Γιατί θα κερδίσει το Μουντομπάσκετ 2023 η Ελλάδα;

Reading time4 λ

Μετά το πρώτο βήμα στο περσινό Eurobasket, όπου έγινε η έναρξη ενός κύκλου με στόχο τη διάκριση, η Εθνική Ελλάδας πηγαίνει στο FIBA WC 2023 (25/8-10/9) έχοντας εκ νέου υψηλούς στόχους. Αυτοί δεν μειώνονται, αλλά η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δυσκολεύει το έργο των παρόντων για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο ραντεβού του μπάσκετ αναμένεται συναρπαστική και στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών για online στοιχημα.

Η Ελλάδα στις Αποδόσεις Νικήτρια Μουντομπάσκετ 2023 προσφέρεται πλέον στο 29,00** στην πλατφόρμα της Betsson για να είναι εκείνη που θα φορέσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος όταν όλα τελειώσουν. Άλλες παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Ισπανία και η Σερβία πληρώνουν ίσες Αποδόσεις για Νικήτρια ομάδα στο Μουντομπάσκετ 2023 καθώς αμφότερες προσφέρονται στο 13,00**. Τα φαβορί, κατά σειρά, είναι οι ΗΠΑ για νικητής FIBA WC 2023 με απόδοση 1,80** και ακολουθούν Καναδάς και Γαλλία με 9,00** και η Αυστραλία με 10,00**.

ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ FIBA WC 2023

Από τις κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη απουσιάζουν «βαριά χαρτιά». Ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, όπως προαναφέραμε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού έμεινε κι ο Κώστας Αντετοκούνμπο και «κόπηκε» ο Αγραβάνης.

Σε μια ομάδα που -ούτως ή άλλως- είχε… ζήτημα στην περιφέρεια αυτές οι απουσίες είναι σημαντικές. Από την άλλη, όμως, δίνεται η ευκαιρία σε παίκτες με προσωπικότητα να κάνουν το βήμα μπροστά και να δείξουν την αξία τους. Αναφερόμαστε στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, στον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Μιχάλη Λούντζη κι άλλους, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού, που εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν.

«Αυτοί που μετράνε, είναι όσοι βρίσκονται εδώ», είπε ο κόουτς Ιτούδης όταν η Εθνική Ελλάδας άρχισε την προετοιμασία της στις 24 Ιουλίου.

Στο εσωτερικό της υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Διαθέτει παίκτες που αν πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους και παράλληλα υπάρχει ένα έξυπνο πλάνο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να τη βοηθήσουν για γίνει η Ελλάδα ο νικητής στο FIBA WC 2023. Αυτό το έχουν δείξει άλλωστε οι περισσότεροι και με τις ομάδες τους, ο Παπανικολάου, ο Παπαγιάννης, ο Μήτογλου, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και άλλοι…

Οπότε με σημαία την άμυνα, την ταχύτητα και τη δυνατότητα στο τρανζίσιον παιχνίδι, η Ελλάδα έδειξε καλά στοιχεία στα παιχνίδια προετοιμασίας της – αν και υπήρχαν λογικά σκαμπανεβάσματα.

Σε αυτά θα βασιστεί και ελπίζει να βρουν ρυθμό ορισμένοι παίκτες – κλειδιά στη διάρκεια του τουρνουά.

Κάτι που επισήμανε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που είναι εκ των ηγετών αυτού του συγκροτήματος. «Αυτή η ομάδα δεν θα σταματήσει ποτέ να μάχεται και να παλεύει για το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο Έλληνας φόργουορντ που πριν το τουρνουά συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και στους Μιλγουόκι Μπακς.

ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 2023

Εκτός από τους απόντες Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ το μεγάλο πλήγμα είναι η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η συμμετοχή του οποίου αποτελούσε το μεγάλο ερωτηματικό για το ρόστερ της Ελλάδας. Ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ, ύστερα από την επέμβαση στο γόνατο και με δεδομένο πως οι Μιλγουόκι Μπακς θέλουν να παλέψουν για το πρωτάθλημα του NBA, δεν θα μπορέσει να δώσει «το παρών» για την ελλαδα στο μουντομπασκετ και το ροστερ του 2023. Μεγάλη απώλεια στην πρώτη φάση του τουρνουά ο τραυματισμός του Μήτογλου.

Αρχικά, πάντως, βρισκόταν στις κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη με τον Έλληνα προπονητή να σημειώνει πως ο Giannis ήθελε πολύ να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ και να μπορέσει να την καθοδηγήσει σε μια επιτυχία. Ουσιαστικά, αυτό είναι και το μόνο που του απομένει για να… ολοκληρώσει το μπάσκετ! Όλα τα άλλα τα έχει κάνει και τώρα θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι την επόμενη διοργάνωση.

Το στοιχημα στο μουντομπασκετ 2023 ξεκινά στις 25 Αυγούστου και η Εθνική Ελλάδας θα παίξει στις Φιλιππίνες, με αντιπάλους την Ιορδανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία στην πρώτη φάση. Με δεδομένο πως η λογική λέει πως θα περάσει, έπειτα θα παίξει ρόλο η τύχη, αλλά και πολλά άλλα πράγματα πέραν του ταλέντου και η Ελλάδα δείχνει έτοιμη για την πρόκληση.

• Ελλάδα – Ιορδανία (92 – 71)
• Ελλάδα – ΗΠΑ (81 – 109)
• Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία (83 – 74)

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |