC 2023 καθώς εκτινάχθηκε στο 29,00** απόδοση λόγω των απουσιών της.

Στην εποχή μας τα εύστοχα τρίποντα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα και είναι γνωστό πως οι Σέρβοι μπορούν να «σκοτώσουν» οποιονδήποτε αντίπαλο με την ποιότητα στην περιφερειακή τους γραμμή. Θα πρέπει να βρεθούν πολλοί ταυτόχρονα παίκτες της σε κακή βραδιά για να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα. Στον πάγκο της έχει έναν αρκετά έμπειρο τεχνικό, τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, αυτόν με τον οποίο πήρε το τελευταίο της Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2002! Από τότε βέβαια έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, όμως ο ίδιος έχει έντονο το αίσθημα του νικητή και το πάθος, παρά το μεγάλο της ηλικίας του, καθώς βρίσκεται στο 73ο έτος του. 

Η Σερβία παίζει στον δεύτερο όμιλο του FIBA WC 2023, χωρίς αντίπαλο στα μέτρα της και είναι το μεγάλο φαβορί στο στοιχημα του μουντομπασκετ 2023 να πάρει την πρώτη θέση. Οι άλλες τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλο είναι οι Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Νότιο Σουδάν. Αν περάσει από αυτόν τον όμιλο, θα δημιουργήσει έναν νέο, με τις δύο πρώτες ομάδες από τις Ιταλία, Φιλιππίνες, Δομινικανή Δημοκρατία και Αγκόλα. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το πιθανότερο είναι πως θα μπει με πλεονέκτημα στα προημιτελικά του θεσμού, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου.

  • Σερβία – Κίνα (105 – 63)
  • Σερβία – Πουέρτο Ρίκο (94 – 77)
  • Σερβία – Νότιο Σουδάν (115 – 83)

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |